Studiu de caz Privind Balanta Scorecard

Cuprins proiect Cum descarc?

1. MOTIVATIA, IMPORTANTA SI METODOLOGIA CERCETARII 3
1.1. STADIUL ACTUAL DE CUNOASTERE 3
1.2. OBIECTIVELE CERCETARII 4
1.3. METODELE SI TEHNICILE UTILIZATE 4
1.4. DESCRIERES ETAPELOR PROCESULUI DE CERCETARE 5
1.5. IMPORTANTA CERCETARII PENTRU PROCESUL DE CUNOASTERE 6
2. ABORDARE TEORETICA A UNUI NOU INSTRUMENT DE MASURARE A PERFORMANTEI 6
2.1. REPERE ISTORICE 6
2.2. ELEMENTE TERMINOLOGICE 8
2.3. IMPLEMENTAREA METODEI IN ACTIVITATEA PRACTICA 9
2.3.1. Conectarea BSC la intentia strategica 12
2.3.2. "Hartile strategiei" 14
2.3.3. BSC - instrument managerial 16
3. PRACTICA 17
3.1. PREZENTAREA FIRMEI 17
3.2. REFLECTAREA IN CONTABILITATEA DE GESTIUNE A COSTURILOR INREGISTRATE LA SC KRONOSPAN SA SEBES 27
3.3. PRINCIPIILE DE IMPLEMENTARE A UNUI BALANCED SCORECARD 37
4. CONCLUZII 41


Extras din proiect Cum descarc?

1. MOTIVATIA, IMPORTANTA SI METODOLOGIA CERCETARII
STADIUL ACTUAL DE CUNOASTERE
"Managerul nu va fi niciodata capabil sa preia toate faptele de care are nevoie. Cele mai multe decizii sunt bazate pe cunostinte incomplete - atat din cauza ca informatia nu este disponibila, cat si pentru ca aceasta costa prea mult , in timp sau bani. Nu este nimic mai perfid sau mai dureros, mai comun, decat prezumtia de a astepta fundamentarea precisa a deciziilor, bazata pe informatie grosiera si incompleta."(Peter Drucker).
Liderii organizatiilor moderne se confrunta cu o serie de provocari, generate, in primul rand, de caracterul foarte dinamic al lumii in care traim.
O prima provocare in aceasta abordare consta in capacitatea echipei de conducere a organizatiei de a cunoaste (evalua) situatia reala (pulsul) in orice moment si de a raspunde in felul acesta la intrebarea: "Ne miscam in directia care trebuie?". 
O a doua provocare consta in capacitatea aceleiasi echipe de conducere de a impune directia de evolutie a organizatiei, cu alte cuvinte, de a "carmi" organizatia in directia care trebuie. 
Din cele de mai sus rezulta ca organizarea si conducerea contabilitatii de gestiune reprezinta un factor important dar nu suficient in pilotajul unei entitati. Asadar pentru masurarea performantei unei companii este necesar sa recurgem nu numai la rezultatele financiare, deoarece "este ca si cum s-ar incerca aducerea in campionat a unei echipe care castiga prin rezultate trecute" , ci "la o viziune globala a interdependentelor dintre parametrii interni si externi, cantitativi si calitativi, tehnici si umani, fizici si financiari ai gestiunii." Prin urmare, utilizatorii trebuie sa apeleze la performanta globala a companiei. Aceasta constituie oglinda viitorului, "unde se afla rezultatele" si a trecutului, "unde sunt problemele". 
Astfel, in anul 1992, raspunzand acestor provocari, profesorii universitatii americane Harvard, Robert S. Kaplan si David P. Norton au propus intr-un articol publicat in Harvard Business Review (HBR), un nou sistem de evaluare a performantelor organizatiilor, denumit "Balanced Scorecard (BSC)". 
Performanta intreprinderii se realizeaza prin "prin echilibrarea si interconditionarea a patru forte: eficienta proceselor de productie, satisfacerea actionarilor (a tuturor aporturilor de fonduri), satisfacerea clientilor, capacitatea intreprinderii de crestere si dezvoltare, gradul de inovare, de utilizare a oportunitatilor. Aceasta este dimensiunea structurala a firmei formata de oameni, sisteme si proceduri". 
OBIECTIVELE CERCETARII
Cercetarea noastra are in vedere studiul unui nou instrument de masurare a performantei, atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Am avut in vedere "traiectoria" acestui instrument inca din momentul aparitiei sale pana in prezent. Am constatat ca, desi aplicarea balantei scorecard in practica prezinta avantaje vizibile, entitatile romanesti nu considera necesara si oportuna utilizarea acesteia. In tara noastra, aceasta nu isi are, inca, clar stabilite regulile si modul de implementare in practica, si ca atare, este foarte putin intalnita.
Aplicarea acestui instrument relativ nou prezinta avantaje pe care am cautat sa le reliefam si speram noi ca am si reusit. Spre deosebire de metodele utilizate, mai mult sau mai putin, in prezent, Balanced scorecard reprezinta un instrument "performant" de masurare al performantei. Acesta are in vedere nu numai performanta din punct de vedere sau financiar, ci performanta la nivel global.
Pe parcursul intregii lucrari, am incercat sa prezentam metoda si mai ales etapele implementarii acesteia intr-o entitate economica. Am urmarit, de asemenea, avantajele oferite de aceasta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz Privind Balanta Scorecard.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!