Implicatiile Financiare ale Amortismentului la Nivelul Societatii Comerciale

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Economistii sunt persoanele de a caror prestatie profesionala depinde, intr-o mare masura, rezultatele profitabile ale unei intreprinderi care isi desfasoara activitatea in conditiile liberei initiative. Acestia trebuie sa fie in masura sa elaboreze si sa fundamenteze decizii care sa aiba drept scop orientarea ferma a intreprinderii catre eficenta. 
Una dintre deciziile importante pe care trebuie sa le aiba in vedere economistii unei firme este legat de alegerea surselor de finantare a activitatii: cele proprii sau cele imprumutate. Dintre sursele proprii de finantare, o importanta deosebita o are amortizarea activelor imobilizate.
Achizitionarea imobilizarilor corporale aduce cu sine o serie de fluxuri financiare constand in plati integrale sau in rate. Acest aspect se reflecta negatev asupra trezoreriei intreprinderii, nu insa in egala masura asupra cheltuielilor.
Conform dictionarului explicativ am limbii romane, prin notiunea de amortizare se intelege stingerea treptata a creditelor pe termen lung, prin plati succesive, recuperarea unei investitii.
In lucrarea de fata se urmareste pe larg problema amortizarii. Pentru a fi utilizata corect este necesara utilizarea sistemului de amortizare cel mai potrivit pentru fiecare grupa de mijloace fixe.
Se va dezbate pe larg aspectele legate de sistemele de amortizare:
- sistemul liniar, degresiv si accelerat, aventajele si dezavantajele utilizarii acestora, modul de calcul, precum si multe alte probleme legate de amortizarea activelor imobilizate.
Lucrarea de fata prezinta un studiu privind amortizarea activelor imobilizate la societatea comerciala " S.C ROLAND IMPEX SRL" 
CAPITOLUL 1
ASPECTE CARACTERISTICE PROCESULUI DE AMORTIZARE
1.1 DUBLUL CARACTER AL AMORTISMENTULUI DE RESURSA FINANCIARA SI DE CHELTUIALA DE EXPLOATARE
Imobilizarile sau activele imobilizate reprezinta bunuri si valori de orice natura, mobile sau imobile, corporale sau necorporale, achizitionatesau create de unitatea patrimoniala, destinate sa serveasca o perioada indelungata, mai mare de un an, in activitatea unitatii si care nu se consuma la prima utilizare.
Folosirea sau nefolosirea activelor imobilizate duce la uzarea lor si, implicit, la pierderea valorii lor. Aceasta pierdere de valoare rezulta in principal din activitatea de productie. Prin urmare, este normal ca ea sa incarce costurile de fabricatie si sa fie inclusa in preturile practicate de intreprindere. Astfel se poate recupera in timp, pe toata durata de folosinta valoarea de inventar a activelor imobilizate. Aceasta recuperare treptata a valorii de inventar a activelor imobilizate reprezinta procesul de amortizare.
Notiunea de amortizare este folosita si pentru a arata un proces de stingere totala a unei datorii, rambursarea treptata a unui imprumut bancar, retragerea treptata din circulatie a obligatiunilor emise anterior.
Sunt amortizabile numai acele active ce se depreciaza in mod normal si intr-un ritm usor de stabilit. Nu sunt amortizabile activele imobilizate ce nu-si pierd valoarea si durata detinerii lor, adica nu o pierd in mod normal, este vorba de investitiile financiare - participatiuni.
Amortizarea este procesul de recuperare treptata a valorii amotizabile a unui bun, de regula pe parcursul duratei de viata utila, prin includerea in cheltuielile exercitiului a unei parti din valoarea de amortizat sub forma amortismentului. Deci, amortizarea este un proces iar amortismentul este rezultatul acestul proces1.
Daca amortizarea reprezenta un ansamblu de operatiuni, atunci amortismentul inseamna suma ce se retine din incasari, corespunzatoare, in mod aproximativ, proportie uzurii fizice si morale ce are loc pe intervale de amortizare.
Amortismentul fiind cuprins in costuri, devine unul din elementele ce influienteaza direct dimensiunile profitului si indirect, neproportional, nivelul pretului cerut de piata.
Implicatiile amortismentului in sfera intereselor intreprinderii producatoare, deci a celei care calculeaza amortismentul si il suporta prin costuri, se realizeaza pe doua planuri si in mod contradictoriu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implicatiile Financiare ale Amortismentului la Nivelul Societatii Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!