Studiul privind Derularea unui Credit pentru Persoane Juridice Acordat de Banca Romana pentru Dezvoltare GSG

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I:
Prezentarea bancii; istoric si evolutie 4
1.1. Etape istorice privind evolutia Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G 4
1.2. Politica de capital a Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G 8
1.3. Obiectul de activitate; structura organizatorica 11
1.4. Control si prudenta la Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G 14
CAPITOLUL II:
Analiza principalilor indicatori de potential ai Bancii Romane pentru Dezvoltare - G.S.G 19
2.1. Oferta de produse si servicii a Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G 19
2.2. Analiza indicatorilor de potential ai Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G 25
2.3. Locul B.R.D. in economia judetului Valcea 28
CAP III.
Contabilitatea creditelor acordate de Banca Romana pentru Dezvoltare- G.S.G. Persoanelor juridice- studiu de caz la S.C. POLICOLOR S.A 30
3.1. Prezentarea generala a S.C. POLICOLOR S.A 30
3.2. Prezentarea creditului solicitat S.C. POLICOLOR S.A 32
3.3. Analiza financiara a activitatii S.C. POLICOLOR S.A 34
3.4. Analiza scopului investitiei 48
3.5. Inregistrarea in contabilitate a acordarii creditului si a recuperarii lui 51
Concluzii 53
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In epoca contemporana, in tarile cu economie de piata, creditul si bancile au un rol determinant in desfasurarea proceselor economice, in reglarea circuitelor economice la nivel micro si macroeconomic, a lichiditatii agentilor economici, a economiei in ansamblul ei. Cresterea economica determina atat o dezvoltare a afacerilor la nivelul persoanelor cat si o consolidare a segmentului clasei de mijloc in Romania, tendinte de pe urma carora bancile vor beneficia in continuare.
Principala operatiune bancara este creditarea. Felul in care banca aloca fondurile pe care le gestioneaza poate influenta in mod hotarator dezvoltarea economica la nivel local sau national.
Contabilitatea creditelor acordate de BRD constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii pentru a obtine un credit bancar de care au nevoie.
Deoarecere orice banca isi asuma intr-o oarecare masura riscuri atunci cand acorda credite (pierderi la portofoliul de credite atunci cand unii debitori nu isi onoreaza obligatiile) rezulta ca cea mai importanta functie a bancii in ceea ce priveste creditarea este de a controla calitatea portofoliului de credite. Astfel, fiecare banca careia i se solicita un credit de investitii realizeaza o analiza a indicatorilor privind bonitatea solicitantului si o analiza a riscului pe care-l poate intampina cu privire la capacitatea solicitantului de a rambursa creditul si dobanzile aferente.
Ideea de baza care a constituit punctul de plecare al lucrarii de fata a fost aceea ca, in conditiile unei lumi in continua schimbare, cu un mediu din ce in ce mai incert, in care o firma pentru a supravietui si pentru a creste pe piata are are nevoie de lichiditati, aceasta apeleaza la un credit bancar.
Capitolul 1
Prezentarea bancii. Istoric si evolutie
1.1 Etape istorice privind evolutia Bancii Romane pentru Dezvoltare- G.S.G.
Istoria Bancii Romane pentru Dezvoltare incepe in 1923, odata cu crearea Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social si BNR 30%, restul de 50% era detinut de persoane particulare. Obiectivul acestei institutii publice este finantarea industriei romanesti.
Intre perioada anilor 1848-1956 - Conform legii nationalizarii din iunie 1947, Societatea Nationala pentru Credit Industrial devine Banca de Credit pentru Investitii. Activitatea cea mai importanta a bancii este obtinerea de participatii in intreprinderi si acordarea de credite.
In anii 1957-1990 - La sfarsitul anilor 1950 vremurile sunt din nou tulburi pentru sectorul bancar roman si provoaca reorganizarea sistemului financiar. In 1957, Banca de Credit pentru Investitii devine Banca de Investitii, ocupand o pozitie de monopol in domeniul finantarii pe termen mediu si lung din sectorul industrial. In aceasta perioada activitatile principale se reinnoiesc profund, avand ca particularitate specializarea creditelor in functie de obiectul lor.
