Standardul internațional de contabilitate 41

Extras din proiect Cum descarc?

OBIECTIV
Obiectivul prezentul standard este de a prescrie tratamentul contabil si informatiile care trebuie furnizate cu privire la activitatea agricola.
DOMENIU DE APLICARE
1. Prezentul standard trebuie aplicat la contabilizarea urmatoarelor elemente, in cazul in care ele se refera la o activitate agricola:
(a) active biologice;
(b) produsele agricole in momentul recoltarii; si
(c) subventiile guvernamentale tratate la punctele 34-35.
2. Prezentul standard nu se aplica:
(a) terenurilor asociate unei activitati agricole (a se vedea IAS 16 Imobilizari corporale si IAS 40 Investitii imobiliare); si
(b) imobilizarilor necorporale asociate unei activitati agricole (a se vedea IAS 38 Imobilizari necorporale).
3. Prezentul standard se aplica produselor agricole, care reprezinta produsele recoltate de la activele biologice ale entitatii, doar la momentul recoltarii. Ulterior, se aplica IAS 2 Stocuri sau alt standard aplicabil. In consecinta, prezentul standard nu reglementeaza prelucrarea produselor agricole dupa recoltare; de exemplu, transformarea in vin a strugurilor obtinuti de catre un viticultor. Chiar daca reprezinta continuarea logica si naturala a unei activitati agricole, iar evenimentele care au loc pot fi, intrucatva, similare cu transformarea biologica, astfel de transformari nu sunt incluse in definitia activitatii agricole din prezentul standard.
4. Tabelul de mai jos ofera exemple de active biologice, produse agricole si produse rezultate ca urmare a prelucrarii care are loc dupa recoltare:
Active biologice Produs agricol Produse rezultate prin prelucrarea dupa recoltare
Oi Lana Fire, covoare
Copacii dintr-o pepiniera Busteni Cherestea
Plante Bumbac Fire, imbracaminte
Trestie de zahar recoltata Zahar
Vaci de lapte Lapte Branza
Porci Carcase Carnati, sunca prelucrata
Arbusti Frunze Ceai, tutun tratat
Vita-de-vie Struguri Vin
Pomi fructiferi Fructe culese Fructe prelucrate
DEFINITII
Agricultura -  definitii conexe
5. In sensul prezentului standard, termenii de mai jos au urmatorul inteles:
Activitatea agricola reprezinta administrarea de catre o entitate a transformarii biologice a activelor biologice pentru vanzare in produse agricole sau in active biologice suplimentare.
Produsul agricol reprezinta produsul recoltat de la activele biologice ale entitatii.
Un activ biologic este un animal viu sau o planta vie.
Transformarea biologica cuprinde procesele de crestere, degenerescenta, producere si procreare care produc modificari calitative sau cantitative unui activ biologic.
Un grup de active biologice reprezinta o grupare de animale sau plante vii similare.
Recolta reprezinta separarea produselor agricole de un activ biologic sau incetarea proceselor vitale ale unui activ biologic.
6. Activitatea agricola include o gama larga de activitati; de exemplu, cresterea animalelor, silvicultura, cultivarea de plante anuale sau perene, cultivarea pomilor fructiferi sau a altor plantatii, floricultura si acvacultura (inclusiv piscicultura). In aceasta diversitate exista, totusi, cateva caracteristici comune:
(a) capacitatea de modificare. Animalele si plantele vii sunt capabile de transformari biologice;
(b) administrarea modificarii. Modul de administrare faciliteaza transformarea biologica prin imbunatatirea sau, cel putin, stabilizarea conditiilor necesare desfasurarii procesului (de exemplu, nivelul de elemente nutritive, umiditatea, temperatura, fertilitatea si lumina). Aceasta administrare diferentiaza activitatea agricola de alte activitati. De exemplu, recoltarea produselor din resurse negestionate (cum ar fi pescuitul oceanic sau defrisarea) nu reprezinta o activitate agricola; si
(c) evaluarea modificarii. Modificarea calitativa (de exemplu, calitatea genetica, densitatea, gradul de coacere, continutul de grasimi, continutul de proteine si gradul de rezistenta al fibrelor) sau cantitativa (de exemplu, numarul de pui, greutatea, volumul, lungimea sau diametrul fibrelor si numarul de boboci) determinata de transformarile biologice este evaluata si monitorizata ca functie de rutina a administrarii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Standardul international de contabilitate 41.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!