Practici Contabile Privind Intocmirea Situatiilor Financiare

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I - CONCEPTUL DE ANALIZA ECONOMICO -FINANCIARA 3
1.1. Aspecte teoretice privind situatiile financiar contabile 3
1.2. Factori care influenteaza asupra echilibrului financiar 6
CAPITOLUL II - INTOCMIREA SITUATIILOR FINANCIARE 8
2.1. Situatiile financiare - documente de raportare periodica 8 
2.2 Utilizatorii informatiilor financiar-contabile 13
CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE 17


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Aparitia si evolutia contabilitatii ca stiinta, domeniu al practicii sau limbaj de comunicare in lumea afacerilor este strans legata de dezvoltarea omenirii, si de progresul economico-social.
Rolul managementului, al managerului in general, este foarte important in functionarea societatilor comerciale indiferent de forma juridica a acestora. Componenta a activitatii manageriale, managementul financiar-contabil presupune cunoasterea normelor legale care reglementeaza activitatea contabila, organizarea optima a acesteia, utilizarea, gestionarea si urmarirea permanenta a folosirii mijloacelor financiare pe baza principiului profitului maxim, precum si analiza si asigurarea necesarului de capital pentru perioada urmatoare, care se stabileste pe baza alegerii variantei optime.
Contabilitatea are o istorie multiseculara, fiind considerata de marele poet 
Goethe ,,una din cele mai sublime creatii ale spiritului omenesc pe care fiecare bun gospodar ar trebui sa o foloseasca in gospodaria sa".
Contabilitatea si-a dovedit insemnatatea practica, fiind considerata prin noile dimensiuni ale functiei previzionale, ca un factor de crestere economica. Prin sistemul sau de calcul, contabilitatea realizeaza o activitate de explorare stiintifica a viitorului cu rezultate remarcabile atat in domeniul rentabilitatii economice, al operativitatii tehnologice, cat si in acela al utilitatii pentru promovarea unor metode si tehnici noi in management. 
Pentru a se determina in cadrul stiintelor economice, contabilitatea are un domeniu propriu de cercetare si acesta a fost dintotdeauna constituit din fluxurile de valori exprimate in bani, determinate de operatiunile economice care se desfasoara intre unitatile patrimoniale.
CAPITOLUL I
CONCEPTUL DE ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA 
1.1. Aspecte teoretice privind situatiile financiar contabile
Analiza financiara desemneaza un ansamblu de metode, proceduri si instrumente pentru aprecierea viabilitatii, stabilitatii si profitabilitatii unei afaceri sau proiect. De altfel este o necesitate stringenta, unde prin metodele si tehnicile utilizate duce la stabilirea unui diagnostic privind activitatea firmei si pe baza acesteia se pot elabora programe si strategii care duc la imbunatatirea activitatii societati in viitor.
Aceasta analiza se realizeaza de catre firme sau persoane specializate care, procesand informatiile din situatiile financiare ale intreprinderii, potrivit metodelor si procedurilor specifice, ajung la concluzii si rezultate pe care le insereaza in rapoarte catre conducere.
Baza informationala pentru efectuarea analizelor financiare o reprezinta situatiile financiare. In practica sunt adesea necesare si alte date care nu sunt prevazute in acestea. 
Situatiile financiar - contabile reprezinta un instrument de mare importanta in procesul conducerii, fiind necesare atat pentru fundamentarea deciziilor privind alocarea, finantarea, utilizarea si recuperarea fondurilor, cat si pentru organizarea
controlului asupra realizarii deciziilor luate, precum si pentru stabilirea unor drepturi si obligatii si a unor raspunderi provenite din activitatea de gospodarire si
dezvoltare a patrimoniului.
Ele au un rol deosebit de important, atat pentru conducerea unitatii patrimoniale la nivelul careia se circumscriu informatiile, cat si pentru organele din afara unitatii interesate sa cunoasca activitatea si rezultatele ei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practici Contabile Privind Intocmirea Situatiilor Financiare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!