Lucrare de practică - SC Spera SH SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 6640
Mărime: 43.57KB (arhivat)
Publicat de: Gheorghe B.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Bodea

Extras din proiect

1.PREZENTAREA ENTITATII PATRIMONIALE:

- particularitatile activitatii si ale structurii organizatorice;

- prezentarea sistemului informativ-contabil;

- principalii indicatori economico-financiari;

- sistemul de gestiune a stocurilor;

S.C. SPERA S.H. S.R.L. DEJ s-a constituit ca persoana juridica româna sub forma de societate cu raspundere limitata la data de 09.martie 1994, având sediul social în localitatea Dej, judetul Cluj, strada Marasesti, nr. 9,Bl. F 2, Ap. 41.

Societatea este înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului-Camera de Comert si Industrie a judetului Cluj sub numarul J/12/1801/1994 si la Ministerul Finantelor prin codul de înregistrare fiscal R5869595.

Capitalul social subscris este 1.000 lei, format din 100 parti sociale a câte 10 lei fiecare si este varsat de catre fondatorul societatii, asociat unic, care este si presedintele societatii si îndeplineste si atributiile de administrator.

Conform statutului de organizare si functionare a societatii comerciale cu raspundere limitata SPERA S.H.Dej are ca obiect principal de activitate prepararea biscuitilor.

Cu toate ca se diversifica intr-un numar mare de sortimente, realizate prin proceduri in mare masura distincte, in general fabricarea biscuitilor este comuna, concretizandu-se in urmatoarele faze ale procesului tehnologic:

-Prepararea aluatului de biscuiti consta in inglobarea tuturor componentelor intr-o masa omogena, cu caracteristicile specifice sortimentului de biscuiti dorit. Pentru aceasta sunt necesare operatii de pregatire si dozare a materiilor prime si dupa caz de fermentare si apoi de valtuire a aluatului.

-Framantarea aluatului reprezinta faza de amestecare a componentelor, rezultand i distributie uniforma a materiilor in intreaga masa. Spre deosebire de aluaturile destinate altor grupe de produse fainoase sau de panificatie, cele destinate fabricarii biscuitilor prezinta urmatoarele caracteristici:sunt diferite de la o grupa de biscuiti la alta, avand proprietati ce depind in principal de materiile prime din care au fost preparate si de proportia amestecarii lor conform retetei de fabricatie; consistenta la care se pregatesc trebuie sa permita modelarea, respectiv sa fie suficient de plastice, iar dupa modelare sa pastreze forma conferita aluatului, motiv pentru care este necesara o consistenta mai mare; desi framantarea nu este foarte intensa, totusi amestecarea componentelor se impune sa fie cat mai buna.

Durata si intensitatea framantarii aluatului pentru biscuiti constituie un mijlic de influentare a calitatii fiind determinata de proportia diferitelor componente ale aluatului, umiditatea si temperatura acestuia, metoda de afanare si caracteristicile echipamentului de framantare. Deoarece in afara de faina toate materiile prime utilizate la fabricarea biscuitilor se amesteca usor intre ele, ponderea acesteia va determina framantarea. La aluatul glutenos durata framantarii este de 60-100 minute, in functie de calitatea glutenului, tipul de framantare si marimea sarjei. In schimb la aluatul zaharos, unde continutul de grasimi, zahar si alte materii este mai mare, durata framantarii este de 30-40 minute.

Umiditatea aluatului inflenteaza direct durata framantarii deoarece cu cat este mai ridicata ca atat durata scade, ca urmare in prezenta apei in cantitati mai mari glutenul se formeaza mai repede, iar uniformizarea diverselor componente se realizeaza mai usor. Cresterea umiditatii determina reducerea consistentei, ingreuneaza prelucrarea ulterioara a aluatului si inflluenteaza negativ calitatea biscuitului.

Temperatura amestecului din care se fabrica aluatul influenteaza timpul de framantare in sensul ca prin cresterea acesteia se reduce timpul si intensitatea framantarii necesare pentru omogenizarea masei respective.

Preview document

Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 1
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 2
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 3
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 4
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 5
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 6
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 7
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 8
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 9
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 10
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 11
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 12
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 13
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 14
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 15
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 16
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 17
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 18
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 19
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 20
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 21
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 22
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 23
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 24
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 25
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 26
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 27
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 28
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 29
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 30
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 31
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 32
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 33
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 34
Lucrare de practică - SC Spera SH SRL - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Lucrare de Practica - SC Spera SH SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Imobilizări Corporale

INTRODUCERE Această lucrare, „Politici şi tratamente contabile privind imobilizările corporale” a fost elaborată şi structurată în conformitate cu...

Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL

1. Sumarul planului de afaceri S.C. "Pizza-to-home" SRL va fi o societate axata pe domeniul producerii si distribuirii produsului alimentar pizza...

Raport de practică Decathlon România - SC Roumasport SRL

Introducere În această lucrare am încercat să cuprind lucrurile esentiale legate de compania Decathlon România, reprezentată la noi în tară prin...

Proiect practică - SC Spera SH Impex SRL

CAPITOLUL I: PREZENTAREA SOCIETATII Societatea comerciala SPERA SH IMPEX SRL cu sediul în Dej, strada Marasesti nr. 9 Bloc F2 Ap.41 s-a constituit...

Audit Financiar

Catre Consiliul de Administratie sau alt reprezentant adecvat al clientului care angajeaza auditorul. Aceasta scrisoare reprezinta o confirmare a...

Tehnici de Comunicare

TEMA I ISTORIA COMUNICÃRII. STIINTA COMUNICÃRII. CE ESTE COMUNICAREA? PRINCIPIILE COMUNICÃRII. MODELELE COMUNICÃRII. OBIECTIVELE COMUNICÃRII....

Ai nevoie de altceva?