Raport privind practica

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Societatea cu Răspundere Limitată este persoana juridica si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia in vigoare, politica de contabilitate cu toate modificarile anexate.
SRL N 298 la 27.12.1995, pe adresa juridică 
Informatii generale:
Adresa juridică s. 
Forma de proprietate: privata
Activitatea principala: Actvitate farmaceutica în conformitate cu Programul Unic al asigurărilor obligatorii de asistență medicală
Codul fiscal: 
Director: SRL N 298 este creata in urma privatizarii, inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat pe linga Ministerul Justitiei al RM cu Nr.3000019 din 27.05.98.
SRL dispune de un capital statutar compus din depuneri banesti si patrimoniu in suma de 106001 lei. Potentialul de comerț a intreprinderii este estimat ca sa indestuleze piata interna a localității date.
Adunarea Generala a Actionarilor este organul suprem de conducere a societatii, se convoaca nu mai devreme de o luna si nu mai tarziu de doua luni de la data primirii de catre organul financiar raional a darii de seama anuale a societatii.
1. Organizarea contabilitatii in cadrul entitatii
Politica de contabilitate a SRL este elaborata conform:
- Legea contabilitatii nr. 113-XVI din 27.04.2007,intrata in vigoare le 10.01.08;
- Standardelor nationale de contabilitate intarite prin ordinul Ministerului de Finante a RM nr. 174 din 25 decembrie 1997;
- Planul de conturi ale activitatii economico-financiare a intreprinderilor (aprobat de Ministerul Finantelor prin ordinal nr.174 din 25 decembrie 1997.
Evidenta contabila la SRL este efectuata de catre serviciul contabilitate, fiind o structura de sinestatatoare. Contabilul-sef al SRL N 298 este asigura controlul si inregistrarea in conturile contabile a tuturor operatiunilor economice efectuate; asigura oferirea informatiei operative si alcatuirea rapoartelor financiare in termenii stabiliti; poarta raspundere pentru respectarea principiilor metodologice de organizare a evidentei contabile.
Politica de contabilitate este o parte foarte importanta a organizarii intreprinderii, de aceea la fondarea intreprinderii, indiferent de tipul de proprietate, apartenenta ramurala si forma juridica, se intocmeste politica de contabilitate. Ea este revizuita, si se aproba in fiecare an.
La SRL N 298 responsabilitatea pentru organizarea si tinerea contabilitatii o poarta conducatorul.
Inregistrarea documentelor ce atesta desfasurarea operatiunilor economice si contabilizarea corespunzatoare a sumelor indicate in aceste documente are loc doar in sectia de contabilitate. Documentele primare sunt prezentate in contabilitate de persoanele responsabile a intreprinderii.
In cadrul SRL 298 evidenta contabila se duce semiautomatizat care functioneaza sub forma de programa, operatiile omogene se inscriu in forma computerizata in registre cumulative numite „Jurnale-order” in baza documentelor primare si manual. Intreprinderea dispune de mijloace tehnice pentru prelucrarea informatiei contabile ceea ce este foarte usor pentru intreprindere.
2. Contabilitatea activelor nemateriale
Activele nemateriale cuprind cele mai putin diverse elemente patrimoniale care au o perioada de utilizare mai mare de un an.
SRL dispune doar de „Alte active nemateriale” care include instructiunile tehnologice si marcile comerciale.
Activele nemateriale sunt recunoscute in baza a 2 criterii:
1. SRL N 298 dispune de o certitudine ferma ca in urma utilizarii elementelor respective va obtine profit. Aceasta se stabileste inaintea procurarii activelor nemateriale.
2. Valoare articolelor poate fi determinata in cazul procurarii in baza facturii fiscale.
Momentul recunoasterii pentru activele nemateriale cumparate il constituie data procurarii. Evaluarea initiala a activelor nemateriale de la data procurarii este efectuata in conformitate cu SNC 13 „Contabilitatea activelor nemateriale”.
Conform Politicii de Contabilitate amortizarea activelor nemateriale se calculeaza prin metoda liniara tinand cont de duratele de utilizare a acestora.
La finele anului 2011 intreprinderea dispunea de Active nemateriale nete in suma de 1905 lei (bil.con.).
La SRL toate activele nemateriale de care dispune intreprinderea se afla in folosinta.
Activele nemateriale
Debit contul 112 „Alte active nemateriale” - 1905 lei
Credit contul 521.2 „Datorii pe termen scurt privind facturile comerciale” – 1905 lei.
Datoria fata de furnizor a fost achitata din contul curent si s-a intocmit prin formula contabila:
Debit contul 521.2 „Datorii pe termen scurt privind facturile comerciale” - 1905 lei
Credit contul 242„Cont curent in valuta nationala ” - 1905 lei
La SRL N 298 amortizarea activelor nemateriale se tine la contul 113 „Amortizarea altor active nemateriale” si ca la activele nemateriale evidenta se duce pe conturi sintetice si pe analitice. Metoda de calcul a uzurii este metoda liniara.
Amortizarea anuala = valoarea de intrare / durata de functionare utila
Pentru calcularea uzurii putem folosi exemplu anterior, adica dreptului de utilizare a licenței. Valoarea initiala a activului este 1905 lei, termenul de utilizare este de 2 ani, de aici putem spune ca lunar intreprinderea caseaza 79,37 lei din activul nematerial. Amortizarea se face la sfîrșit de an.
Formula contabila este:
Debit contul 712.2 „Cheltuieli generale și administrative” - 79,37 lei
Credit contul 113.7 „Amortizarea activelor nemateriale” - 148,33 lei
Activele nemateriale sunt scoase din evidenta contabila numai dupa ce le expira termenul de utilizare prin actul de casare a activelor nemateriale. La iesirea lor din gestiune se intocmeste Actul de casare a activelor nemateriale.
3. Contabilitatea activelor materiale pe termen lung
Active materiale pe termen lung reprezinta activele care imbraca o forma fizica naturala, pot fi utilizate de intreprindere pe o perioada mai mare de un an. Aceste active se contabilizeaza in conformitate cu SNC 16 „Contabilitatea activelor materiale pe termen lung”.


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport privind Practica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!