Diversificarea Sortimentala si Imbunatatirea Calitatii Produselor - Contabilitatea Cheltuielilor

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I:
~ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA FIRMEI
S.C. ZYA MODE IMPEX S.R.L.~
1.1.~PREZENTAREA SOCIETATII~
SC.ZYA MODE IMPEX SRL a fost inregistrata la Registrul Comertului din judetul Gorj,avand numarul de inregistrare J18/549/1997.Activitatea efectiva a fost inceputa la data de 01.12.1998,cand a fost pusa in functiune sectia de productie.
Sediul social al firmei este in Tg-Jiu,str. Aleea Pietii,bl.5,sc.1,ap.19,iar punctul de lucru se afla in Tg-Jiu,str. Lt. Col. D-tru Petrescu nr.25,intr-un spatiu inchiriat de la Artin S.A. cu suprafata de 360mp.,constand in sectie de productie, birou, grup sanitar, magazie materiale. Spatiul se afla intr-un imobil constand in Parter plus Etajul I. La parter se afla sectia de productie tamplarie aluminiu.
Activitatea de fata a firmei este reprezentata de confectiile textile exclusiv lenjerie de corp. Toata productia firmei este destinata in tarile din Uniunea Europeana, in speta :Italia si Germania.
Sistemul de productie este de tip loturi, cu care materiile prime si materialele sunt importate de la clientii firmei si sunt supuse procesului de productie, din care rezulta produsele finite care sunt reexportate catre aceeasi clienti.
Importurile si exporturile se fac prin Biroul Vamal Tg-Jiu,in baza unei autoritati de perfectionare activa elaborata de Directia Regionala Vamala Craiova. Importurile sunt scutite de taxe vamale si taxa pe valoare adaugata, in baza unei alte autoritati care se numeste "Scutire de la plata datoriei vamale ", aceasta din urma fiind elaborata incepand cu data de 30.06.2005 de catre Biroul Vamal Tg-Jiu.
Clientii firmei se pot numi tot odata si furnizori, deoarece ei sunt cei care furnizeaza materiile prime si materialele auxiliare ce intra in cadrul procesului tehnologic de productie; si tot ei sunt cei carora li se livreaza produsele finite.
Materiile prime si materialele auxiliare sunt depozitate in magazii, la intrare intocmindu-se nota de receptie, iar evidenta lor se tine pe baza fiselor de magazie. Aceasta evidenta se tine 
extrabalantei cu ajutorul contului "8032". Acestea se dau in comun pe baza unui document numit "Bon de consum". De asemenea se mai folosesc urmatoarele documente:
-"Fisa de cont analitic pentru valori materiale";
-"Fisa de cont pentru operatii diverse";
-"Balanta analitica a valorilor materiale".
Referitor la efectuarea impoziturilor documentele ce le folosesc sunt:novice-ul extern,CMR,EUR1,borderou centralizator. Pe baza lor se efectueaza impozitul temporar,Biroul Vamal intocmind "Declaratia vamala".
La export firma noastra intocmeste factura CMR, EUR1, norma de consum la produsele exportate, pe baza lor, Biroul Vamal intocmind "Declaratia Vamala de export".
Principalii clienti ai firmei sunt din Uniunea Europeana:CONFESIONI EXODRES SRL, CONFESIONI FULENA SNC, REFEGIMEA, RIGONEA, TIDY SRL, BFLIE SPA, MANUOVA SNE; toti din Italia, dar si firme din Germania, precum:SECENDO MODE OHG si FRIEDRICH SEIDEL GMDH.
Acestia amintiti mai sus sunt si furnizorii nostri de materii prime si materiale auxiliare.
In cazul furnizorilor interni putem aminti:MIC ROMANIA SA ARAD, RAMA CUCIRINI SA BACAU, NAGOYA TEXTILE SRL CRAIOVA, MICOTEX SRL BUCURESTI, DANARF SRL DR.TR. SEVERIN, TIM PROTECTION SRL TIMISOARA, SOCO SRL BUCURESTI, precum si furnizori locali de utilitati ca: Aquaterm SA, Romtelecom SA, Electrica SA, Artin SCA, Petrom Agip Romania SA.
1.2.~ STRUCTURA ORGANIZATORICA 
A FIRMEI~
Structura organizatorica a firmei este urmatoarea:
Societatea este condusa de catre un administrator cu puteri depline, stabilit de catre asociati. Acesta se ocupa de problemele generale de administratie, cum ar fi: asigurarea de contracte ferme la export, negocieri preturi cu furnizorii si clientii.
Productia propriu-zisa este condusa de catre un director de productie, desemnat de administrator si care se subordoneaza direct acestuia. Acesta raspunde de asigurarea unei productivitati crescute a muncii, de realizare a productiei negociate si contractate, si de asigurarea calitatii cerute de beneficiarul extern.
Sectia de productie este compusa din sala de croit, unde isi desfasoara activitatea 3 persoane. Aici exista masa de croit, bondzicul si coulezul. Exista anumite comenzi in care materialele vin gata croite si nu mai este necesara croirea lor, dar in general marea masa a contractelor incheiate cu partenerii necesita croirea materialelor.
Sectia de productie mai contine 3 linii de productie a cate 19 oameni fiecare. Acestia lucreaza la masini de cusut speciale, cum ar fi: masina de cusut cu 2 ate, masina de surfilat, butoniera grea/usoara, masina de cheite, etc.
Firma este specializata mai mult pe productia de geci si jachete pentru soldati, femei si copii. Datorita complexitatii acestor produse, toata sectia lucreaza la un singur produs, neputandu-se lucra in acelasi timp la mai multe comenzi diferite.
Compartimentul CTC este format din 2 oameni care verifica produsele, sa fie conforme cu monstrele omologate. In cazul in care produsele nu sunt conforme cu acestea se returneaza pentru efectuarea reparatiilor necesare.
Compartimentul ambalaj-finisaj, compus din 6 oameni, unde se efectueaza: calcatul, finisajul, etichetarea si ambalarea produselor.
Magazia de produse finite este supravegheata de un singur om care gestioneaza produsele finite (cantitativ).
Direct subordonat administratorului este si compartimentul export, compus dintr-un singur om.
Compartimentul financiar contabil este compus tot dintr-un singur om; aici asigurandu-se evidenta contabila, resursele umane(personal), import si export.
Compartimentul mecano electric este compus din 2 oameni: un mecanic masini de cusut si un electrician care asigura intretinerea zilnica a bazei tehnico-materiale.
1.3.~ ORGANIGRAMA FIRMEI
S.C. ZYA MODE IMPEX S.R.L.~
1.4.~ STANDARDIZAREA SOCIETATII 
S.C. ZYA MODE IMPEX S.R.L.~
S.C. ZYA MODE IMPEX S.R.L. si-a facut un renume international datorita calitatii produselor vandute, produse executate la standard international. Atingerea unui anumit nivel calitativ al produselor poate reprezenta o tinta sau etapa in evolutia activitatii firmei, in raport cu obiectivele pe care aceasta si le-a fixat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diversificarea Sortimentala si Imbunatatirea Calitatii Produselor - Contabilitatea Cheltuielilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!