Situatii Financiare Anuale Conform Directivei a IV-a si IAS 1 - Convergenta sau Neconvergenta

Cuprins proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE 3
2. DISPOZITII GENERALE 3
3. STRUCTURILE SITUATIILOR FINANCIARE 4
3.1. BILANTUL (POZITIA FINANCIARA) 5
3.2. CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE (PERFORMANTA) 8
3.3. SITUATIA MODIFICARILOR CAPITALURILOR PROPRII SI SITUATIA FLUXURILOR DE TREZORERIE 11
3.4. NOTELE EXPLICATIVE LA SITUATIILE FINANCIARE ANUALE 12
4. CONCLUZII 13
5. BIBLIOGRAFIE 14


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Documentele oficiale de prezentare a situatiei economico-financiare sunt situatiile financiare anuale, care trebuie sa ofere o imagine fidela a pozitiei financiare, a performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata 
Acesta reprezinta obiectivul fundamental al situatiilor financiare anuale. Informatiile furnizate de catre acestea sunt utile unei sfere largi de utilizatori in luarea deciziilor economice care vor ajuta investitorii sa aleaga intre pastrarea investitiei, dezvoltarea acesteia sau retragerea din afacere.
Denumirea de situatii financiare este utilizata atat in Standardele Internationale de Contabilitate, cat si in cea de-a IV-a Directiva a Comunitatilor Economice Europene, unde este folosita expresia de "conturi anuale".
Convergenta contabila este procesul prin care se urmarste identificarea si eliminarea punctelor de dezacord dintre legislatiile contabile nationale, directivele europene si standardele internationale de contabilitate, precum si diminuarea diferentelor care exista intre standardele americane de contabilitate si referentialul contabil al IASB 
Obiectivul acestui proiect este de a identifica convergenta sau neconvergenta modelelor si structurilor situatiilor financiare anuale conform IAS 1 si Directivei a IV-a a Comunitatilor Economice Europene.
2. Dispozitii generale 
Standardul International de Contabilitate 1 utilizeaza o terminologie corespunzatoare entitatilor cu scop lucrativ, inclusiv entitatilor din sectorul public.
Entitatile non-profit din sectorul privat, public sau guvernamental care urmaresc aplicarea acestui standard ar putea fi nevoite sa modifice descrierile utilizate pentru anumite elemente-randuri din situatiile financiare si pentru situatiile financiare ca atare 
In Directiva a IV-a sunt identificate concret entitatile carora li se adreseaza reglementarile prezentei directive:
a) societati comerciale;
b) societati/companii nationale;
c) regii autonome;
d) institute nationale de cercetare-dezvoltare;
e) societati cooperative si celelalte persoane juridice care functioneaza pe principiile societatilor comerciale;
f) subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apatin persoanelor prevazute la lit. a - e, cu sediul sau domiciliul in Romania, precum si sediile permanente din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate.
Contabilitatea operatiunilor se tine in moneda nationala. In cazul operatiunilor realizate in valuta, contabilitatea se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta. Pentru necesitatile proprii de informare entitatile pot sa intocmeasca situatii financiare si intr-o alta moneda.
In Standardul International de Contabilitate 1 nu se face nicio referire concreta la moneda de prezentare, doar se face trimitere la IAS 21 - Efectele variatiei cursurilor de schimb valutar.
3. Structurile situatiilor financiare
Situatiile financiare descriu rezultatele financiare ale tranzactiilor si ale altor evenimente, grupandu-le in clase cuprinzatoare conform caracteristicilor economice. Aceste clase sunt numite structurile situatiilor financiare 
Structurile bilantului, legate in mod direct de evaluarea pozitiei financiare sunt: activele, datoriile si capitalul propriu. Structurile contului de profit si pierdere, ce vizeaza evaluarea performantei, sunt veniturile si cheltuielile.
Potrivit Directivei a IV-a componentele situatiilor financiare anuale sunt reprezentate de bilant, contul de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalurilor proprii, situatia fluxurilor de trezorerie si notele explicative la situatiile financiare anuale. Acestea trebuiesc intocmite de persoanele juridice care depasesc doua dintre limitele urmatoarelor trei criterii de marime:


Fisiere in arhiva (1):

  • Situatii Financiare Anuale Conform Directivei a IV-a si IAS 1 - Convergenta sau Neconvergenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!