Studierea Aplicatiilor Informatice Specifice Activitatii Financiar-Contabile, cu Prezentarea Structurii Bazelor de Date

Extras din proiect Cum descarc?

Modulul principal MENTOR ofera urmatoarele facilitati de gestionare: 
1. Evidenta contabila
2. Stocuri
3. Furnizori si clienti
4. Incasari si plati
5. Liste si rapoarte
MENTOR este destinat utilizarii de catre firme cu profil de comert en-gros si en-detail, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil, alimentatie publica, servicii, etc. Pachetul de programe este astfel conceput incat poate fi folosit si de catre persoane neinitiate in contabilitate, odata ce configurarea initiala a fost definitivata sub indrumarea coordonatorului compartimentului economic. In momentul introducerii datelor din documentele primare in machete, programul genereaza automat inregistrarile contabile aferente, acestea putand fi vizualizate imediat.
Modulul SALARII ofera posibilitatea calculului salariilor angajatilor, lasand utilizatorul sa opteze intre inregistrarea lor contabila direct in modulul de baza WinMENTOR si includerea lor manuala prin note contabile.
In afara de aceasta posibilitate, care permite functionarea modulului independent de produsul de baza WinMENTOR, acest modul are facilitati de configurare a contributiilor, indemnizatiilor, sporurilor si retinerilor, ce ii confera un grad ridicat de adaptabilitate la cerintele utilizatorului si la modificarile de legislatie. Adaugand gradul ridicat de configurabilitate a listelor specifice, rezulta un instrument ideal pentru optimizarea activitatii de evidenta a personalului si calcul al salariilor.
Integrat in produsul de baza WinMENTOR, modulul permite preluarea realizarilor din productie pentru angajatii salarizati in acord, calculand automat indicele de realizare a salariului si oferind date pentru calculul costurilor pe produs realizat.
Exista, de asemenea, posibilitatea de a opera regularizarea automata a impozitului pe venitul global la sfarsit de an si de a exporta fisele fiscale pe suport electromagnetic in fisiere de tip TXT.
Modulul MIJLOACE FIXE permite calculul automat al amortizarii mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, aflate in gestiunile societatii utilizatorului in regim liniar, accelerat sau degresiv. Facilitati de calcul: posibilitatea modificarii duratei de utilizare a mijlocului fix in timpul ciclului de amortizare, posibilitatea reevaluarii amortizarii mijloacelor fixe si a valorii de inventar, etc.
PRODUCTIE
Creat pentru a veni in intampinarea utilizatorilor ce si-au dezvoltat activitatea de productie, modulul ofera posibilitatea asistarii utilizatorului in realizarea urmatoarelor etape: 
- pregatirea fabricatiei - incarcarea consumurilor de materiale si de manopera pe produs;
- lansarea in productie - elaborarea comenzilor interne de productie si generarea programului lunar de fabricatie;
- urmarirea consumurilor de materiale si manopera, a productiei realizate;
- transmiterea realizarilor lunare ale angajatilor in modulul SALARII in vederea furnizarii indicatorilor impliciti de realizare a salariilor in acord;
- postcalculul productiei lunare realizate conform programului de fabricatie (cu preluarea datelor din modulul SALARII in ceea ce priveste consumurile de manopera);
- evidenta realizarii productiei - abateri realizate la nivel de comanda interna in ceea ce priveste consumurile de materiale si manopera, stadiul realizarii programului de fabricatie lunar, situatia realizarii comenzilor de la clienti, etc.
COMERCIAL
Posibilitatile de lucru oferite utilizatorilor acopera integral cele mai complexe solicitari ale departamentelor comerciale.
Astfel, sunt acoperite integral contractele comerciale de vinzare-cumparare si cele de leasing operational si financiar.
Ofertele, comenzile si contractele la si de la parteneri (furnizori, clienti) pot fi gestionate integral.
Iata si unele facilitati specifice firmelor de distributie: 
- atribuirea automata de discounturi sau majorari de preturi de vinzare, dupa diverse criterii
- lucrul cu articole cu preturi multiple si cu categorii de pret implicite
- inregistrarea automata a taxelor de coletarie (pe greutate, pe valoare, cu valoare declarata, taxe ramburs, etc.)
- urmarire garantii la vinzare
- generator de facturi pt. comenzile de la clienti in limita stocurilor disponibile si in ordinea termenelor de livrare
- generator de facturi pentru vinzari
Listele specifice acestui modul acorda utilizatorului avantajul de a obtine informatii detaliate despre rezultatele activitatii sale comerciale: 
- stocuri: necesar de aprovizionat, stocuri critice, in curs de epuizare, fara miscare, prognoza de stocuri bazata pe perioade comparabile
- urmarirea situatiei partenerilor: plati/incasari, furnizori neachitati/clienti datornici
- facturi nesosite/facturi de intocmit
- liste de intrari/iesiri pe firma si pe gestiuni
- topul vinzarilor/incasarilor in lei si in valuta
- topul clientilor/furnizorilor
- comenzi catre furnizori/de la clienti, comenzi in curs, comenzi de la si catre subunitati


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Aplicatiilor Informatice Specifice Activitatii Financiar-Contabile, cu Prezentarea Structurii Bazelor de Date.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!