Practica la Departamentul Financiar-Contabil

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Practica de producere in contabilitate are ca scop completarea si dezvoltarea cunostintelor practice legate de modalitatile de contabilizare a unor operatiuni economice care genereaza utilizarea de tehnici contabile cu un grad mare de specializare precum si un rationament profesional autentic. 
Obiectivul lucarii de practica vizeaza formarea aptitudinilor practice privind realizarea lucrarilor contabile de inchidere a exercitiului financiar, de analiza a structurii bazelor de date specifice aplicatiilor financiar-contabile, precum si de stabilire a politicilor privind informatia financiar-contabila. 
Prezenta lucrare de practica a fost realizata in cadrul stagiului de practica efectuat in perioada 22 martie 2010 - 8 mai 2010 la departamentul financiar contabil al intreprinderii SRL ,,Slobmar-TOT" in cadrul careia am avut ocazia sa aflu informatii despre organizarea si activitatile efectuate de catre aceasta. 
In cadrul stagiilor de practica am studiat organigrama si regulamentul de organizare si functionare a intreprinderii, obtinind astfel informatii despre modul de organizare, functionare si atributii ale personalului angajat in cadrul departamentului finaciar-contabil. De asemenea mi-au fost oferite informatii cu privire la modalitatile de efectuare a incasarilor si platilor, utilizarea documentelor folosite in cadrul acestor operatiuni si am invatat sa completez o serie de documente justificative. 
In calitate de anexe pentru lucrarea prezentata vor servi documentele contabile pentru luna decembrie 2009 deoarece uneori din considerentele securitatii informatiei nu permit prezentarea informatiilor mai ample pe o perioada mai indelungata. Iar in baza acestor documente justificative vom putea trage anumite concluzii despre activitatea intreprinderii si deasemenea sa cream o imgine clara cu privire la desfasurarea contabilitatii in unitatea respectiva. 
CAPITOLUL I: Caracteristica generala a structurii si organizarii activitatii intreprinderii
Numele: S.R.L. ,,Slobmar-TOT". 
Genul de activitate: Prestarea serviciilor in agricultura 
Anul infiintarii: 2003
Director: Carastan Fiodor 
Adresa: R. Moldova, r-nul Cahul s. Slobozia Mare str. Unirii. 
Intreprinderea S.R.L. ,,Slobmar-TOT" este societate cu raspundere limitata (S.R.L.) Inregistrata la Camera Inregistrarilor de Stat (anexa 1) are la baza 3 fondatori: Secas Afanasie (24%), Carastan Fiodor (52%), Culev Oleg (24%). Capitalul statutar al societatii este in valoare de 5400 lei (cinci mii patru sute lei) si activeaza conform legii in vigoare cu privire la S.R.L. si isi desfasoara activitatea in cadrul agriculturii. Suprafata totala a terenurilor ocupate constituie 90ha din care 70ha de vii si produc rod 5ha.
Intreprinderea nu are la moment un plan de afaceri elaborat iar cel elaborat in anul 2000 a fost deja realizat cu privire la sadirea butasilor de vie. In luarea strategiilor si planificarii activitatii intreprinderea utilizeaza calculatorul insa darea de seama a deciziilor luate si a activitatii financiare se face manual.
Comunicarea in intreprinderea S.R.L."Slobmar-TOT" este formala, deoarece urmeaza structura ierarhica organizationala si personalul se conformeaza cerintelor impuse de realizarea sarcinilor, nu exista autoritarism. 
Multe legi si organe statale influienteaza in zilele noastre intreprinderile din domeniul agriculturii ca de exemplu: in perioada anilor 2001-2005 se acordau mari subventii persoanelor sau intreprinderilor care se ocupau cu plantarea viilor, in aceasta perioada firma a plantat 70ha vii de calitate (caberne), datorita investitiilor influientind pozitiv activitatea organizatiei, insa prin modificarea legii cu privire la protectia consumatorului din 2006 este interzisa exportarea vinurilor in vrac, si din acest motiv intreprinderile din acest domeniu sunt nevoite sa vinda la un pret cu mult mai mic fabricilor ce se ocupa cu imbutelierea vinurilor fiind un factor negativ in activitatea economica. 
Daca prioritara dupa forma organizatorico-juridica in domeniul agriculturii era S.R.L. prin modificarea legii din 2007 sfera prioritara in agricultura a devenit gospodaria taraneasca din acest motiv intreprinderea nu mai primeste anumite subventii prioritare de la stat.
,,Intreprinderea" este persoana juridica, are balanta proprie, conturi de decontare in bancile R.M, stampila rotunda cu inscriptia denumirii sale si blanchetele de firma cu numarul inregistrarii de stat. Din numele propriu incheie contracte, primeste obligatiuni, poate fi reclamant si reclamat in judecata, arbitraj si judecata de arbitri. 
Termenul de activitate a intreprinderii de la ziua inregistrarii- nelimitat.
,,Intreprinderea" isi acopera pierderile din conturile urmatoare:
a) contul beneficiarului ramas la intreprindere; 
b) sursele din fondul de rezerva;
c) subventii obtinute din partea statului.
,,Intreprinderea" are dreptul sa:
d) deschida conturi proprii in institutiile bancare inregistrate in Republica Moldova, precum si sa beneficieze de mijloacele de acolo;
e) incheie contracte privind acordarea sau obtinerea unor imprumuturi si marimea procentului pentru ele; 
f) stabileasca legaturi economice si comerciale cu parteneri interni si de peste hotare, sa largeasca activitatea de antreprenoriat;
g) sa achite, in orice forma convenita, pentru marfurile puse la dispozitie, lucrarile si serviciile executate;
,,Intreprinderea" este obligata sa:
h) asigure integritatea si reproductia largita a bunurilor de stat trecute in posesia ei cu folosirea lor rentabila; 
i) respecte obligatiile ce decurg din legislatie si contractele incheiate;
j) incheie in numele intreprinderii contracte (acorduri) de munca cu cetatenii salariati;
k) se achite definitiv cu salariatii intreprinderii conform contractelor incheiate, independent de starea financiara a intreprinderii;
l) efectueze in mod obligatoriu asigurarea sociala, medicala si alte tipuri de asigurari ale salariatilor, sa le creeze conditii pentru activitatea de munca in corespundere cu legislatia si contractul colectiv de munca in vigoare;
,,Fondatorul": 
a) aproba statutul intreprinderii, schimbarile si modificarile in el;
b) realizeaza intreprinderii conform legislatiei, volumul livrarilor de produse pentru asigurarea necesitatilor statului, normativele economice, limitele;
c) efectueaza politica tehnico-ramurala unica;
d) asigura intreprinderea cu documente legislative si metodico-normative, consultatii. 
Colectivul de munca al intreprinderii il constituie salariatii angajati la lucru in ea, inclusiv si acei care sunt angajati in munca, prin contract, conform legislatiei de munca in vigoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica la Departamentul Financiar-Contabil.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!