Perioada anilor 1990-1998 - Nasterea BRD ca banca comerciala intervine in 1990. Preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii constituie baza activitatii, dar autorizarea generala pentru activitatile bancare atribuita acestei entitati stimuleaza constituirea unei importante retele de agentii pe intreg teritoriul tarii. Este vorba de asemenea despre asigurarea prezentei BRD acolo unde se dezvolta activitatea industriala pentru a transmite din experienta in domeniul creditului de investitii. Astfel, unitatile sale se indreapta in special, in afara atragerii depozitelor societatilor comerciale si persoanelor fizice, catre creditele pentru investitii destinate societatilor comerciale. Apar acum si operatiunile de schimb la vedere.
Intre anii 1999-2001 - BRD a fost aleasa de Guvern pentru a deveni prima banca comerciala privatizata. Aceasta alegere consacra calitatea activelor si a gestiunii BRD. Achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al BRD de catre Groupe Societe Generale a fost finalizata in martie 1999; ea intervine intr-o perioada dificila marcata de falimente bancare rasunatoare. Este de asemenea, inceputul bancarizarii masive a persoanelor fizice. BRD profita de imaginea sa favorabila in fata marelui public si de calitatile relatiilor sale cu intreprinderile pentru a dezvolta rapid clientela sa de persoane fizice. Foarte repede, BRD devine lider pe piata noilor produse, cum ar fi cardurile bancare si creditele pentru consum. Privatizarea s-a desfasurat in doua etape, in conformitate cu strategia de privatizare aprobata prin H.G. nr. 428/1998, modificata prin H.G. nr.169/2000. 
Societe Generale Franta a achizitionat in data de 14 decembrie 1998 un pachet de actiuni reprezentand 42,1679 la suta din capitalul social al BRD. Un alt pachet de 2,537 la suta din actiuni a fost vandut prin intermediul bursei in data de 10 septembrie 1999. Ulterior, in data de 24 noiembrie 1999, un pachet reprezentand 4,99 la suta din actiuni a fost achizitionat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Pe 3 august 2004, AVAS a lansat la privatizare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, un numar de 102.060.436 actiuni /7,32 la suta din capitalul social al BRD - Groupe Societe Generale/. Pana la data limita, 3 septembrie, la sediul AVAS a fost primita o singura oferta, din partea Groupe Societe Generale.
Grupul bancar francez Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a achizitionat lin noiembrie 2004 pachetul de 7,32 la suta din actiunile BRD, aflate in portofoliul de participatii al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, valoarea tranzactiei, care a marcat incheierea procesului de privatizare a BRD, fiind de 43 de milioane euro. 
In urma achizitionarii pachetului de 7, 32 la suta din actiunile BRD detinut de AVAS, ponderea Grupului Societe Generale in actionariatul BRD a crescut la 58,32 la suta.
Privatizarea BRD a sporit atat capacitatea BRD - Groupe Societe Generale de a veni in intampinarea solicitarilor clientilor, cat si increderea acestora in produsele si serviciile bancare tot mai moderne puse la dispozitia lor de acest partener renumit prin seriozitate si forta de finantare a proiectelor fezabile.
Respectul pentru client se accentueaza la BRD ca un principiu fundamental al activitatii. Intre dovezile concrete ale acestuia se situeaza si sediile noi sau modernizate, capabile sa ofere o ambianta propice afacerilor. Pe langa facilitatile si dotarile noi asigurate se ofera pentru desfasurarea unor servicii cu caracter ,,unicat": transportul pneumatic al documentelor pe orizontala si verticala, receptie gestionata de calculator (singura de acest gen din Romania, sistem intern propriu de radio-difuziune, sala de conferinte, sistem de TV cu circuit inchis, sistem electronic de control-acces prin cartele, conditii asigurate pentru trezoreria de noapte, etc).
Stategia BRD- Groupe Societe Generale se incadreaza in strategia globala a Groupe Societe Generale care consta in special in dezvoltarea retelei bancare din afara Frantei si in special in Europa Centrala si de Sud-Est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul privind Derularea unui Credit pentru Persoane Juridice Acordat de Banca Romana pentru Dezvoltare GSG.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!