Lucrare de Practica - SC Spera SH SRL

Extras din proiect Cum descarc?

1.PREZENTAREA ENTITATII PATRIMONIALE:
- particularitatile activitatii si ale structurii organizatorice;
- prezentarea sistemului informativ-contabil;
- principalii indicatori economico-financiari;
- sistemul de gestiune a stocurilor;
S.C. SPERA S.H. S.R.L. DEJ s-a constituit ca persoana juridica romana sub forma de societate cu raspundere limitata la data de 09.martie 1994, avand sediul social in localitatea Dej, judetul Cluj, strada Marasesti, nr. 9,Bl. F 2, Ap. 41.
Societatea este inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului-Camera de Comert si Industrie a judetului Cluj sub numarul J/12/1801/1994 si la Ministerul Finantelor prin codul de inregistrare fiscal R5869595.
Capitalul social subscris este 1.000 lei, format din 100 parti sociale a cate 10 lei fiecare si este varsat de catre fondatorul societatii, asociat unic, care este si presedintele societatii si indeplineste si atributiile de administrator.
Conform statutului de organizare si functionare a societatii comerciale cu raspundere limitata SPERA S.H.Dej are ca obiect principal de activitate prepararea biscuitilor.
Cu toate ca se diversifica intr-un numar mare de sortimente, realizate prin proceduri in mare masura distincte, in general fabricarea biscuitilor este comuna, concretizandu-se in urmatoarele faze ale procesului tehnologic:
-Prepararea aluatului de biscuiti consta in inglobarea tuturor componentelor intr-o masa omogena, cu caracteristicile specifice sortimentului de biscuiti dorit. Pentru aceasta sunt necesare operatii de pregatire si dozare a materiilor prime si dupa caz de fermentare si apoi de valtuire a aluatului.
-Framantarea aluatului reprezinta faza de amestecare a componentelor, rezultand i distributie uniforma a materiilor in intreaga masa. Spre deosebire de aluaturile destinate altor grupe de produse fainoase sau de panificatie, cele destinate fabricarii biscuitilor prezinta urmatoarele caracteristici:sunt diferite de la o grupa de biscuiti la alta, avand proprietati ce depind in principal de materiile prime din care au fost preparate si de proportia amestecarii lor conform retetei de fabricatie; consistenta la care se pregatesc trebuie sa permita modelarea, respectiv sa fie suficient de plastice, iar dupa modelare sa pastreze forma conferita aluatului, motiv pentru care este necesara o consistenta mai mare; desi framantarea nu este foarte intensa, totusi amestecarea componentelor se impune sa fie cat mai buna.
Durata si intensitatea framantarii aluatului pentru biscuiti constituie un mijlic de influentare a calitatii fiind determinata de proportia diferitelor componente ale aluatului, umiditatea si temperatura acestuia, metoda de afanare si caracteristicile echipamentului de framantare. Deoarece in afara de faina toate materiile prime utilizate la fabricarea biscuitilor se amesteca usor intre ele, ponderea acesteia va determina framantarea. La aluatul glutenos durata framantarii este de 60-100 minute, in functie de calitatea glutenului, tipul de framantare si marimea sarjei. In schimb la aluatul zaharos, unde continutul de grasimi, zahar si alte materii este mai mare, durata framantarii este de 30-40 minute.
Umiditatea aluatului inflenteaza direct durata framantarii deoarece cu cat este mai ridicata ca atat durata scade, ca urmare in prezenta apei in cantitati mai mari glutenul se formeaza mai repede, iar uniformizarea diverselor componente se realizeaza mai usor. Cresterea umiditatii determina reducerea consistentei, ingreuneaza prelucrarea ulterioara a aluatului si inflluenteaza negativ calitatea biscuitului.
Temperatura amestecului din care se fabrica aluatul influenteaza timpul de framantare in sensul ca prin cresterea acesteia se reduce timpul si intensitatea framantarii necesare pentru omogenizarea masei respective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica - SC Spera SH SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!