Adaptarea Solutiilor Informationale Financiar Contabile la Mediul Internet

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND CONTABILITATEA AGENTILOR ECONOMICI 5
1.1. Istoricul contabilitatii 6
1.2. Organizarea contabilitatii financiare a agentilor economici din Romania 8
1.4. Relatiile contabilitatii cu celelalte stiinte 22
1.5. Norme internationale contabile 24
CAPITOLUL II. SISTEMUL INFORMATIONAL FINANCIAR-CONTABIL 29
2.1. Sistem informational. Sistem informatic 29
2.2. Relatia dintre sistemul de organizare a contabilitatii si abordarea informatica 31
2.3. Modernizarea sistemelor informationale. 38
CAPITOLUL III. TEHNOLOGII DE REALIZARE A PRODUSELOR PROGRAM UTILIZATE IN CONTABILITATE 43
3.1. Notiuni generale 43
3.2. Baze de date 44
3.3. Sisteme de gestiune a bazelor de date 46
3.4. Tehnologii vizuale si de reprezentare grafica 53
3.5. Produse program 57
CAPITOLUL IV. E-CONTABILITATE 65
4.1. Internetul - motorul globalizarii 65
4.2. Intreprinderea moderna 67
4.3. Contabilitate OnLine in Romania 69
4.3.1. e-Contabilitate.ro 70
4.3.2. de-Contabilitate.ro 72
Concluzii si propuneri 75
BIBLIOGRAFIE 77


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I.
NOTIUNI GENERALE PRIVIND
CONTABILITATEA AGENTILOR ECONOMICI
Prima definitie data contabilitatii apartine lui Luca Paciolo, fiind formulata in lucrarea sa, Tratatus de computis et scripturis, care a aparut la Venetia in 1494. El analizeaza contabilitatea ca un ansamblu de principii si tehnici privind inregistrarea in partida dubla a averii ce apartine unui negustor, precum si toate afacerile acestuia, in ordinea in care au avut loc. 
Contabilitatea este modul in care se gestioneaza patrimoniul unui agent economic, ea studiaza echilibrul economic al patrimoniului, realizeaza reflectarea in expresie baneasca atat a structurii averii agentilor economici, cat si a utilizarii eficiente a acesteia.
Evidenta contabila este parte a sistemului de conducere a organizatiei, ca un complex de proprietate independent, preocupata de acumularea si generalizarea in expresie de cost a informatiei despre acest complex, despre operatiile economice efectuate, si de transmiterea ei catre beneficiari pentru adoptarea unor solutii economice si de administrare intemeiate. Luand in vedere faptul ca evidenta contabila participa, intr-o masura sau alta, practic la toate sferele de activitate ale organizatiei, ea isi indeplineste functiile, in planul evidentei, la doua nivele: 
- La nivelul inregistrarii operatiilor economice si de sintetizare a lor in raportul analitic situatie in care prezinta date personalului administrativ al organizatiei pentru dirijarea operativa a procesului. 
- La un nivel mai inalt al informatiei cand este generalizata, in expresie de cost, in registrele de evidenta contabila sintetica, pentru reflectarea datelor respective in rapoartele contabile.
Informatia si, indeosebi, informatia economica este astazi prezenta in toate domeniile de activitate, fiind un element indispensabil al progresului. Realitatile societatii moderne ne arata ca odata cu dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia trebuie sa se dezvolte corespunzator - ca arie, continut si operativitate - si informatia economica, pentru ca ea sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a unitatilor si rezultatele activitatii economico-!financiare.
Conducerea, in general, si conducerea activitatii economice, in special, nu mai este considerata numai o arta in care intuitia joaca un rol insemnat in luarea deciziilor, ci si o stiinta de sine statatoare. Informatia economica ne ajuta sa observam modul de utilizare a resurselor materiale si umane, sa sesizam si sa examinam critic aspectele pozitive dar si deficientele existente, in vederea luarii masurilor ce se impun.
Valorificarea deplina a informatiei economice se poate realiza numai in cadrul unui sistem informational economic, conceput ca un ansamblu al mij!loacelor si metodelor de obtinere, stocare si utilizare a informatiilor intr-un anumit domeniu al activitatii social-economice.
Functia de baza a oricarui sistem informational economic - indiferent de gradul de complexitate si de automatizare - este de a vehicula o cantitate ratio!nala de informatii, pe baza carora sa se ia decizii economice bine argumentate pe toate treptele organizatorice.
Principala sursa de date a sistemului informational economic si, totodata, una dintre componentele de baza ale acestuia este contabilitatea. Ea este in!strumentul principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute de catre agentii economici.
1.1. Istoricul contabilitatii
In acceptiunea moderna, contabilitatea, rolul sau reprezentativ si multiplele functii in activitatea economica, financiara si sociala are o istorie proprie, ale carei inceputuri sunt greu de delimitat datorita trecutului indepartat al genezei contabilitatii.
Ceea ce constituie o certitudine este faptul ca aparitia contabilitatii si evolutia lenta, sinuoasa a acesteia au ca factor determinant necesitatea practica de a cunoaste anumite realitati de natura economica, financiara, sociala.
Aparitia contabilitatii este nemijlocita de un anumit context economico-social. A avut la inceput un caracter rudimentar, care pe masura dezvoltarii a crescut rolul ei de cunoastere a realitatilor.
Numai experienta practica dobandita treptat in domeniul cunoasterii, cu ajutorul evidentei a creat premisele elaborarii de reguli, principii si norme cu caracter teoretic privind contabilitatea.
Notiunea de contabilitate in intelesul ei de astazi nu este echivalenta cu nici una din insemnarile sau urmele scrise folosite de unele triburi indiene, nici cu tablitele de lut ars, nici cu alte insemnari descoperite in Persia, aceasta constituind etapa evidentei rudimentare. 
Contabilitatea a inceput sa se contureze in evul mediu odata cu aparitia capitalismului, a extinderii economiei monetare.
Stadii superioare de dezvoltare a dus contabilitatea in unele orase mari ale Iatalia de Nord - Florenta, Venetia la dezvoltarea afacerilor in sec.XV impunand conceperea si aplicarea "metodei venetiene" de organizare a contabilitatii.
In anul 1494 a aparut la Venetia prima lucrare de literatura contabila apartinand lui Luca Paciolo sub titlul "Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita" 
In cartea a-IX-a a acestei lucrari, denumita " Tractatus de computis et scripuris" descrie pentru prima data partida dubla , care reprezinta si astazi una din trasaturile definitorii ale contabilitatii. 
Opera lui Paciolo a raspuns nevoilor vietii economice, ale caselor de comert., deoarece prin partida dubla ( den. "Scrittura doppia") se punea ordine in socotelile afacerilor companiei, aceasta fiind apreciata ca una din cheile succesului ("Upi est non ordo ibi est confusio).


Fisiere in arhiva (1):

  • Adaptarea Solutiilor Informationale Financiar Contabile la Mediul Internet.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!