Contabilitatea cheltuielilor și veniturilor la SC Cont-Consult SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT
CAPITOLUL 1- PREZENTAREA AGENTULUI ECONOMIC
CAPITOLUL 2- NOTIUNI TEORETICE PRIVINT CHELTUIELILE SI VENITURILE
CAPITOLUL 3- STUDIU DE CAZ
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Aceasta lucrare are o mare importanta in activitatea oricarei intreprinderi. Societatea comerciala este constituita din diferite procese transformatoare, care genereaza consumuri si in acelesi timp produc rezultate.
Realizarea obiectului de activitate a fiecarei intreprinderi presupune utilizarea factorilor de productie, respectiv a resurselor materiale si a resurselor umane. O parte din aceste resurse se consuma, o alta se depreciaza treptat, iar alte resurse trebuie remunerate. Expresia baneasca a consumului factorilor de productie -material si uman- determinate de obtinerea si desfacerea bunurilor materiale, executarea de lucrari si prestarea de servicii reprezinta cheltuieli de exploatare. Recuperarea acestor cheltuieli se realizeaza pe seama veniturilor din exploatare, in sensul includerii cheltuielilor in costurile bunurilor, lucrarilor sau serviciilor si, prin acestea, in preturile de vanzare.
Reflectarea cheltuielilor privind activitatea de exploatare si a veniturilor din aceasta activitate dupa natura lor face obiectul contabilitatii financiare (generale) a intreprinderii. Aceasta contabilitate determina si evidentiaza, in consecinta, rezultatul global al activitatii de exploatare, deci la nivelul intreprinderii. Evidenta, calculul, analiza si controlul costurilor prin prisma componentelor activitatilor consumatoare de resurse si producatoare de rezultate constituie obiectul contabilitatii de gestiune.
Asadar activitatea de exploatare, respectiv cheltuielile si veniturile acestei activitati sunt reflectate, pe de o parte in contabilitatea financiara a intreprinderii, iar pe de alta parte in contabilitatea de gestiune, cu precizarea ca specificul activitatii intreprinderii influenteaza, indeosebi, organizarea contabilitatii de gestiune.In ceea ce priveste activitatile financiare si extraordinare, cheltuielile si veniturile acestora se evidentiaza numai in contabilitatea financiara.
Analiza cheltuielilor si a veniturilor societatii este necesara in scopul gasirii mijloacelor economice astfel incat, rezultatul desfasurarii activitatii sa duca la obtinerea de profituri. Numai in acest fel, unitatea se va putea dezvolta; daca din veniturile obtinute isi acopera cheltuielile efectuate, deci rezultatul va fi rentabil.
CAPITOLUL 1
Prezentarea Societatii Comerciale " CONT-CONSULT" S.R.L.
Este o societate cu raspundere limitata, inregistrata la Registrul Comertului (J15/24/17.02.2001), avand codul unic de inregistrare:
RO 13708646.
La infiintare societatea dispunea de un capital social varsat in valoare de 2.000.000 lei , divizat in 20 de parti sociale cu o valoare nominala de 100.000 lei/parte sociala. Fiecare dintre cei doi asociati detine 10 parti sociale care remunereaza aportul efectuat in numerar de 1.000.000 lei, aport ce reprezinta 50% din capitalul social.
Societatea are un cont bancar deschis la B.C.R Sucursala Dambovita si unul la Trezoreria Targoviste. Decontarile cu furnizorii se efectueaza in proportie de 90% prin conturile bancare, respectiv prin contul deschis la B.C.R. Ponderea incasarilor de la clienti prin conturile bancare este de 75% din totalul incasarilor. Prin contul deschis la Trezorerie se deruleaza operatiunile de plati cu organismele statutului si operatiunile de incasari de la clientii din categoria ,,Institutii publice".
Scurt istoric 
Societatea comerciala S.C. CONT-CONSULT S.R.L. a fost infiintata in anul 2001 in urma acordului a doi asociati ca urmare a specializarii acestora in domeniul electrice si stomatologie.
Societatea a inceput activitatea in ianuarie 2001 intr-un spatiu de 44 mp, inchiriat de la de la S.C. Alimentara S.A. in baza contractului nr. 342 din 20.03.2001, pe o durata de 1 an si cu posibilitatea de reinnoire anual.Spatiul este delimitat prin paravane din rigips in trei camere utilizate dupa cum urmeaza: o camera inchisa (cu usa) care serveste la depozitare documente si marfuri stomatologice, o camera deschisa (fara usa) pentru depozitare marfuri electrice, restul spatiului fiind utilizat pentru prezentarea si comercializarea marfurilor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor la SC Cont-Consult SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Niculae Feleaga si Ion Ionascu -  Contabilitate Financiara , Editura Economica
-  Mihai Ristea , Valentina Capota , Roxana Ionescu , Doina Ana Maria Petre , Ilie Vaduva , Mirela Nicoleta Dinescu si Camelia Panciu -  Contabilitate generala , Editura Economica
-  Cerasella Nae si Doru Plesa -  Noua contabilitate a intreprinderilor mici si mijlocii si a microintreprinderilor -  Editura Ecran Magazin.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!