Analiza Costurilor Relevante in Decizia de a Achizitiona sau Nu un Utilaj Nou

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
CAP.1. Prezentarea generala a S.C. RONI STIL S.R.L.
CAP. 2. Prezentarea principalilor indicatori economico-financiari 
CAP. 3. Aspecte teoretice privind costurile in fundamentarea deciziilor manageriale
CAP. 4. Studiu de caz: Analiza costurilor relevante in decizia de a achizitiona sau nu o masina de cusut
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Complexitatea activitatilor economice in conditiile de concurenta impuse de economia de piata determina cresterea rolului informatiei economico - financiare in luarea deciziilor. De calitatea informatiei depinde calitatea deciziilor curente si a celor luate pe termen lung, si, implicit, rezultatele previzionate ale entitatii.
Procedura actului decizional se realizeaza prin parcurgerea mai multor etape:
o identificarea problemei de rezolvat;
o identificarea directiilor alternative de actiune;
o analiza efectelor fiecarei alternative asupra operatiilor economice;
o selectarea celei mai bune alternative asupra operatiilor economice;
o selectarea celei mai bune alternative drept decizie curenta;
o analiza de audit post decizionala (feedback - ul).
Fiecare etapa are nevoie de informatii economico-financiare care sunt furnizate in cea mai mare parte de contabilitatea de gestiune.
Contabilitatea de gestiune elaboreaza sisteme de control intern pentru a mari eficienta si a preveni fraudele. Ea contribuie la planificarea, bugetarea si controlul costurilor. Contabilitatea de gestiune trebuie sa-i ajute pe conducatori si pe cei carora li se deleaga puterea in toate fazele actiunii lor.
Scopul analizei costurilor nu mai este doar cunoasterea costului produselor, ci si gestionarea resurselor economice ale intreprinderii. A gestiona resursele si costurile nu inseamna numai a incerca reducerea lor, ci si obtinerea celui mai bun echilibru intre cheltuiala si utilitatea pe care ea o creeaza. Aceasta inseamna a lua decizii bune in toate domeniile care au influente asupra resurselor si costurilor intreprinderii.
Instrumentele clasice ale controlului de gestiune sunt extrem de numeroase, mergand de la costuri, standarde, bugete si rapoarte, pana la centre de responsabilitate. Unele dintre aceste instrumente au o functie predominant informativa, cum este cazul costurilor, in timp ce altele indeplinesc functia de reglare a comportamentelor. Costul, ca instrument al controlului de gestiune, vizeaza informarea factorilor de decizie (a managerilor). El permite acestora sa-si formeze o opinie de ansamblu asupra intreprinderii si, totodata, sa gestioneze relatiile cu clientii prin intermediul preturilor.
Cap. 1. Prezentarea generala a S.C. RONI STIL S.R.L.
S.C. RONI STIL S.R.L are sediul in Sebes, str. Garii si a fost infiintata in 1991 fiind o Societate Comerciala cu Raspundere Limitata ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniu social, asociatii fiind obligati numai la plata partilor sociale, este persoana juridica romana cu aport de capital roman si strain. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului avand numarul de ordine in registrul comertului J01/514/1991.
Conform nomenclatorului privind clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, obiectul de activitate al societatii este 1414 - fabricarea de articole de lenjerie de corp. Aceasta clasa include: 
- fabricarea de articole de lenjerie de corp din materiale textile, tesute, tricotate sau crosetate, matase etc., 
- pentru barbati, femei si copii: camasi, tricouri, indispensabili, pijamale, camasi de noapte, halate de casa, bluze, slipuri, sutiene, corsete etc. 
Activitatea societatii se desfasura prin unitati proprii sau inchiriate, obiectul de activitate se va putea extinde si cu alte activitati cu respectarea conditiilor de publicitate legale.
Pentru inregistrarea in contabilitate a operatiunilor patrimoniale S.C. Roni Stil S.R.L foloseste ca plan de conturi, planul emis de Ministerul Finantelor Publice prin OMFP 3055/ 29 octombrie 2009 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene si publicat in Monitorul Oficial numarul 766 bis din 10 noiembrie 2009.
Societatea S.C. RONI STIL S.R.L se compune din doi membrii, Basca Rodica, cetatean roman, si Cristobal Chico Jose Luis cetatean german de origine spaniola. Asociatii sunt obligati sa depuna capitalul social, in cel mult 15 zile de la inregistrarea la Registrul Comertului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor Relevante in Decizia de a Achizitiona sau Nu un Utilaj Nou.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!