Evaluarea societății Biofarm SA

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1. SCOPUL SI BENEFICIARUL RAPORTULUI DE EVALUARE
1.1 Procesul de evaluare
Scopul procesului de evaluare este stabilirea valorii actuale – respectiv a rezultatelor financiare ale societăţii în vederea cunoaşterii situaţiei reale a firmei de către conducere pentru stabilirea politicii sale pentru următorii ani. Se urmăreşte solvabilitatea societăţii, dacă politica actuală a societăţii este conformă şi dacă aceasta va fi continuată. 
Pentru realizarea scopului evaluării se va porni de la diagnosticarea societăţii, după care se vor folosi metodele de evaluare adecvate, astfel încât să se ajungă la un rezultat cât mai aproape de realitate.
Metodele de evaluare care vor fi folosite sunt:
• Abordarea prin venit
• Abordarea prin comparatie
Clientul si beneficiarul evaluării
Principalul client si beneficiar al evaluării este SC BIOFARM SA. 
Evaluarea este realizata in conformitate cu Standardele internationale de evaluare in vigoare, din care, tinand seama de scopul evaluarii, in principal cu IVS 1 – Valoarea de piata si GN 6 – Evaluarea intreprinderii
Momente de timp relevante:
- Data de referinta a evaluarii: 31.12.2010, data selectata din considerente legate de indisponibilitatea informatiilor aferente anului financiar 2011.
- Data elaborarii raportului: 31.04.2012.
Evaluatorul
Raportul de evaluare a fost realizat de către:
- Ciudin Ioana
- Cula Florentina
studente în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune
Principalele surse informaţionale folosite
Informaţiile folosite la întocmirea prezentului raport au fost obţinute de pe site-ul Biofarm SA, precum si de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
Ipoteze si conditii limitative
O conditie limitativa in evaluarea Biofarm Sa o constituie valabilitatea certificatului pentru sistemul de management al calitatii conform EN ISO 9001:2000 nr. 73 100 2475 valabil pana in 31.07.2011.
1.2 Prezentarea societatii
Datele de identificare ale societatii:
Numele firmei: SC BIOFARM SA
Sediul firmei (adresa, telefon, fax): Bucuresti,str Logofatul Tautu, nr 99, sect 3
Cod fiscal : RO 341563
Numarul si data inregistrari la Oficiul Registrului Comertului : J40/199/1991
Forma juridica de constituire : societate pe actiuni
Tipul activitati potrivit obiectului de activitate :
Activitate principala : Cod CAEN 2120: Fabricarea preparatelor farmaceutice
Scurt Istoric : SC BIOFARM SA
Biofarm este unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. De peste 80 de ani Biofarm este alaturi de specialistii din Romania in cursa pentru descoperirea celor mai bune solutii pentru mentinerea sanatatii oamenilor. 
Compania, fondata in 1921, s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea si comercializarea atat a unor branduri puternice, cat si a unor produse generice.
In prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producatori romani existenti pe piata farmaceutica din Romania, o piata dinamica si foarte competitiva. Compania este certificata in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001:2000 si ale Ghidului privind buna practica de fabricatie (GMP) pentru toate liniile de productie. De asemenea, actiunile sale sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti - Categoria I.
Cu laboratoare de cercetare de cel mai inalt nivel, linii de productie moderne si o puternica echipa de reprezentanti medicali si de vanzari, Biofarm se regaseste de mai multi ani in topul primilor 3 producatori romani de solutii si suspensii pentru administrare orala, este cel mai important producator roman de capsule gelatinoase moi si unul dintre cei mai mari fabricanti de comprimate si drajeuri din Romania.
Biofarm are un portofoliu competitiv de peste 190 de produse care acopera 60 de arii terapeutice si investeste in mod continuu in campanii media, comerciale si de marketing pentru promovarea propriilor produse.
Avand o pozitie stabila pe piata farmaceutica romaneasca, Biofarm urmareste sa isi imbunatateasca pozitia si pe arena internationala. In momentul de fata Biofarm este prezenta in 7 tari si extinderea continua. Lansarea de noi produse si imbunatatirea portofoliului sunt puncte cheie ale strategiei de dezvoltare a companiei. Pentru a-si imbunatati pozitia atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, Biofarm va dezvolta si lansa aproximativ 10 produse in fiecare an.
Strategia de dezvoltare a companiei Biofarm include, de asemenea, imbunatatirea prezentei companiei pe piata de retail, continuarea dezvoltarii fortei de vanzari pentru imbunatatirea reprezentarii in piata si cresterea numarului de produse. Investitiile in cercetare, lansarea si promovarea propriilor produse vor continua pentru a ajuta la imbunatatirea pozitiei companiei in piata.
Printre produsele oferite de companie se numara produsele farmaceutice cu/fara prescriptie medicala, suplimentele alimentare, cosmeticele, biocidele. Totodata, Biofarm SA asigura servicii de consultanta in ceea ce priveste piata farmaceutica din Romania, dezvoltarea de produse, inregistrarile pe piata romaneasca, transfer de know-how pentru produse si procese, co-marketing pe piata romaneasca, ambalare.
Activele de baza ale companiei sunt reprezentate preponderent de cele tangibile, consecinta a tipului de activitate al companiei si anume productia de preparate farmaceutice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Evaluarea Societatii Biofarm SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!