Studiu privid Organizarea Contabilitatii Decontarilor cu Asigurarile si Protectia Sociala la SC Med Com Prod SA Calarasi

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
1.1 Contabilitatea sintetica privind asigurarile sociale
Contabilitatea decontarilor privind contributia unitatii la asigurarile sociale se realizeaza cu ajutorul contului 431 "Asigurarile sociale". Dupa continutul economic, este un cont de datorii pe termen scurt, are functia contabila de pasiv.
Contul 431 se dezvolta analitic astfel:
4311 - "Contributia unitatii la asigurarile sociale"
4312 - "Contributia personalului la asigurarile sociale"
4313 - "Contributia unitatii pentru asigurarile sociale de sanatate"
4314 - "Contributia personalului pentru asigurarile sociale de sanatate"
Se crediteaza cu:
- contributia unitatii la asigurarile sociale si inregistrarea la sfarsitul lunii ca CAS datorat bugetului asigurarilor sociale prin debitul contului 6451 "Contributia unitatii la asigurarile sociale"
- contributia unitatii la asigurarile sociale de sanatate prin debitul contului 6453 "Contributia angajatorului pentru asigurarile de sanatate"
- sumele incasate de la bugetul asigurarilor sociale cand ajutoarele materiale depasesc contributia unitatii prin debitul contului 5121 "Conturi la banci"
Se debiteaza cu:
- sumele datorate personalului, ce se suporta din asigurarile sociale prin creditul contului 423 "Personal-ajutoare materiale datorate"
- sumele virate la bugetul asigurarilor sociale si la bugetul asigurarilor sociale de sanatate prin creditul contului 5121 "Conturi la banci"
Contributia privind fondurile speciale pentru plata ajutorului de somaj se realizeaza cu ajutorul contului 437 Contributia la fondul de somaj .Dupa continutul economic, este un cont de datorii pe termen scurt, are functia contabila de pasiv .
Contul 437 se dezvolta analitic astfel :
4371 - "Contributia unitatii la fondul de somaj"
4372 - "Contributia personalului la fondul de somaj"
Contul 4371 " Contributia unitatii la fondul de somaj" se suporta de unitatile economice, reprezentand deci o cheltuiala a acestora. Se calculeaza prin aplicarea unei cote de 2,5% la fondul de salarii realizat de salariatii angajati cu carte de munca.
Fondul de somaj astfel calculat, impreuna cu cel aferent contributiei personalului la acest fond se va varsa integral la Directiile judetene de Munca si Protectie Sociala si va fi folosit pentru acordarea ajutorului de somaj celor in drept si pentru acoperirea unor cheltuieli legate de calificarea si recalificarea somerilor. Dupa continutul economic este un cont de datorii pe termen scurt si are functia contabila de pasiv.
Se crediteza cu:
- sumele datorate de unitate pentru constituirea fondului de somaj, prin debitul contului 6452 " Contributia unitatii la fondul de somaj"
Se debiteaza cu:
- sumele virate reprezentand contributia unitatii pentru constituirea fondului de somaj prin creditul contului 5121 "Conturi la banci"
- sumele acordate salariatilor, potrivit legii, din fondul de ajutor de somaj;
Soldul creditor reprezinta sumele datorate de unitate pentru constituirea fondului de somaj.
Contul 4372 " Contributia personalului la fondul de somaj" se stabileste prin aplicarea cotei de 1 % la salariile brute de incadrare ale salariatilor si se retine din salariile acestora


Fisiere in arhiva (2):

  • Studiu privid Organizarea Contabilitatii Decontarilor cu Asigurarile si Protectia Sociala la SC Med Com Prod SA Calarasi
    • CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE.doc
    • STAGIU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!