Analiza Costurilor la SC Diorella SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I 1
I 1.Prezentarea generala S.C. DIORELLA S.R.L 1
I 2.Obiectul de activitate 1
I 3.Organizarea si conducerea contabilitatii 1
I 3.1.Contabilitatea financiara 1
I 3.2.Contabilitatea de gestiune 2
Capitolul II 3
II.1 Mediul extern al S.C. DIORELLA S.R.L 3
II.2 Gama de produse comercializate de S.C. DIORELLA S.R.L 3
Analiza costurilor la S.C. Diorella S.R.L 4
Bibliografie : 10


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
I 1.Prezentarea generala S.C. DIORELLA S.R.L
S.C. Diorella S.R.L este o persoana juridica romana care a fost infiintata potrivit legii 31/1990 modificata si completata prin Ordonanta de urgenta Nr.32/1997 privind SOCIETATILE COMERCIALE.
S.C. Diorella S.R.L Brasov a fost infiintata in 1999 , fiind o companie cu capital integral romanesc.
In prezent , capitalul social este de 17.900 lei RON.
Societatea a fost inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului sub Nr. K03/79/1999 si are codul fiscal M1223759.
Sediul societatii este in Romania , localitatea Prejmer , judetul Brasov , strada Sportulul nr.17 .
I 2.Obiectul de activitate
S.C. Diorella S.R.L. are ca principal obiect de activitate producerea de produse de papetarie si birotica , precum si asigurarea serviciilor de multiplicare (copiere-xerox) .
S.C. Diorella S.R.L ofera clientilor sai peste 2800 de produse de papetarie si birotica. Preturile pe care S.C. Diorella S.R.L le practica pentru produsele sale difera in functie de calitatea produselor.
Produsele de papetarie si birotica comercializate de S.C. Diorella S.R L se adreseaza tuturor bugetelor pentru fiecare produs comercializat incercand sa ofere o gama larga de preturi astfel incat clientii sa aleaga varianta optima.
Obiectul firmei este acela de a satisface in orice conditii clientii , de a veni in intampinarea nevoilor acestora , stabilind relatii de colaborare cat mai avantajoase pentru toate partile ,dand dovada de profesionalism si responsabilitate. 
I 3.Organizarea si conducerea contabilitatii
Organizarea si conducerea contabilitatii din cadrul S.C. Diorella S.R.L BV este in concordanta cu prevederile legii in vigoare.
Conducerea contabilitatii urmareste respectarea prevederilor legii pentru atingerea obiectivului fundamental al contabilitatii , acela ,,de a furniza o imagine fidela asupra situatiei patrimoniului si al rezultatului exercitiului" .
Contabilitatea este organizata pe doua paliere intercorelate: contabilitatea financiara sau generala si contabilitatea interna de gestiune sau analitica.
I 3.1.Contabilitatea financiara 
Furnizeaza informatia contabila care , pe langa faptul ca este utilizata intern de catre conducere este comunicata si in exteriorul entitatii patrimoniale. Contabilitatea financiara este un sistem de inregistrare, masurare, sintetizare, verificare, interpretare si comunicare referitor la averea, tranzactiile si evenimentele afacerilor dezvoltata de o firma.
Obiectul contabilitatii financiare il constituie reflectarea circuitului extern al intreprinderii, adica acele raporturi cu proprietarii, furnizorii, clientii, creditorii si debitorii diversi, institutiile financiare si de credit, salariatii, bugetul general consolidat al statului, precum si calcularea si prezentarea intr-o forma sintetica la nivelul fiecarei entitati patrimoniale a structurilor de activ si pasiv si a rezultatelor obtinute.
Contabilitatea financiara raspunde unor imperative juridice. In acest sens ea se organizeaza pe baza de legi, ordonante, decret, hotarari, regulamente si norme .
Contabilitatea financiara realizeaza un autocontrol prin principiul dublei partide. Dar controlul ei se realizeaza si pe cale externa prin sistemul administratiilor financiare judetene si municipale prin sistemul auditiei de catre expertii contabili.
Datele furnizate de contabilitatea financiara au de cele mai multe ori valoare istorica. Este si motivul pentru care astazi se cauta modalitatile de crestere a caracterului previzional al contabilitatii financiare.
I 3.2.Contabilitatea de gestiune
Echipa manageriala a unei intreprinderi nu ar putea sa conduca numai pe baza datelor puse la dispozitie prin contabilitatea financiara. Limitele contabilitatii financiare sunt constituite mai intai de faptul ca ea se bazeaza pe un cadru juridic care face ca rationamentele economice sa fie mai putin prezente. Pe de alta parte o serie intreaga de probleme si rezolvari nu pot face obiectul contabilitatii financiare (care prin produsele sale finale este supusa operatiei de comunicare), din motive legate de confidentialitate (pastrarea secretului afacerilor).
Contabilitatea de gestiune analitica sau manageriala este utilizata in primul rand de gestionarii intreprinderii care au misiunea de a obtine puls-valoare ca urmare a procesului de transformare a resurselor care le-au fost procurate din exterior.
Contabilitatea de gestiune are ca obiect, calculul si reflectarea circuitului patrimonial intern al intreprinderii. Este principalul furnizor de informatii cu caracter analitic cu privire la resursele alocate spre gestionare la nivelul verigilor organizatorice interne.
Contabilitatea de gestiune ofera acele informatii care privesc gestiunea interna a intreprinderii, criticile dupa care acestea isi calculeaza costurile si asigura masurarea performantelor interne la nivelul de sector de activitate, functie a intreprinderii sau produs. 
Spre deosebire de contabilitatea financiara, contabilitatea de gestiune nu se organizeaza pe baza de legi, ordonante etc. . Se poate spune ca intreprinderea are intreaga libertate de a-si alege metodele de tinere a contabilitatii de gestiune.
Dupa cum se poate constata, in timp ce contabilitatea financiara se refera, in special, la trecutul intreprinderii, contabilitatea de gestiune pune accentul pe viitorul acesteia.
Registrele ce se folosesc in contabilitate sunt: Registrul Jurnal, Registrul Inventar, Cartea Mare.
Registrele de contabilitate sunt utilizate in stricta concordanta cu destinatia acestora si se prezinta in mod ordonat permitand in orice moment identificarea si controlul operatiilor patrimoniale efectuate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor la SC Diorella SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!