Capitalul Social

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 5
Cap.1 NOTUNI GENERALE 6
Cap.2 CONTABILITATEA CAPITALULUI SOCIAL 7
Cap.3 DIMINUAREA CAPITALULUI SOCIAL 10
3.1 CONTABILITATEA DIMINUARII CAPITALULUI SOCIAL 12
3.2 APLICATIE PRIVIND REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL 13
Cap.4 MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL 14
4.1 CONTABILITATEA MAJORARII CAPITALULUI SOCIAL 15 
4.2 CONTABILITATEA PRIMELOR LEGATE DE CAPITAL 16
4.3 APLICATIE PRIVIND MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL 19
ANALIZA S.W.O.T. 21
REFERINTE BIBLIOGRAFICE 22
ANEXE 23


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In cadrul acestui proiect voi prezenta in detaliu notiunea de capital social pentru a dobandi o mai buna intelegere a notiunii.
Capitalul social este un concept sociologic folosit in economia politica, management, teoria organizatiilor, stiinte politice, sanatate publica si in toate stiintele sociale. Capitalul social se refera in general la conexiunile din interiorul retelelor sociale, si intre acestea. Cu toate ca exista o varietate de definitii inrudite, ce au fost descrise ca ,,un fel de panaceu universal"pentru problemele societatii moderne, toate definitiile au in comun ideea ca ,,retelele sociale au valoare. La fel cum o surubelnita (capital fizic) sau o educatie universitara (capital uman) pot sa creasca productivitatea, la fel contactele sociale pot afecta productivitatea indivizilor si a grupurilor. Am ales aceasta tema deoarece capitalul social este una din partile cele mai importante ale contabilitatii.Sustin acest fapt deoarece nici o firma nu poate functiona pana cand partiile sau asociatul unic nu-si versa capitalul. Capitalul social este definit ca suma tuturor aporturilor efectuate de asociati in vederea constituirii si functionarii unei societati comerciale. Acesta are o dubla semnificatie atat juridica cat si contabila. Din punct de vedere juridic, capitalul social reprezinta gajul general al creditorilor, iar din punct de vedere contabil acesta se distinge de activul patrimonial al societatii. In momentul constituirii societatii, capitalul social este egal cu activul patrimonial, insa pe masura ce societatea obtine profit, activul patrimonial depaseste capitalul social. In tema aleasa de mine voi prezenta fiecare etapa a capitalului social de la momentul varsarii capitalului pana la cel in care se poate dininua sau majora. 
Cap.1 al proiectului,,Notiuni generale capital social" ajuta la intelegerea notiunii de capital social si de altfel justifica suma obigatorie care trebuie depusa pentru varsarea capitalului. 
Cap.2,,Contabilitatea capitalului social"prezinta modul in care se efectueaza varsarea si subscrierea capitalului dar si conturile cu care este identificat capitalul in contabilitate in planul de conturi. Cap.3,,Diminuarea capitalului social".In cadrul acestui capitol vom afla cum se efectueaza diminuarea de capital,prin ce metode dar si restuirea capitalului, finantarea de pierderi din exercitiile anterioare. Rascumpararea si anularea de pe piata a propriilor actiuni va fi prezentata tot in cadrul acestui capitol. 
Cap.4,,Mjorarea capitalului'' este de asemenea o un process important in contabilitate in cadrul caruia se afla primele legate de capital dar si aplicatii privind majorarea capitalului social.
1. NOTIUNI GENERALE CAPITALUL SOCIAL
In stiintele sociale : Capitalul social este un concept sociologic folosit in economia politica, management, teoria organizatiilor, stiinte politice, sanatate publica si in toate stiintele sociale. Capitalul social se refera in general la conexiunile din interiorul retelelor sociale, si intre acestea. Cu toate ca exista o varietate de definitii inrudite, ce au fost descrise ca ,,un fel de panaceu universal"pentru problemele societatii moderne, toate definitiile au in comun ideea ca ,,retelele sociale au valoare. La fel cum o surubelnita (capital fizic) sau o educatie universitara (capital uman) pot sa creasca productivitatea, la fel contactele sociale pot afecta productivitatea indivizilor si a grupurilor. 
In contabilitate : Capitalul social este definit ca suma tuturor aporturilor efectuate de asociati in vederea constituirii si functionarii unei societati comerciale. Acesta are o dubla semnificatie atat juridica cat si contabila. Din punct de vedere juridic, capitalul social reprezinta gajul general al creditorilor, iar din punct de vedere contabil acesta se distinge de activul patrimonial al societatii. In momentul constituirii societatii, capitalul social este egal cu activul patrimonial, insa pe masura ce societatea obtine profit, activul patrimonial depaseste capitalul social.
Capitalul social si asociatii : Capitalul social este format din aporturile tuturor asociatilor. Masura in care asociatii contribuie la formarea capitalului social este si masura in care acestia participa la impartirea profitului sub forma de dividende. Exemplu: daca A detine in urma aporturilor sale 40% din totalul capitalului social, atunci acesta este indreptatit la 40% din beneficiile realizate de societate.
Capitalul social este divizat in:
- actiuni in cazul societatilor pe actiuni si in comandita pe actiuni. O actiune nu poate avea o valoarea mai mica de 1 RON.
- parti sociale in cazul societatii cu raspundere limitata
- parti de interes in cazul societatii in nume colectiv si societatii in comandita simpla 
Plafonul minim de capital social
Legea 31/1990, cu modificarile in vigoare instituie urmatoarele plafoane minime de capital social pentru societatile comerciale.
- 200 RON - pentru societatea cu raspundere limitata (S.R.L.)
- 90.000 RON - societatea pe actiuni si societatea in comandita pe actiuni
Prin legi speciale se pot institui alte plafoane minime necesare constituirii si functionarii altor tipuri de societati. Astfel, in conformitate cu legislatia bancara vigoare o societate bancara, desi se constituie sub forma unei societati pe actiuni, trebuie sa dispuna de un capital social de minim 37.000.000 RON.


Fisiere in arhiva (1):

  • Capitalul Social.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!