Evaluarea Stocurilor

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT 3
I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND STOCURILE
1.1 Conceptul de stocuri 5
1.2 Clasificarea stocurilor 9
1.3 Conturi specifice contabilitatii stocurilor 11
II.EVALUAREA STOCURILOR
2.1 Definirea evaluarii 13
2.2 Momentele evaluarii 14
2.3 Metode de evaluare 18
III.APLICATII PRIVIND EVALUAREA STOCURILOR IN CADRUL SOCIETATII COMERCIALE ,,URBIS'' S.R.L
3.1Prezentarea generala a Societatii Comerciale ,,URBIS" S.R.L 22
3.2 Aplicatii privind contabilitatea stocurilor in cadrul
Societatii Comerciale ,,URBIS" S.R.L 24
BIBLIOGRAFIE 30


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Tema proiectului aleasa de mine este ,,EVALUAREA STOCURILOR'' si reprezinta o tema de intindere mare si foarte importanta deoarece cuprinde activele circulante materiale, deci mijloacele care sunt destinate consumului sau vanzarii.
Stocurile reprezinta totalitatea bunurilor materiale existente la o intreprindere si sunt utilizate pentru asigurarea continuitatii activitatii.
Stocurile sunt importante pentru societatile comerciale,dar mai mult de atat ele reprezinta un element important pentru societatile producatoare. Cum in economia de piata guverneaza profitul, atunci este clar ca si aici se urmareste un profit, unul concret si suficient de mare care sa justifice alocarea acestor fonduri insemnate.
Teoria stocurilor a aparut din necesitatea asigurarii unei aprovizionari ritmice si cu cheltuieli minime a stocurilor de materii prime si materiale in procesul de productie, sau a stocurilor de produse finite si bunuri de larg consum.
Stocul este o rezerva de material destinat sa satisfaca cererea beneficiarilor, acestia identificandu-se, dupa caz, fie unei clientele (stoc de produse finite), fie unui serviciu de fabricatie (stocuri de materii prime sau de semifabricate), fie unui serviciu de intretinere (articole de consum curent sau piese de schimb), fie unui serviciu de dupa vanzare (piese detas 
Ca proces economic complex, gestiunea stocurilor are o sfera larga de cuprindere, aceasta incluzand atat probleme de conducere, dimensionare, de optimizare a amplasarii stocurilor in teritoriu, de repartizare a lor pe detinatori, de formare si evidenta a acestora, cat si probleme de receptie, de depozitare si pastrare, de urmarire si control, de redistribuire si mod de utilizare. 
Cu toate ca stocurile sunt considerate resurse neactive, este necesar, in mod obiectiv, sa se recurga la constituirea de stocuri (de resurse materiale) bine dimensionate, pentru a se asigura ritmicitatea productiei materiale si a consumului.
Rolul determinant al stocurilor este evidentiat de faptul ca acestea asigura certitudine, siguranta si garantie in alimentarea continua a productiei si ritmicitatea desfacerii rezultatelor acesteia.
In primul capitol am prezentat cateva notiuni generale privind stocurile (le-am definit,le-am clasificat si am enumerat clasa de conturi specicife.Tot in acest prim capitol am explicat ce inseamna contabilitatea analitica a stocurilor (aici am prezentat si explicat fiecare metoda in parte: metoda cantitativ-valorica, metoda operativ-contabila sau pe solduri si metoda global valorica) si contabilitatea sintetica a stocurilor.
In cel de-al II-lea capitol am definit evaluarea stocurilor, am distins principalele momente ale evaluarii si am explicat metodele de evaluarea a stocurilor,la intrarea in patrimoniu dar si la iesirea din gestiune (aici am prezentat detaliat toate metodele folosite metoda primului intrat, primului iesit (FIFO); metoda ultimului intrat, primului iesit (LIFO); metoda costului mediu ponderat CMP si metoda costului standard.
In cel de-al III-lea capitol am prezentat firma S.C.URBIS S.R.l.,si am realizat aplicatii practice privind conatabilitatea stocurilor.
I.NOTIUNI GENERELE PRIVIND 
STOCURILE 
1.1 Conceptul de stocuri
Stocurile sunt active detinute pentru: a fi vandute pe parcursul desfasurarii normale a activitatii; in curs de productie in vederea unei vanzari in aceleasi conditii ca in cazul anterior sau sub forma de materii prime, materiale si alte consumabile ce urmeaza fi folosite in procesul de productie sau pentru prestarea de servicii.
In calitatea lor de active, stocurile sunt recunoscute numai atunci cand este posibil ca ele sa aduca intreprinderii beneficii economice viitoare si costul lor sa poata fi evaluat in mod credibil
Costul stocurilor reprezinta suma tuturor costurilor aferente achizitiei si/sau prelucrarii, precum si alte costuri suportate de intreprindere pentru a aduce stocurile in forma si in locul in care sunt necesare intreprinderii. Este utilizat pentru evaluarea stocurilor la intrare, la iesire si la inchiderea exercitiului financiar.


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!