Sistemul Informational al Altor Impozite, Taxe si Varsaminte Asimilate

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I: Delimitari si structuri contabile privind alte impozite, taxe si varsaminte asimilate
Capitolul II cuprinde reflectarea in contabilitate a altor impozite taxe si varsaminte asimilate. 
Capitolul III cuprinde un studiu de caz privind impozitul pe dividende la societatea comerciala S.C. X SRL


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Impozitele reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile si/sau averea persoanelor fizice si juridice la dispozitia statului, cu titlu definitiv (nerambursabil) si fara contraprestatie din partea statului.
Caracterul obligatoriu al impozitelor trebuie inteles in sesnsul ca plata acestora catre stat este o sarcina impusa tuturor persoanelor fizice si/sau juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa sau poseda un anumit gen de avere pentru care, conform legii, datoreaza impozit. Dreptul de a introduce impozite il are statul si el se exercita prin intermediul puterii legislative (Parlamentul), iar uneori si, in anumite conditii, prin organele de stat locale. Parlamentul se pronunta in legatura cu introducerea impozitelor de stat de importanta nationala, iar organele de stat locale pot introduce unele impozite in favoarea unitatilor administrativ teritoriale. In Romania, conform Constitutiei, consiile locale sau judetene stabilesc impozitele si taxele, in limitele si conditiile legii.
Rolul impozitelor de stat se manifesta pe plan financiar, economic si social. Modul concret de manifestare a acestui rol cunoaste anumite diferentieri de la o etapa de dezvoltare economico-sociala la alta.
Rolul prioritar al impozitelor este in plan financiar, deoarece acestea constituie mijlocul principal de procurare a resurselor financiare necesare acoperirii cheltuielilor publice.
In plan economic rolul impozitelor rezida in incercarile statului de a folosi mai mult impozitele ca mijloc de interventie in activitatea economica. In functie de intentia legiutorului, impozitele se pot manifesta ca un instrument de incurajare sau de franare a unei activitati economice, de crestere sau de reducere a productiei sau a consumului unui produs, de impulsionare sau de ingradire a comertului exterior.
In plan social, rolul impozitelor se concretizeaza in faptul ca, prin intermediul lor, statul procedeaza la distribuirea unei parti importante si cele juridice.
Prin urmare, impozitele constituie unul din principalele instrumente de care statul dispune pentru redistribuirea veniturilor si a averii.
CAP. I DELIMITARI SI STRUCTURI CONTABILE PRIVIND ALTE IMPOZITE, TAXE SI VARSAMINTE ASIMILATE
In categoria altor impozite, taxe si varsaminte asimilate sunt incluse toate impozitele care nu au fost integrate in categorii distincte, prin planul general de conturi, cum ar fi: impozitul pe dividende, accezele, impozite si taxe locale cum ar fi: impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hoteliera, taxe speciale, alte taxe locale.
Accizele
Accizele sunt taxe speciale de consum care se datoreaza bugetului de stat, pentru urmatoarele produse provenite din productie interna sau din import: bere, vinu, bauturi fermentate, altele decat berea si vinul, produse intermediare, alcool etilic, produse din tutun, uleiuri minerale.
Accizele datorate bugetului de stat pentru produsele de mai sus sunt accize specifice exprimate in euro pe unitatea de masura, cu exceptia tigaretelor la care acciza este combinata dintr-o acciza specifica exprimata in euro pe 1.000 de tigarete, la care se adauga o acciza ad valorem aplicata supra pretului maxim de vanzare cu amanuntul.
Sumele datorate bugetului de stat drept accize se calculeaza in lei, diferit pentru fiecare produs, dupa o formula prevazuta prin Legea 571 privind Codul fiscal. Spre exemplu pentru bere, acciza se calculeaza astfel:
Unde:
A = cuantumul accizei 
C = numarul de grade Plato
K = acciza unitara prevazuta de lege, in functie de capacitatea de productie anuala
R = cursul de schimb leu/euro
Q = cantitatea in litri


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational al Altor Impozite, Taxe si Varsaminte Asimilate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!