Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor si Rezultatelor la SC Elsid SA Titu

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
PREZENTAREA SOCIETATII
SCOPUL SI OBIECTIVELE LUCRARII
Activitatea oricarei intreprinderi este constituita din diferite procese transformatoare care genereaza consumuri (cheltuieli) si in acelasi timp produc rezultate (venituri). Dupa natura lor, aceste procese se pot grupa in activitatea de exploatare, activitatea financiara si activitatea extraordinara. 
Scopul acestei lucrari este cel de aprofundare si intelegere a caracteristicilor organizatorice ale contabilitatii cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor efectuate la SC ELSID SA TITU.
Obiectivul lucrarii consta in prezentarea cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor din punct de vedere teoretic al contabilitatii financiare, din punctul de vedere al aplicarii lor la SC ELSID SA TITU si prin prisma analizei indicatorilor de cheltuieli, venituri si rezultate. 
Contabilitatea financiara descrie circuitul patrimonial al intreprinderii luat in totalitate si structuralitate. Obiectul sau principal il constituie furnizarea de informatii sintetice privind pozitia financiara, performantele si modificarile pozitiei financiare. Informatia contabila, pe langa o utilizare interna de catre management este destinata utilizatorilor externi definiti de : investitorii de capital, bancherii, angajatii, furnizorii, clientii, guvernul si organele sale, precum si publicul.
Relatiile delimitate si evidentiate in contabilitate au o determinare obiectiva, iar faptul ca ele apar la intersectia intreprinderii cu tertii sunt divulgabile integral. Pornind de la aceasta stare, contabilitatea este standardizata, adica se bazeaza pe norme privind productia, reprezentarea si utilizarea informatiilor.
In Romania, potrivit reglementarilor contabile in vigoare au fost adoptate doua sisteme de contabilitate financiara opozabile intreprinderilor, denumite : sistemul dezvoltat, bazat pe prevederile din Directiva a IV- a CEE si din Standardele Internationale de Contabilitate si sistemul simplificat, armonizat cu Directivele contabile europene . 
In acest sens prin Ordinul nr.94/29.01.2001 Ministerul Finantelor Publice a aprobat Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate.
PREZENTAREA S.C. ELSID S.A. TITU,
MODUL DE ORGANIZARE SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
SC ELSID SA TITU a fost infiintata in anul 1982 prin DCS 292/10.08.1982, ca intreprindere proprietate de stat sub denumirea de ,,INTREPRINDEREA DE ELECTROZI SIDERURGICI TITU".
In anul 1991 conform Legii nr.15/1990 Intreprinderea de Electrozi s-a transformat in ,,Societate comerciala pe actiuni" avand ca obiect de activitate initial ,,Producerea si comercializarea electrozilor siderurgici grafitati, cocsului de petrol calcinant si a altor produse carbonice secundare".


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor si Rezultatelor la SC Elsid SA Titu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!