Contabilitatea pentru Afaceri

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.I. ORGANIZATIA ACCA
1.1. Istoric, strategie, scop
Istoria ACCA incepe in 1904, cand opt persoane au format o organizatie numita "The London Association of Accountants", si de atunci au sustinut in mod constant, urmatoarele valori unice de baza: oportunitate, diversitate, inovatie, integritate si responsabilitate. Aceasta initiativa avea drept scop "oferirea unui acces mai deschis la profesia contabila decat era posibil in acel moment, in principal prin institutele de experti contabili din Anglia si Tara Galilor (ICAEW) si Scotia (ICAS)."1 In 2007, obiectivul ACCA a fost acela de a deveni cea mai mare organizatie profesionala globala ca reputatie, influenta si numar de membri, "obiectiv al carei recunoastere este strategie actuala pentru anul 2015. Pentru imbogatirea hartei strategice, pe langa cele prezente se mai adauga temele de responsabilitate si integritate, implicarea partilor interesate si inovatie."2
ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) este o organizatie globala de experti contabili fondata in Marea Britanie, cu sediul la Londra, care confera calificarea profesionala de expert contabil pe plan mondial, precum si capacitatea si ambitia din intreaga lume pentru cei care cauta o cariera plina de satisfactii in contabilitate, finante si management. Aceasta este una din cele mai mari organizatii de contabili din lume si are in prezent una dintre cele mai rapide rate de crestere a numarului de membri (170.000) si studenti (436.000), care furnizeaza servicii prin intermediul unei retele de 91 de oficii si centre active, dintre care unul la Bucuresti.
Intrucat titlul de expert contabil este protejat legal, persoanele care il folosesc pentru a se desemna trebuie sa fie membri ai organizatiei si, daca desfasoara misiuni de expertiza contabila sau audit, trebuie sa repecte reglementarile aditionale, cum ar fi cele care instituie necesitatea de a detine un certificat de practica, obligatia de a incheia asigurari de raspundere civila si obligatia de a se supune la controale din partea ACCA. Concentrandu-se pe critice, rolul profesionistilor contabili este foarte important in economie in toate etapele de dezvoltare din intreaga lume. Astfel , ACCA cauta sa sublinieze si sa consolideze faptul ca acest rol al profesiei contabile joaca in sprijinirea unei economii globale sanatoase.
Scopul ACCA este bazata pe valori profesionale, etica si guvernare, dar nu si in ultimul rand, dezvoltarea capacitatatii in profesie si sa incurajarea adoptarii unor standarde globale.
1 http://ro.wikipedia.org/wiki/Association_of_Chartered_Certified_Accountants
2 http://www.accaglobal.com/gb/en/discover/about/our-strategy.html
2
Valorile organizatiei sunt aliniate la nevoile angajatorilor din toate sectoarele si prin calificarile noastre, pregatim contabili pentru mediul de afaceri. ACCA cauta sa deschida profesia pentru oamenii din toate mediile si sa elimine barierele de intrare, asigurandu-ne ca calificarile noastre si livrarea lor satisfac atat nevoile diverse ale profesionistilor in formare cat si ale angajatorilor.
Organizatia "promoveaza nevoile intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) si economiile emergente, si valoarea durabila a unei afaceri. Pentru a realizarea acestuia lucreaza cu organisme globale, cum ar fi Federatia Internationala a Contabililor (IFAC) la care este membru fondator, si cu mai mult de 80 de parteneriate de contabilitate la nivel mondial."


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea pentru Afaceri.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!