Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

MONOGRAFIE CONTABILA
AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA IASI
1. ORGANIZAREA SI FUNCTIONALITATEA AJOFM IASI
- Scurt istoric
- Prezentare generala
Legea nr.145/1998, reglementeaza infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Natioale pentru Ocupare si Formare Profesioala, institutie publica de interes natioal, cu personalitate juridica, ce si-a inceput in mod efectiv activitatea la data de 1 ianuarie 1999. Prin Ordonanta de Urgenta nr.294/2000 a fost modificata si completata Legea nr.145/1998, noua denumire a institutiei fiind Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (A.N.O.F.M.). Pentru organizarea si coordonarea activitatilor specifice la nivel judetean si a municipiului Bucuresti, ANOFM are in subordine agentii constituite la nivel judetean si la cel al municipiului Bucuresti, unitati cu personalitate juridica care pot infiinta subunitati de furnizare a serviciilor de ocupare a fortei de munca.
Aflata in subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi organizeaza si coordoneaza, la nivel judetean, activitatea de ocupare si de formare a fortei de munca, precum si de protectie a persoanelor neincadrate in munca.
Activitatea A.J.O.F.M. Iasi se desfasoara in baza Legii nr.76/2002 privind Sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata in anul 2004 prin Legea nr.107 avand la baza liniile directoare ale Strategiei Europene de Ocupare a Fortei de Munca. Aceste reglementari au produs schimbari radicale in utilizarea fondului de somaj prin accentul pus pe politicile de ocupare in scopul cresterii gradului de ocupare a fortei de munca si implicit reducerii somajului.
Imbinand masurile active cu cele pasive si beneficiind de sumele alocate prin bugetul asigurarilor pentru somaj,A.J.O.F.M. Iasi isi desfasoara activitatea axandu-se, in principal, pe doua directii : 
- de popularizare a noutatilor legislative care au menirea de a crea conditii mai bune de protectie sociala persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca ;
- de atragere efectiva a agentilor economici pentru a beneficia de facilitatile prevazute de legislatia in vigoare.
Pentru realizarea obiectivelor sale agentia Iasi isi desfasoara activitatea cu un numar de 82 salariati . AJOFM Iasi a infiintat si are in subordine doua agentii locale cu sediile in orasele Iasi si Pascani si doua puncte de lucru amplasate in orasele Hirlau si Tirgu Frumos.
Pentru formarea si reorientarea profesionala continua a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca ,agentia, are in subordine si un centru de formare profesionala 
- Istoric 
Problemele de munca si de asigurari sociale erau reglementate, in tara noastra, sub diverse forme inca din secolele Xll-XlV, cand existau bresle si corporatii. In jurul anului 1890, apar modificari esentiale in domeniul muncii, prin aparitia industriei in Romania; de aici si aparitia unor acte normative cu caracter general, care aveau functia de a reglementa noile probleme (Regulamentul industriilor insalubre, Legea repaosului duminical, Legea invatamantului profesional). 
Dupa primul razboi mondial, statul se vede nevoit ca, in noile conditii socio-economice, sa infiinteze o institutie care sa reglementeze problematica muncii, sa ocroteasca interesele lucratorilor. Astfel, prin decretul lege nr. 1327 din 29 martie 1920, la propunerea presedintelui Consiliului de Ministri, maresalul Alexandru Averescu, se infiinteaza Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale, care avea ca unul dintre principalele scopuri ocrotirea si organizarea muncii. In timp, atributiile care intrau in sarcina ministerului s-au largit, ministerul ocupandu-se de intocmirea si aplicarea legislatiei muncitoresti, de organizarea plasarii, de problema migratiunilor si a somajului, de invatamantul muncitoresc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!