Proiect Control si Audit

Cuprins proiect Cum descarc?

- Control Financiar
- Controlul fiscal- inopinat
- Descrierea firmei
- Proces-verbal
- Constatari si concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

Controlul Financiar
Definit in general, controlul este o functie a conducerii intreprinderii ce asigura cunoasterea si perfectionarea modului de gestionare al patrimoniului.
Cunoasterea situatiei patrimoniale si financiare a intreprinderilor se realizeaza cu ajutorul documentelor primare si a evidentelor tehnic - operative si contabile
Asigurarea corectitudinii, exactitatii si realitatii acestor informatii, reprezinta atributul principal al controlului financiar, iata de ce controlul financiar este o necesitate obiectiva la nivelul intreprinderii.
Activitatea de control financiar este definita ca un instrument, ca un mijloc de cunoastere a realitatii si de CORECTARE A ERORILOR.
Deci, controlul financiar este o componeneta intrinseca a managementului firmei pentru supravegherea permanenta a activitatii acesteia cu scopul de a lua deciziile ce se impun la nivelul unor activitati sau pe ansamblul firmei.
Controlul financiar reprezinta asadar un mijloc de prevenire al fapatelor ilegale de identificare a deficientelor si de stabilire a masurilor necesare pentru restabilirea legalitatii.
Controlul financiar se defineste asadar ca fiind actiunea de determinare a unor adevaruri prin compararea modului de efectuare al unor activitati cu prevederile sau normele legale in vederea preintampinarii depistarii si remedierii eventualelor abateri de la aceste prevederi si norme.
Concluzie:
Obiectul controlului financiar este acela de a rezolva erorile, abaterile, lipsurile si deficientele in activitatea firmei pentru a le remedia si a le evita in viitor.
Controlul financar serveste:
- statului si politicii fiscale
- intreprinderii prin prevenirea disfunctionalitatilor in procesul de gestionare al patrimoniului
- altor agenti economici carora li se ofera informatii asupra starii patrimoniului intreprinderii la care se efcueaza controlul
Sfera de actiune a controlului financiar:
- controlul financiar fiscal efectuat de aparatul Ministerului Finantelor Publice
- controlul financiar de gestiune si preventiv la nivelul tuturor institutiilor publice (obligatoriu)
Rolul, functiile si formele controlului financar:
Ca functie a managementului controlul finanaciar are si unele functii specifice:
- functia de prevenire care se materializeaza in preintampinarea producerii unor deficiente sau pagube in desfasurarea activitatii intreprinderii
- functia de costatare corelata cu functia de corelare in situatia in care apar anumite intrebari. In acest sens prin control financiar se urmareste modul in care sunt indeplinite deciziile conducerii intreprinderii
- functia de cunastere. In mod concret este vorba de cunoasterea situatiei existente la un moment dat al activitatii intreprinderii in conditii de normalitate si respectarea legislatiei
- functia recuperatorie se materializeaza in actiuni de descoperire si recuperare a pagugelor si luarea de masuri fata de cei gasiti vinovati
- functia de reglare a situatiei patrimoniului intreprinderii, adica eliminarea unor factori ce perturba activitatea intreprinderii
Forme de control financiar aplicabila:
Daca se are in vedere un moment in care se efectueaza controlul se regasesc 3 forme:
- control anticipat - este regasit in mod deosebit in cazul mijloacelor materiale si a disponibilitatilor banesti. In mod concret aceasta forma de control se materializeaza in prevenirea unor fapte ilegale sau prevenirea angajarii unor cheltuieli nejustificate
- control operativ curent (concomitent) - se suprapune aproape in totalitate in timp cu activitatea de conducere. Este forma de control ce actioneaza zi de zi pentru cunoasterea operativa a modului cum sunt indeplinite atributiile zilnice si cum se gestioneaza partimoniul intreprinderii.
- Control ulterior (postoperativ) - este vorba de control ce se exercita dupa desfasurarea activitatilor sau a operatiilor economico - financiare. Este vorba de control ce constata modul de efectuare a cheltuielilor, existenta si utilizarea patrimoniului, aplicarea corecta a legislatiei.
Documentele contabile si evidenta tehnic - operativa: obiect si sursa de informatii pentru controlul financiar.
Sistemul de evidenta de la nivelul intreprinderii reprezinta deopotriva obiectul controlului, dar si sursa esentiala de informatii pentru efectuarea controlului activitatii economico - financiare din intreprindere.
Datele consemnate in documentele primare, in evidentele tehnic - operative (registrele contabile) au cea mai larga utilizare in exercitarea controlului.
Aceste documente reprezinta actele justificative si in acelasi timp dovezi scrise ale faptelor economico - financiare derulate de intereprindere; de aceea controlul presupune insasi verificarea modului de utilizare al acestor documente. Practic exista un control de fond, respectiv control asupra continutului documentelor si a legalitatii acestora dar si un control de forma respectiv autenticitatea, exactitatea si intocmirea corecta a documentelor.
I. Metoda controlui financiar.
Avand in vedere rolul si obiectul controlului financiar prin metoda sunt exprimate actiunile de cunoastere care presupun utilizarea de tehnici sau instrumente de control.
Din punct de vedere practic, metoda cotrolului financiar reprezinta modul de cercetere si de actiune interconditionat a procedeelor tehnicilor instrumentelor si formelor de control in vederea prevenirii, constatarii si inlaturarii eventualelor lipsuri, abateri sau deficiente constatate la nivelul intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Control si Audit.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!