Calcul Salariu 2007

Extras din proiect Cum descarc?

Contine un numar de 17 foi de calcul, dupa cum urmeaza (de la stinga la dreapta) :
- Instructiuni (aceasta foaie care va va deprinde cu modul de utilizare a fisierului);
- Total : aici se insumeaza toate lunile calculate de la inceputul anului pina la data ultimei luni calculate;
- Dec, Nov, ..., Feb, Ian : formularele de calcul pentru fiecare luna in parte;
- Pers : date despre personal;
- Dependenti : date despre persoanele aflate in intretinerea salariatilor;
- Date : aici se regasesc parametrii de lucru precum procentele darilor, salariul mediu, salariul minim.

CUM SE LUCREAZA
REGULI GENERALE (vizuale)
Pentru foile de lucru "Total", "Pers", Dependenti" si "Date" am stabilit urmatoarele reguli de lucru, pentru a nu fi supusi greselii :
- ce este scris pe fond bleu (sau turcoaz ca nu ma pricep prea bine) se actualizeaza o singura data pe an (teoretic): procente dari catre stat, conturi la banci, beneficiari, etc.;
- ce este scris pe fond gri va trebui sa actualizati de cite ori este nevoie: date despre noi salariati, despre persoane in intretinere, data calcularii salariilor;
- ce este scris pe fond vernil este bine sa fie lasat in pace pentru ca reprezinta, in general, rezultatul unor calcule sau functii iar modificari aduse aici deregleaza tot fisierul
PRIMII PASI (obligatorii)
In foaia "Total" completati pe fondul bleu (sau turcoaz ca nu ma pricep prea bine dupa cum v-am spus) - lasati capul de tabel in pace, chiar daca are aceeasi culoare - datele referitoare la beneficiarul platilor (darilor): Cont, Cod cont, Banca, Beneficiar. (Doar daca vreti sa apara in foaia fiecarei luni, altfel nu va obliga nimeni).
In foaia "Date" aveti posibilitatea sa modificati procentele darilor, salariul mediu pe economie, salariul minim pe economie (bineinteles tot pe fond bleu sau turcoaz, cum preferati.
In foaia "Pers" sunt datele personale ale angajatilor. Eu am introdus deja 26 de inregistrari/sabloane cu formulele aferente si cu date de test. Scrieti peste sablon (pe fond gri) ce aveti nevoie. Sfatul meu este sa nu stergeti fizic restul inregistrarilor pentru ca nu veti sti niciodata cind apar angajati noi ci doar sa le stergeti continutul (pozitionare pe celula, Backspace, Enter).
In foaia "Dependenti" sunt datele celor pentru care angajatii primesc deduceri. Dupa cum probabil ca ati invatat deja, datele se introduc numai in zona gri. Si aici exista 6 de sabloane pre-incarcate cu date de test. Daca aveti nevoie de alte inregistrari, se copiaza un rind cu Copy, va pozitionati pe primul rind liber si asezati acolo datele copiate cu Paste, apoi le modificati conform nevoilor.
LA LUCRU (daca aveti chef)
Din acest moment puteti porni la treaba. Ce trebuie facut ? In foaia "Date", in coloana C, care se numeste "Calculat", pe rindul corespunzator lunii pentru care doriti sa se execute calculul, aveti valorile spatiu sau 1 (unu). Pentru a se efectua calculul intr-o luna este suficient sa introduceti in coloana D (Data), pe rindul corespunzator lunii pentru care doriti calculul, data platii salariilor, moment in care in coloana C va apare cifra 1. In acest moment, in foaia lunii respective veti gasi calculele facute si centralizatorul completat.
Dupa cum veti putea observa navigind prin foile fisierului, foaia "Total" insumeaza toate lunile calculate pina la data respectiva.
CE SE INTIMPLA DACA ...
1. In timpul anului intra salariati noi ? Se procedeaza ca pentru setarea initiala a programului - adica introducerea de noi angajati. De acum persoana va apare in toate lunile, inclusiv in "Total", si din aceasta cauza trebuie sa aveti grije sa mergeti in toate foile lunilor precedente angajarii persoanei si sa ii treceti 0 (zero) in coloana E, "Salariu Brut" (ex.: angajat in martie, ii fac 0 in Ian si Feb). Acesta este scenariul pentru varianta in care va ajung cele 26 de sabloane predefinite. Daca nu va ajung, mergeti in "Pers", selectati ultimul rind,faceti click-dreapta si alegeti "Copy" pe ultima inregistrare apoi selectati primul rind liber, click-dreapta si "Paste". Pentru foile "Ian" la "Dec" si "Total" selectati rindul ultimului angajat, click-dreapta, "Copy", selectati primul rind vernil de dedesupt (deasupra rindului de total), click-dreapta si "Insert copied cells".
2. In timpul anului ies salariati ? Intrucit persoana apare (si va aparea in continuare) in toate lunile, trebuie sa aveti grije sa mergeti in toate foile lunilor urmatoare iesirii persoanei si sa ii treceti 0 (zero) in coloana E, "Salariu Brut" (ex.: iesire in octombrie, ii fac 0 in Nov si Dec).
3. Cum se face 0 (zero) in coloana "Salariu Brut": pur si simplu se tasteaza 0 dar se pierde formula din celula. Eu as recomanda sa va pozitionati pe celula respectiva, retineti suma din ea, activati celula cu tasta F2 si la sfirsitul formulei existente tastati: - (minus) suma respectiva. Asa este mai elegant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calcul Salariu 2007.xls

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!