Caiet de Practica in Domeniul Intreprindere - Compartiment Finanaciar - SC Mega Design SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP 1 ORGANIZAREA COMPARTIMENTULUI FINANCIAR-CONTABIL 4
CAP. 2 MODALITATI DE EFECTUARE A INCASARILOR SI PLATILOR DE CATRE INTREPRINDERI 8
CAP.3 FINANTAREA INVESTITIILOR SI ACTIVITATII DE EXPLOATARE 10
CAP. 4 CALCULAREA AMORTIZARII MIJLOACELOR FIXE 11
CAP. 5 STABILIREA REZULTATELOR FINANCIARE 12
CAP. 6 CALCULUL PRELEVARILOR LA FONDURILE PUBLICE 16
CAP. 7 ORGANIZAREA SI EFECTUAREA CONTROLULUI FINANCIAR PROPRIU (INTERN) 20


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In cadrul stagiului de practica, desfasurat in perioada 11 iunie 2007 - 28 iunie 2007 la departamentul financiar contabil al intreprinderii S.C. Mega Design SRL am avut ocazia sa aflu despre organizarea si activitatile efectuate de acesta.
Cu ajutorul Hotararii de Guvern nr. 1283 din 13 august 2004 am aflat date despre infiintarea si modul de organizare al intreprinderii. 
Studiind organigrama si regulamentul de organizare si funnctionare al intreprinderii am obtinut informatii despre modul de organizare, functionare si atributii ale personalului angajat in cadrul departamentului financiar-contabil. 
De asemenea, mi-au fost oferite informatii despre modalitatile de efectuare a inacasarilor si platilor, utilizarea documentelor folosite in cadrul acestor operatiuni si am fost invatat sa completez o serie de documente justificative cum ar fi: ordinul de compensare, cecul barat, ordinul de plata, nota contabila si o serie de facturi.
Am studiat si discutat despre planurile de investitii, balantele de verificare lunare, statele de plata, prelevarile la fondurile publice si organizarea si efectuarea controlului financiar intern.
Cap 1 Organizarea compartimentului financiar-contabil 
Avand in vedere complexitatea grupului Omega-Tehnoton trebuie mentionat faptul ca departamentul financiar-contabil este construit in asa fel incat sa acopere nevoile intregului grup. Astfel exista un Departament Financiar-Contabil in cadrul caruia lucreaza un numar de 5 contabili care sunt coordonati de domnul director financiar contabil si raspund in mod direct acestuia.
Astfel celor 5 contabili le revine realizarea activitatii de contabilizare pentru un anumit numar de firme din cadrul grupului dupa cum reiese din Figura nr.1. 
Directorul Eonomic este subordonat direct presedintelui grupului si analizeaza activitatea compartimentului aflat in subordonarea sa, dispune anumite masuri si raporteaza conducerii Grupului. De asemenea, el:
- Organizeaza contabilitata in cadrul grupului;
- Organizeaza controlul financiar preventiv conform legislatiei in vigoare;


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica in Domeniul Intreprindere - Compartiment Finanaciar - SC Mega Design SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!