Contabilitatea produselor finite și a producției în curs de execuție

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
Capitolul 1 CONTABILITATEA PRODUSELOR FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE
1.1 PREZENTAREA S.C. UPETROM S.A.
1.2 SERVICIUL FINANCIAR
1.3 SERVICIUL CONTABILITATE
Capitolul 2 PRODUSELE FINITE SI PRODUCTIA IN CURS DE EXECUTIE – REZULTAT AL ACTIVITATII DE PRODUCTIE
2.1 PROCESELE ECONOMICE ALE ACTIVITATII INDUSTRIALE
2.2 ROLUL SI IMPORTANTA PRODUSELOR FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE
2.3. SARCINILE CONTABILITATII PORDUSELOR FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE
2.4. PARTICULARITATILE EVALUARII PRODUCTIEI FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE
2.5. DIFERENTE DE PRET LA PRODUSELE FINITE
2.6. CONTURI FOLOSITE PENTRU EVIDENTA PRODUSELOR FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE
2.7. DOCUMENTE FOLOSITE PENTRU EVIDENTA PRODUSELOR FINITE SI PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE 
2.8 OPERATII ECONOMICE SI DOCUMENTE JUSTIFICATIVE PRIVUND PRODUSELE FINITE SI PRODUCTIA IN CURS DE EXECUTIE
Capitolul 3 OPERATII ECONOMICE FOLOSITE IN CONTABILITATE PRIVIND PRODUSELE FINITE SI PRODUCTIA IN CURS DE EXECUTIE LA 
S.C.UPETROM S.A.
3.1 INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI IN PERIOADA 1997-1999
Capitolul 4 UTILIZAREA INFORMATIILOR CONTABILE PRIVIND PRODUSELE FINITE SI PRODUCTIA IN CURS DE EXECUTIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Noul sistem de contabilitate se inspira din Planul contabil general francez si se inscrie in Directivele 4 si 7 ale Comunitatii Internationale si cu Sistemul Contabil al intreprinderilor propus pentru tarile Europei de Est.
Introducerea noului sistem contabil in viata economica a Romaniei reprezinta un moment deosebit in activitatea contabila a profesionistilor si a altor categorii profesionale care vin in contact cu problemele specifice contabilitatii. 
Contabilitatea se integreaza in ansamblul sistemului informational economico-social.
Datele contabile reflectand realitatile economico-financiare ale unitatii, reprezinta sursa de cunoastere a mersului activitatii acestora si stau la baza conducerii stiintifice, operative si a deciziilor pentru viitor.
Eficienta deciziilor economice depinde de calitatea si operativitatea informatiilor economice si indeosebi a informatiilor contabile.
In acest sens, in conditiile treceri spre economia de piata, s-a adoptat Legea Contabilitatii numarul 82 din 24.12.1991. Reglementarile si metodologiile contabilitatii mentionate de lege au fost elaborate de Ministerul Finantelor sub forma de proiecte si sunt destinate tuturor agentilor economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, institutiilor publice si celorlalte unitati patrimoniale care functioneaza in Romania.
In elaborarea acestor materiale s-a tinut seama de toate fenomenele noi economico-financiare aparute in perioade de tranzitie si de necesitatea alinierii la standardele contabilitatii europene si internationale, precum si de proiectele unor reglementari specifice cum sunt : T.V.A. , regimul amortizarilor, titlurile de valoare, efectele comerciale, bursa, trezoreria, decontarile de valuta, titluri de plasament al CAPITOLULitalului, brevete, licente, fondul commercial, titluri de participare si de portofoliu, concesiunile etc.
Aceste fenomene specifice economiei de piata au facut necesara elaborarea unui Plan de conturi general, specific, esential, deosebit de cel utilizat pana in present cu numeroase conturi noi, pe care contabilitatea specializata nu le-a cunoscut.
Noul sistem contabil, corespunzator perioadei de trecere spre economia de piata, respecta intru totul principiile contabilitatii in partida dubla:
-principiul dublei reprezentari a patrimoniului;
-principiul dublei inregistrari in conturi a fenomenelor economico-financiare;
-principiul egalitatii si simultaneitatii inregistrarilor in expresie valorica;
-principiul corelatiei cu realitatile patrimoniale.
O caracteristica esentiala a noului plan contabil este evidentierea in clase separate a cheltuielilor si a veniturilor, element care consfinteste cerinta fundamentala a economiei de piata, fiecare cheltuiala sa produca venit motiv pentru care aceste doua categorii sunt aliniate.
O alta caracteristica a noului sistem contabil este ca nu se mai fac inregistrari ocolite pentru urmarirea executarii prevederilor de plan, ci inregistrari directe conform cu relatiile economico-financiare.
Stabilirea rezultatului financiar lunar se face prin includerea conturilor din clasele de venituri si cheltuieli, direct prin contul “Profit si pierdere”. Prin noul sistem contabil s-au editat forme noi pentru “Bilant”, “Profit si pierdere”, “Jurnal” si celelalte documente, pentru a corespunde evidentelor economice pe piata si pentru alinierea cu standardele evidentelor europene si internationale.
Cu incepere de la 1.01.1994, regiile autonome, societatile comerciale, societatile agricole, unitatile, cooperatiile mestesugaresti si de consum si celelalte persoane fizice si juridice care exercita in mod obisnuit acte de comert si sunt inmatriculate la Oficiul Registrului Comertului, organizeaza si conduc contabilitatea proprie potrivit prevederilor Legii Contabilitatii numarul 82/1991. Regulamentul lui de aplicare a acestuia, Planul de conturi general si a normelor de utilizare aacestuia. 
Prin aceste reglementari s-a urmarit asigurarea proprietatilor de reflectare in contabilitate a operatiunilor economico-financiare specifice economiei de piata, in concordanta cu legislatia tarii noastre, precum si cu prevederile Directive a patra a comunitatii Economice Europene si Standardelor de contabilitate generale.
Ministerul finantelor care, potrivit legii, are obligatia de a actualiza permanent reglementarile contabile pe baza actelor normative adoptate in fiecare etapa de dezvoltare a economiei romanesti.
Potrivit Reglementarilor de aplicare a Legii Contabilitatii, adoptarea la specificul unor ramuri si sectoare de activitate, a planului de conturi general si a normelor de utilizare a acestuia se face cu acordul Ministerului Finantelor, iar dezvoltarea in analitica conturilor sintetice de grad I (care sunt dzvoltate in planul de conturi) si a celor de grad II (cu patru cifre), intra in competenta fiecarei unitati patrimoniale, in functie de specificul activitatii si necesitatile proprii. Unitatile patrimoniale mici sau mijloci pot utiliza numai conturi sintetice de grad I (cu trei cifre).


Fisiere în arhivă (1):

  • Contabilitatea Produselor Finite si a Productiei in Curs de Executie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!