Auditul Intern si Managementul

Cuprins proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
2. DELIMITARI IN FUNCTIONAREA AUDITULUI PUBLIC INTERN
3. IMPERFECTIUNI ALE DEFINIRII AUDITULUI INTERN
4. INLATURAREA UNOR DISFUNCTIUNI EXISTENTE IN REGLEMANTAREA AUDITULUI INTERN 
5. CONSIDERATII ASUPRA NORMELOR PROFESIONALE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE:
Conform IIA auditul intern este definit astfel: ,,Auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare in ceea ce priveste gradul de control detinut asupra operatiunilor, o indruma pentru a-i imbunatati operatiunile si contribuie la adaugarea unui plus de valoare."
Managerii agentilor economici sunt mereu preocupati de eficienta controlului exercitat si de imbunatatirea performantelor intreprinderii, iar o modalitatea pentru a beneficia de maximum de avantaje este descentralizarea luarii deciziilor. 
In acest context, functia de audit intern ofera o asigurare rezonabila ca activitatile desfasurate sunt sub control si, in acelasi timp evalueaza sistemele de conducere si control intern. Auditorii interni si managerul trebuie priviti ca parteneri si nu ca adversari, avand aceleasi obiective, printre care si eficacitatea actului de management si atingerea tintelor propuse.
Daca la inceput auditorii interni se axau pe probleme contabile, obiectivele acestora au evoluat spre depistarea principalelor riscuri si evaluarea controlului intern al intreprinderii.
Auditul intern este o functie periodica permanenta. "Audiatii" (sefi de serviciu, sefi de departamente, directori) primesc auditorii in misiune pentru 1 - 2 saptamani sau 3 luni; apoi misiunea fiind terminata, acestia pleaca. Ei vor reveni peste 2, 3 sau 5 ani in functie de o frecventa care va fi in functie de importanta riscului in activitatea auditat. Deci functia s-a "eclipsat" in masura in care activitatea nu este executata in permanenta in acelasi loc.
Dar activitati permanente ale Auditului Intern se intalnesc, care de pe 1 Ianuarie pana la 31 Decembrie se va intoarce in intreprindere pentru a-si exercita misiunile sale in toate sectoarele. Aceasta periodicitate a misiunilor este calculata conform riscului fiecarei activitati: activitate cu risc mare ? deci misiuni frecvente. Activitate cu risc scazut ? deci misiuni mai rare in timp. Un serviciu de audit intern bine organizat trebuie deci sa dispuna in mod imperativ de un instrument de masura a riscului pentru a calcula frecventa misiunilor sale. 
Delimitari in functionare auditului public intern
Auditul public reprezinta o serie de actiuni desfasurate de organe specializate, in masura sa realizeze un diagnostic al entitatii, sub aspectul performantei managementului.
Auditorul are, in cadrul auditului financiar, ca obiectiv principal de a exprima o opinie motivata asupra regularitatii, sinceritati si a imaginii fidele a conturilor anuale care ii sunt supuse atentiei sale.
Auditul intern include in aria sa conceptul de audit intern, codul deontologic, norme(standardele) profesionale, modalitati practice de aplicare si sprijinul pentru dezvoltarea profesionala.
Imperfectiuni ale definirii auditului intern
Auditul intern are ca misiune consilierea, asistarea managerilor, pentru a-i ajuta in imbunatatirea deciziilor ce urmeaza sa le adopte si a-i asigura ca deciziile implementate sunt sub control. Rolul preventiv al auditului intern permite managerilor sa-si remedieze si sa-si imbunatateasca controlul asupra activitatii lor, scotand in evidenta insuficientele, care produce efecte asupra salariatilor vizati. 
Faptul ca serviciul de audit este subordonat managerului nu ii poate conferi acestuia o independenta totala si de multe ori, auditorul primeste ca sarcini coordonarea, intocmirea sau elaborarea unor norme, pe care el insusi al trebui apoi sa le judece. 
Conform definitiei IIA: "Auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare in ceea ce priveste gradul de control detinut asupra operatiunilor, o indeamna spre a-si imbunatati operatiunile si contribuie la adaugarea unui plus de valoare".


Fisiere in arhiva (1):

  • Auditul Intern si Managementul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!