Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3086
Mărime: 38.87KB (arhivat)
Publicat de: Octaviu Boca
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zanfir Ionel

Extras din proiect

INTRODUCERE

Perioada actuala pe care o traverseaza informatica romaneasca impune o noua abordare a realizarii de software, intrucat societatea informationala inseamna dezvoltarea de aplicatii cu grad de complexitate deosebit de ridicat, caracterizate prin fiabilitate si mentenanta.

Obiectivul acestei lucrari il reprezinta identificarea costurilor aferente realizarii aplicatiei software UTILITATI, costuri ce cuprind costurile cu analiza, proiectarea, testarea, implementarea si intretinerea aplicatiei.

O etapa importanta in procesul de realizare a produselor software, o reprezinta testarea, ponderea cheltuielilor cu testarea reprezentand intre 30% si 50% din totalul cheltuielilor pentru dezvoltarea unei aplicatii software. Tehnicile si metodele moderne de elaborare a produselor software acorda o importanta deosebita efortului de inlaturare a erorilor de analiza, proiectare si programare prin folosirea unor mijloace evoluate de testare.

Exista numeroase modalitati de a realiza testarea aplicatiilor software, dar in toate cazurile se porneste de la obiectivele specifice si de la resursele disponibile. Pentru a optimiza procesul de testare se impune evaluarea costurilor pe care le genereaza aceasta etapa.

Pentru fiecare etapa de dezvoltare a produsului software se identifica nivelurile planificate ale resurselor necesare si duratele planificate. Acestea sunt estimari avand la baza experimente, coeficienti de siguranta sau coeficienti de risc cu care sunt ponderate valorile tabelare. In acest context, pentru etapa de testare se construiesc modele de estimare a costurilor. Produsul software este numai o definire conceptuala, toate informatiile fiind niveluri planificate: durate, resurse, termene.

Cercetarile intreprinse in domeniul dezvoltarii unei aplicatii software si in domeniul modelarii costurilor acestui proces au impus verificarea tuturor ipotezelor folosind mai multe aplicatii informatice, dintre care in lucrarea de fata se includ rezultate obtinute referitoare la aplicatia -UTILITATI. Aplicatia este proiectata pentru a ajuta companiile furnizoare de utilitati (energie electrica, energie termica, apa rece, apa calda, canal, gunoi, gaze, telefoane, radio, televiziune, cablu, Internet, etc.) sa gestioneze procesele interne si sa imbunatateasca substantial calitatea serviciilor catre clienti, intr-un mediu ce evolueaza rapid spre competitie si calitate.

Aplicatia este dezvoltata utilizand tehnologia J2EE (Java 2 Enterprise Edition), client Web Start fiind o aplicatie de tip client/server functionand usor in intranet/internet fara costuri suplimentare de instalatare.

ISTORIC

SC MEGA SOFTWARE

MEGA Software si-a inceput activitatea in anul 1990 avandul ca asociat unic pe Gheorghe Constantin. Sediul social al firmei este in Pitesti, Bd-ul Republicii, Nr 70.

La inceput firma dezvolta proiecte in Cobol, Fotran 77, Foxpro, avand un numar de numai 10 angajati. Pe parcurs a inceput sa dezvolte proiecte de tip ERP(Enterprise Resources Planing), proiecte ce au fost implementate cu succes in companii cu diverse domenii de activitate cum ar fi:

- PETROM - Obiectiv major - Determinarea costului tonei de titei pe sonda / parc / zacamant / formatiune geologica / schele / sucursale

- HIDROELECTRICA - Obiectiv major - Determinarea costurilor productiei de energie electrica pe grupuri / centrale / sucursale / procese /subprocese / activitati / subactivitati

- SENATUL ROMANIEI - Obiectiv Major - Managementul unei organizatii din sectorul public

- UNIVERSITATI - Obiectiv Major - Managementul integrat la nivel universitar(urmarire cost / student / an studiu).

MEGA ofera o aplicatie dezvoltata pentru a acoperi fiecare aspect al orcarui business.

Solutia a fost dezvoltata in urma unei experiente de peste 17 ani in modelarea proceselor de business.

Prin implementarea produselor clientii au posibilitatea de a-si mari avantajele competitive. ajuta la ridicarea gradului de raspundere patrimoniala si la identificarea rolurile fiecarei componente a sistemului de business.

Pentru activitatea de distributie a utilitatilor (energie electrica, energie termica, apa, canal, salubritate, gaze naturale, telefonie, cablu TV, internet, etc.) care se caracterizeaza prin existenta unui numar foarte mare de clienti pentru care se livreaza servicii si pachete de servicii, compania MEGA Software a venit in intampinarea necesitatilor acestora prin dezvoltarea aplicatiei UTILITATI. Diversitatea acestor pachete de servicii trebuie sa tina cont de: distributia teritoriala a clientilor, tipurile de clienti, politici si taxe asociate, dinamica preturilor, modalitati de incasare, modalitati de determinare a consumurilor. Ca urmare, aplicatia UTILITATI este o aplicatie performanta, facila, cu o tehnologie moderna orientata pe WEB, care sa functioneze usor in intranet / internet fara costuri suplimentare de instalare. Gestiunea proceselor de distributie a utilitatilor are ca obiect principal managementul relatiei cu clientul si orientarea catre nevoile acestuia.

Preview document

Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 1
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 2
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 3
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 4
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 5
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 6
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 7
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 8
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 9
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 10
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 11
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 12
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 13
Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Decizii Manageriale Privind Costul unui Produs Software.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Decizia managerială asistată de calculator pentru îndeplinirea obiectivelor propuse la firma SC PUIPIU SA

Proiectul la disciplina "Modelarea economică" oferă studenților facultății de Management posibilitatea de a rezolva o serie de probleme importante...

Ai nevoie de altceva?