Contabilitatea Operatiunilor cu Titluri si Operatiuni Diverse

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Definitie titluri
2. Clasificare titluri
3. Clasificarea operatiunilor diverse
4. Titluri de tranzactie
5. Titluri de plasament
6. Titluri de investitii
7. Parti in societati comerciale legale
8. Titluri de participare
9. Titluri ale activitatii de portofoliu
10. Contabilitatea creditorilor si debitorilor
11. Contabilitatea decontarilor cu personalul
12. Contabilitatea stocurilor


Extras din proiect Cum descarc?

1.Definitii titluri
In intelesul prezentelor reglementari, sunt considerate ,,titluri" activele
financiare reprezentate printr-un titlu, efect public sau obligatiune negociabile pe o piata reglementata sau orice titlu, efect public sau obligatiune care a facut obiectul unei tranzactii oneroase intre doua parti aflate in cunostinta de cauza in conditii normale comerciale (asa-numitele tranzactii "over-the-counter").
Titlurile de stat sunt instrumente financiare care atesta datoria publica sub
forma de bonuri, certificate de trezorerie, inclusiv certificatele de trezorerie pentru populatie nerascumparate la scadenta si transformate in certificate de depozit sau alte instrumente financiare constituind imprumuturi ale statului in moneda nationala sau in valuta, pe termen scurt, mediu si lung. Acestea pot fi emise in forma materializata sau dematerializata, nominative sau la purtator, si pot fi negociabile sau nenegociabile.
In functie de veniturile pe care le genereaza, titlurile se impart in titluri cu venit fix si titluri cu venit variabil. Se considera cu venit fix acele titluri care genereaza plati fixe sau determinabile si au o scadenta fixa. Titlurile cu venit variabil sunt acele titluri care nu genereaza plati fixe sau determinabile si nu au o scadenta fixa.
2. Clasificare titluri
Titluri de tranzactie
Titluri de plasament
Titluri de investitii
Parti in societati comerciale legale
Titluri de participare
Titluri ale activitatii de portofoliu
3.Clasificare operatiuni diverse
Contabilitatea debitorilor si creditorilor
Contabilitatea decontarilor cu personalul
Contabilitatea stocurilor
4.Titluri de tranzactie
Titlurile de tranzactie sunt titlurile achizitionate, in principal, in scopul
vanzarii in viitorul apropiat, precum si cele care fac parte dintr-un portofoliu de instrumente financiare identificate care sunt administrate impreuna si pentru care exista dovada unui ritm efectiv, recent, de a obtine castiguri pe termen scurt.
Titlurile ce urmeaza a fi primite sunt inregistrate in afara bilantului in contul ,,Titluri de primit". Diferentele din reevaluare constatate pana in momentul decontarii se inregistreaza in ,,Conturi de ajustare privind alte elemente din afara bilantului", in contrapartida cu conturile de venituri sau cheltuieli din titluri de tranzactie.
Transferurile din categoria titlurilor de tranzactie in alte categorii (titluri de plasament si titluri de investitii) sunt permise doar daca titlurile nu mai sunt detinute in scopul vanzarii in viitorul apropiat, chiar daca acestea au fost achizitionate, in principal, pentru acest scop. Aceste transferuri pot avea loc doar in situatii rare, respectiv in situatii determinate de evenimente singulare, neobisnuite si care au o probabilitate foarte scazuta de a se repeta in viitorul apropiat. In cazul transferului din categoria titlurilor de tranzactie in alte categorii, valoarea de piata a titlurilor respective la data transferului devine noul cost/pret de achizitie al acestora. Castigurile sau pierderile aferente acestor titluri, inregistrate deja in contul de profit si pierdere nu vor fi reluate in sensul diminuarii sau majorarii valorii titlurilor, respectivele castiguri sau pierderi ramanand inregistrate in conturile de venituri sau cheltuieli corespunzatoare.
Transferurile din alte categorii de titluri in categoria titlurilor de tranzactie nu sunt permise.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Operatiunilor cu Titluri si Operatiuni Diverse.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!