Contabilitatea pentru Afaceri

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.I. ORGANIZAȚIA ACCA
1.1. Istoric, strategie, scop
Istoria ACCA începe în 1904, când opt persoane au format o organizație numită “The London Association of Accountants”, și de atunci au susținut în mod constant, următoarele valori unice de bază: oportunitate, diversitate, inovație, integritate și responsabilitate. Această inițiativă avea drept scop “oferirea unui acces mai deschis la profesia contabilă decât era posibil în acel moment, în principal prin institutele de experți contabili din Anglia și Țara Galilor (ICAEW) și Scoția (ICAS).”1 În 2007, obiectivul ACCA a fost acela de a deveni cea mai mare organizație profesională globală ca reputație, influență și număr de membri, “obiectiv al cărei recunoaștere este strategie actuală pentru anul 2015. Pentru îmbogățirea hartei strategice, pe lângă cele prezente se mai adaugă temele de responsabilitate și integritate, implicarea părților interesate și inovație.”2
ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) este o organizație globală de experți contabili fondată în Marea Britanie, cu sediul la Londra, care conferă calificarea profesională de expert contabil pe plan mondial, precum și capacitatea și ambiția din întreaga lume pentru cei care caută o carieră plină de satisfacții în contabilitate, finanțe și management. Aceasta este una din cele mai mari organizații de contabili din lume și are în prezent una dintre cele mai rapide rate de creștere a numărului de membri (170.000) și studenți (436.000), care furnizează servicii prin intermediul unei rețele de 91 de oficii si centre active, dintre care unul la București.
Întrucât titlul de expert contabil este protejat legal, persoanele care îl folosesc pentru a se desemna trebuie să fie membri ai organizației și, dacă desfășoară misiuni de expertiză contabilă sau audit, trebuie să repecte reglementările adiționale, cum ar fi cele care instituie necesitatea de a deține un certificat de practică, obligația de a încheia asigurări de răspundere civilă și obligația de a se supune la controale din partea ACCA. Concentrându-se pe critice, rolul profesioniștilor contabili este foarte important în economie în toate etapele de dezvoltare din întreaga lume. Astfel , ACCA caută să sublinieze și să consolideze faptul că acest rol al profesiei contabile joacă în sprijinirea unei economii globale sănătoase.
Scopul ACCA este bazată pe valori profesionale, etică și guvernare, dar nu și în ultimul rând, dezvoltarea capacitatății în profesie și să încurajarea adoptării unor standarde globale.
1 http://ro.wikipedia.org/wiki/Association_of_Chartered_Certified_Accountants
2 http://www.accaglobal.com/gb/en/discover/about/our-strategy.html
2
Valorile organizației sunt aliniate la nevoile angajatorilor din toate sectoarele și prin calificările noastre, pregătim contabili pentru mediul de afaceri. ACCA caută să deschidă profesia pentru oamenii din toate mediile și să elimine barierele de intrare, asigurându-ne că calificările noastre și livrarea lor satisfac atât nevoile diverse ale profesioniștilor în formare cât și ale angajatorilor.
Organizația “promovează nevoile întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) și economiile emergente, și valoarea durabilă a unei afaceri. Pentru a realizarea acestuia lucrează cu organisme globale, cum ar fi Federația Internațională a Contabililor (IFAC) la care este membru fondator, și cu mai mult de 80 de parteneriate de contabilitate la nivel mondial.”


Fisiere în arhivă (1):

  • Contabilitatea pentru Afaceri.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!