Dimensionarea si Analiza Activelor Circulante

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - Activul circulant si indicatorii de exprimare a cantitatii, structurii si eficientei utilizarii acestuia .. 3
1.1.Activul circulant - notiune, continut, caracteristici .. 3
1.2. Indicatori de exprimare a cantitatii, structurii si eficientei utilizarii activului circulant .. 11
1.2.1.Corelatia Fond de rulment - Nevoia de fond de rulment - Trezoreria neta .. 11

CAPITOLUL 2 - Analiza activelor circulante la S.C. D&A SHOES COMPANY PROD S.R.L.
2.1. Caracterizarea activitatii societatii SC D&A SHOES COMPANY PROD pe baza principalilor indicatori economici .. 16
2.2 Ratele de structura ale activului si ale resurselor .. 17
2.3. Ratele de rentabilitate .. 20
2.4. Analiza dinamicii, structurii si vitezei de rotatie a activului circulant .. 22
2.5. Analiza cantitativa, structurala si eficienta utilizarii stocurilor .. 27
2.6. Dimensiunea, structura si durata de incasare a creantelor in corelatie cu durata de rambursare a obligatiilor .. 28
2.7. Dinamica si structura disponibilitatilor .. 29
2.8. Analiza echilibrului financiar .. 30
2.9. Concluzii privind analiza echilibrului financiar .. 39

CAPITOLUL 3 - Strategii - Concluzii si masuri privind activele circulante .. 41
Bibliografie .. 44


Extras din proiect Cum descarc?

Rate de rentabilitate

Rata de rentabilitate este un raport intre o forma de exprimare a profitului si active sau capitaluri (proprii, permanente) sau un flux de activitate (cifra de afaceri, resurse consumate etc.).
Rata rentabilitatii comerciale exprima corelatia dintre profitul total aferent vanzarilor si cifra de afaceri, dand expresie politicii comerciale a intreprinderii.
Rata rentabilitatii economice reprezinta corelatia dintre un rezultat economic si mijloacele economice (capitalul) angajate pentru obtinerea acestuia. Aceasta rata este independenta de structura financiara (gradul de indatorare), politica fiscala de impozitare a profitului, precum si de elementele exceptionale.
Rentabilitatea financiara exprima corelatia dintre profit si capitaluri in calitatea lor de surse de finantare a activitatii intreprinderii.
Rata rentabilitatii financiare a inregistrat o evolutie fluctuanta in perioada analizata,(Anexa 5) in 2004 avand o valoare foarte mare, 14,269.78%, in 2005 scazand la 94.97%, iar in 2005 crescand cu 7.84% ajungand la valoarea de 102.81%. Evolutia acestei rate s-a datorat, in principal, valorii foarte mici a capitalurilor proprii in 2003 de 36000 mii lei, in 2004 crescand de 307 ori, iar in 2005 de aproximativ 2 ori, si in al doilea rand evolutiei rezultatului aferent cifrei de afaceri, care a avut o crestere constanta de la an la an, respectiv cu aproximativ 100%. Cresterea capitalurilor proprii cu valori foarte mari a fost efectul, in primul rand, a hotararii Adunarii generale a actionarilor de a mari capitalul social de la 30.000 mii lei la 8.000.000 mii lei, si in al doilea rand al dezvoltarii continue a firmei, respectiv a activitatii de productie, investitii noi in 2004 care au dus la cresterea profitului brut.
Rata rentabilitatii economice a avut o mica scadere in 2004 fata de 2003, respectiv 0.83%, iar in 2005 a crescut fata de 2004 cu un ritm mai mare decat cel al scaderii, adica 4.53%. Aceasta rata reflecta masura in care rezultatul exploatarii este suficient pentru a finanta necesarul de active circulante si active imobilizate in activitatea de exploatare. 
Rata rentabilitatii comerciale a avut o crestere proportionala de la an la an cu 2%, respectiv 3%.(Anexa 5) Aceasta rata da expresie politicii comerciale a intreprinderii, adica aceea de a-si mentine clientii prin productia de produse a caror rentabilitate comerciala este redusa, dar in crestere cu un ritm din ce in ce mai mare.
Ratele de rentabilitate a resurselor consumate si a veniturilor au inregistrat scadere din 2003 in 2004, iar in 2005, ambele au crescut. Din grafic se observa proportionalitatea dintre cele doua rate, ceea ce arata respectarea principiului conectarii cheltuielilor la venituri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dimensionarea si Analiza Activelor Circulante.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!