Standardele Internationale de Contabilitate Privind Stocurile si Imobilizarile

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE REFERITOARE LA STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE PRIVIND STOCURILE SI IMOBILIZARILE.3
1.1. Standardul International de Contabilitate nr.2 (IAS 2) - Stocuri.3
1.2. Standardul International de Contabilitate nr.16 ( IAS 16)- Imobilizari corporale.9
1.3. Standardul International de Contabilitate nr.38 (IAS 38) - Imobilizari necorporale.15
CAPITOLUL II ASPECTE PRACTICE REFERITOARE LA STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE PRIVIND STOCURILE SI IMOBILIZARILE LA COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI-CARIERA JILT SUD.20
2.1.Monografie contabila privind stocurile de materiale de natura obiectelor de inventar.20
2.2. Monografie contabila referitoare la imobilizarile necorporale privind cheltuielile de constituire.23
ANEXE
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE REFERITOARE LA STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE PRIVIND STOCURILE SI IMOBILIZARILE
1.1. Standardul International de Contabilitate nr. 2 (IAS 2) - Stocuri
A. Obiectiv
Obiectivul acestiu standard consta in decrierea tratamentului contabil al stocurilor in sistemul costului istoric. Standardul ofera indicatii referitoare la recunoasterea valorii stocurilor la data bilantului, determinarea costului stocurilor si recunoasterea cheltuielilor cu stocurile, considerand orice inregistrare la valoarea realizabila neta. De asemenea, standardul ofera indicatii referitoare la procedeele practice de determinare a costului stocurilor.
B. Aria de aplicabilitate
IAS 2 se aplica pentru contabilizarea tuturor stocurilor reflectate in situatiile financiare intocmite in sistemul costului istoric, cu exceptia:
a) productiei in curs de executie obtinuta in cadrul contractelor de constructie, inclusiv celor de prestari de servicii direct legate de acestea (IAS 11 - Contracte de constructie);
b) instrumentelor financiare (IAS 39 - Instrumente financiare: recunoastere si evaluare);
c) stocurilor de produse agricole, forestiere, minereuri care apartin producatorilor atunci cand sunt evaluate la valoarea realizabila neta, pe baza unor practici specifice fiecarui sector in parte.
C. Definitii
Stocurile sunt active in curs de productie pentru a fi vandute in perioadele urmatoare. De asemenea ele sunt active sub forma de materii prime si materiale consumabile, folosite pentru productia unor bunuri sau pentru realizarea unor servicii.
Valoarea neta realizabila este pretul de vanzare estimat a fi obtinut pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, mai putin costurile estimate pentru finalizarea elementului de stoc, precum si a costurilor asociate vanzarii acestuia.
D. Aspecte principale
1. Evaluarea stocurilor
Stocurile trebuie evaluate la valoarea cea mai mica dintre cost si valoarea realizabila neta.
a) Costul stocurilor
Costul stocurilor trebuie sa cuprinda toate costurile aferente achizitiei si prelucrarii, precum si alte costuri suportate pentru a aduce stocurile in forma si in locul in care se gasesc in prezent.
Aceste costuri pot fi:
a) Costurile de achizitie a stocurilor care cuprind pretul de cumparare, taxe de import si alte taxe (cu exceptia acelora pe care intreprinderea le poate recupera de la autoritatile fiscale), costuri de transport, manipulare si alte costuri care pot fi atribuite direct achizitiei de produse finite, materiale si servicii. Reducerile comerciale, rabaturile si alte elemente similare sunt deduse pentru a determina costurile de achizitie.
b) Costurile de prelucrare a stocurilor includ costurile direct aferente unitatilor produse, cum ar fi costurile cu manopera directa. De asemenea, ele includ si alocarea sistematica a regiei de productie, fixa si variabila, generata de transformarea materialelor in produse finite. Regia fixa de productie consta in acele costuri indirecte de productie care raman relativ constante, indiferent de volumul productiei, cum sunt: amortizarea, intretinerea sectiilor si utilajelor, precum si costurile cu conducerea si administrarea sectiilor. Regia variabila de productie consta in acele costuri indirecte de productie care variaza direct proportional sau aproape direct proporttonal cu volumul productiei, cum sunt costurile indirecte cu materile prime si materialele si cu forta de munca.


Fisiere in arhiva (10):

  • ANEXA9.doc
  • ANEXE1.doc
  • ANEXE2.doc
  • ANEXE3.doc
  • ANEXE4.doc
  • ANEXE5.doc
  • ANEXE6.doc
  • ANEXE7.doc
  • ANEXE8.doc
  • PROIECT PRACTICA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!