Manipularea Performantelor Intrepinderii prin Inginerii Contabile privind Amortizarea Imobilizarilor

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Capitolul I ASPECTE TEORETICE PRIVIND INGINERIILE CONTABILE
Capitolul II AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE
2.1 Metode de amortizare
2.2 Inginerii contabile privind imobilizarile corporale
Capitolul III APLICATII PRIVIND MANIPULAREA PERFORMANTELOR INTREPRINDERII PRIN INGINERII CONTABILE IN LEGATURA CU AMORTIZARILE IMOBILIZARILOR CORPORALE
3.1 Aplicatie privind influenta metodelor de amortizare asupra performantelor intreprinderii
3.2 Aplicatie privind influenta duratei de amortizare asupra performantelor intreprinderii 
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Cel mai utilizat model pentru reflectarea performantlor companiilor este contul de profit si pierdere.
Valoarea informationala a acestei componente a situatiilor financiare rezida in acea ca reda performanta intreprinderii, adica, indica gradul in care aceasta si-a realizat obiectivele pe linia obtinerii profitului. In contul de profit si pierdere apar fluxurile care determina rezultatul, inteles, in principiu, ca variatie a capitalurilor proprii in cursul unui exercitiu financiar.
Definirea performantelor unei intreprinderi se face, insa, in mod diferit, in functie de interesul utilizatorilor, de principiile, conventiile si normele contabile retinute pentru determinarea rezultatului. Este ceea ce specialistii in domeniu numesc politici contabile. Intrebarea care se ridica este, insa, cat de exact poate fi determinat rezultatul cu ajutorul unui astfel de cont de profit si pierdere? Raspunsul nu poate fi decat unul relativ.
Daca intocmirea contului de profit si pierdere se face de specialisti de buna-credinta, rezultatul poate fi unul cat mai realist posibil.
Daca acestia recurg la procedee, tehnici, instrumente, avand ca scop prezentarea favorabila a pozitiei financiare si performantelor companiei, rezultatul poate fi unul distorsionat.
CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE PRIVIND INGINERIILE CONTABILE
Ingineria contabila este o denumire mai putin intalnita in literatura de specialitate, fiind intitulata de regula, contabilitate creativa si constituind subiectul unei literaturi bogate in ultimii 20 de ani.
Recurgerea la notiunea de "inginerie contabila" o argumentam prin faptul ca aceasta poate fi asimilata cu activitatea de creatie, de proiectare, de cercetare, de conducere a "procesului tehnologic" de catre profesionistii contabili, din care rezulta "imaginea fovorabila", dorita a companiei.
Sunt si situatii cand aceasta notiune se utilizeaza cu umor profesional, ca atunci cand profesionistii contabili se amuza unii de altii, de practicile contabile mai obscure. Folosita in mod serios, notiunea "inginerie contabila" creeaza iluzia unei situatii mai favorabile a pozitiei financiare si a performantelor companiei. La acest nivel, ingineria contabila a condus la un numar de scandaluri contabile si la propuneri de "reforme contabile" focalizate de obicei pe ultima analiza a capitalului si a factorilor de productie, care reflecta in mod real, modul in care se adauga valoarea.
Indiferent de titulatura pe care o poarta, ingineria contabila sau contabilitatea creativa, se refera la practicile de contabilitate care deriva din practicile de contabilitate standard. Ele se caracterizeaza prin complicatii excesive si o creativitate similara scrierii unui roman, avand ca scop prezentarea favorabila a pozitiei financiare si performantelor companiei. Situatiile financiare obtinute din aceasta "tehnologie", nu sunt deloc plictisitoare, ci dimpotriva, au toata complexitatea unui roman, de unde si denumirea de "creativ" sau "inovator".
Acest "proces tehnologic" de creare a unei imagini favorabile a pozitiei financiare si performantelor companiei "reprezinta cea mai mare inselatorie de la Calul Troian incoace si este legitima.
Multi dintre noi s-au intrebat poate daca frauda si ingineria contabila sunt doua notiuni sinonime. Raspunsul este categoric nu. Frauda este actiunea de rea-credinta prin care se incalca legea, are caracter negativ, in timp ce ingineria contabila respecta legea, dar nu si spiritul ei. Desi diverse, abordarile prezentate au un numitor comun, acela ca, ingineria contabila este legala si are ca obiectiv crearea unei imagini distorsionate a companiei, prezentand-o mai prospera, mai atractiva, inducand in eroare investitorii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Manipularea Performantelor Intrepinderii prin Inginerii Contabile privind Amortizarea Imobilizarilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!