Calculul si analiza principalilor indicatori economico-financiari - SC Oltchim SA

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea intreprinderii S.C. OLCHIM S.A.
OLTCHIM este un important producator in industria chimica din Europa Centrala si de Est.
De-a lungul timpului, OLTCHIM a dovedit flexibilitate si abilitate pe linie tehnologica, sustinute de perste 45 ani de cercetare si inovare, pentru a oferi produse competitive.
A fost infiintata in anul 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic, iar din 1990 compania functioneaza sub forma de societate comerciala pe actiuni in conformitate cu Hotararea Guvernului 1213/1990, prin incorporarea integrala a patrimoniului fostului Combinat Chimic. OLTCHIM devine o companie publica in anul 1997 prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti.
Premisele amplasarii OLTCHIM:
- Existenta, in zona, a multiplelor minerale: sare, calcar, titei si gaze de sonda, carbune. Sarea este materia prima de baza a tehnologiilor de pe platforma chimica; zacamantul salin, situat la aproximativ 8 km distanta, are o rezerva de exploatare estimata la circa 100ani.
- Existenta unei importante surse de apa, raul Olt la o disntanta de 0,7 km.
- Surse apropiate de aprovizionare cu etilena si propilena, principalele materii prime pentru produsele OLTCHIM, prin doua conducte subterane de cate 60 km lungime.
- Acces facil la caile de transport rutier si calea ferata - conexiune directa cu porturile de la Dunare si Marea Neagra.
OLTCHIM beneficiaza de avantajul unei bune pozitionari geografice in proximitatea tarilor in curs de dezvoltare, care ofera un potential semnificativ de crestere a vanzarilor. Avand in vedere necesitatea dezvoltarii infrasctructurii si insuficienta capacitatilor de productie din zona, OLTCHIM este in masura sa ofere produse care intrunesc 3 criterii esentiale de competitivitate:
- Pret avantajos, avand in vedere statutul de producator integrat si costurile logistice reduse;
- Calitate, prin cele 3 dimensiuni ale sale:
- inovativa (produsele OLTCHIM incorporeaza elemente de noutate tehnica si tehnologica);
- tehnica (produsele OLTCHIM sunt conforme documentatiei tehnologice);
- de marketing (desi actioneaza pe o piata extrem de competitiva, OLTCHIM este un brand puternic).
- Servicii prompre si de calitate: servicii asociate procesului de vanzare si servicii post-vanzare.
Inca de la infiinatare, OLTCHIM a parcurs un proces continuu de modernizare a capacitatilor de productie si de diversificare a portofoliului de produse.
Oltchim Ramnicu Valcea este una din cele mai mari companii de produse chimice din Romania si din Europa de Sud-Est avand in 2015 un numar de 2.200 de angajati. Oltchim este ultima companie operationala in domeniul petrochimiei din Romania care produce, intre altele, materiale de constructii din PVC. In anul 2007, Oltchim exporta circa 78% din produse in 80 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia - Pacific.
In mai 2007, Oltchim a devenit membru deplin in Consiliul European al Producatorilor de Vinili fiind prima societate producatoare de PVC din Europa de Est care primeste aceasta distinctie.
Combinatul chimic Oltchim a incheiat anul 2017 pe plus, obtinand un profit net de 45,6 milioane de lei, o majorare de 75% fata de 2016, potrivit raportului publicat de companie pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). In anul 2016, compania a avut un rezultat net de 26,05 milioane de lei.
Totodata, compania a avut afaceri de aproape un miliard de lei, in crestere cu o treime fata de anul 2016. Si veniturile s-au majorat de la 831 milioane de lei in 2016 la peste un miliard de lei in 2017.
Reprezentantii sustin ca majorarea cifrei de afaceri in anul 2017, comparativ cu anul 2016, cu 28% precum si cresterea semnificativa a rentabilitatii in anul 2017 comparativ cu anul precedent confirma stabilitatea economico-financiara la care a ajuns societatea.
Combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa in 2013. Planul de reorganizare a prevazut vanzarea de active, care au fost impartite in 9 grupe, iar Chimcomplex a depus o oferta angajanta pe 6 iulie 2017 pentru cinci grupe de active, plus a sasea partial. Pe 18 decembrie, oferta Chimcomplex a fost aprobata de Adunarea Creditorilor.
Combinatul a fost construit pentru cinci linii de productie, pentru principalele produse: produse clorosodice, polioli si polieteri, oxoalcooli si plastifianti, PVC si pesticide. Grupa de pesticide a fost oprita odata cu intrarea in Uniunea Europeana, in 2007, iar in 2008 s-a oprit si productia de PVC (policlorura de vinil), odata cu inchiderea rafinariei Arpechim, de unde provenea materia prima. Oltchim era singurul producator de PVC din tara.


Fisiere in arhiva (1):

 • Calculul si analiza principalilor indicatori economico-financiari - SC Oltchim SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!