Criminalitatea Feminina in Republica Moldova

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I: Caracteristicele criminalitatii feminine bazate pe deosebirea dintre sexe.
?1.Teoriile traditionale 6 
?2.Teoria gender!(gendered theory) 9 
CAPITOLUL II: Criminalitatea feminina in Republica Moldova.
?1.Starea, structura si dinamica criminalitatii feminine in Republica Moldova 12
?2.Masuri de prevenire si combatere a criminalitatii feminine in Republica
Moldova. 20 
CONCLUZII 23
ANEXE 24
BIBLIOGRAFIE 27


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
,,Femeile sunt extreme: ele sunt mai 
bune sau mai rele decit barbatii"
La Bruyere
Se spune ca infractiunile comise de femei reprezinta un indicator al rolului detinut de acestea in societate. Din aceasta perspectiva, ele aproape ca se pot considera egale barbatilor intrucat, mai ales in cadrul organizatiilor de trafic de droguri, implicarea lor nu mai este deloc una marginala.
Actualitatea temei date se manifesta prin faptul ca a luat amploarea numarul de infractiuni savasite de femei, fiinte care pe parcursul a citorva secole au fost considerate incapabile de a savirsi crime. Femeile criminale nu au fost considerate o problema sociala serioasa(cu exceptia prostitutiei) si nu au pus probleme de violenta in inchisoare, de aceea criminalitatea feminina a fost rar studiata. In ceea ce priveste prezenta femeilor in lumea criminalitatii, din anii '80, lucrurile nu mai stau ca pe vremuri. Potrivit sociologilor, in ton cu societatea, noua criminalitate este din ce in ce mai "deschisa", oferind "oportunitati" tot mai mari femeilor. 
Delicte tipice barbatilor in trecut, sunt de-acum comise de tot mai multe femei, iar statisticile, elocvente, definesc amploarea fenomenului: intr-o crestere exponentiala. 
Scopul tezei consta in depistarea cauzelor si conditiile care determina inferioritatea numerica a criminalitatii feminine comparative cu cea masculina in Republica Moldova, in analiza starii, structurii si dinamicii criminalitatii feminine incepind cu anii 90 ai sec. XX-lea, precum si in determinarea factorilor care favorizeaza cresterea indicilor acestui tip de criminalitate pe parcursul urmatorilor ani.
Pentru atingerea obiectivelor propuse au fost utilizate diferite metode, ca metoda statistica, descriptiva, comparativa, analiza diferitor teorii din criminologie pentru a determina trasaturile criminalitatii feminine. Lucrarea este bazata pe rezultatele cercetarilor si opiniilor specialistilor in domeniu, atit din :
- Republica Moldova : Ciobanu Igor. A, Zaporojan Igor ;
-Romania: Iacobuta Ioan Al., Bogdan S.;
-Rusia: ???????? ?.?. , ???????? ?.? ; 
-s.a state: ??????? ?. ????? , Joseph G. Weis s.a 
S-au analizat datele statistice elaborate de Biroul National de Statistica in scopul analizei starii, stucturii si dinamicii criminalitatii feminine in Republica Moldova.
Capitolul I
Caracteristicele criminalitatii feminine bazate pe deosebirea 
dintre sexe. 
Putine femei au reusit sa se remarce de-a lungul unei istorii potrivnice lor, care le-a refuzat o lunga perioada de timp dreptul la exprimare, dreptul la educatie si dreptul la vot. Fortata sa se inscrie in diferite canoane, in functie de epoca pe care o traversa, urgisita, arsa pe rug, refuzata societatii sau cantata, servind drept muza pentru intreaga arta a lumii, figura materna respectata, femeia si-a dezvoltat o uimitoare natura camelonica. Insa, cum orice regula are exceptiile sale, au existat si femei care s-au facut remarcate prin intermediul altor atribute, decit feminitate, delicatete si gingasie, demostrind ferocitate si cruzime. Statutul femeilor criminale nu a fost cercetat mult timp, din cauza nivelului minim de rezonanta, precum si a stereotipurilor ca femeia nu poate savarsi fapte infractionale, datorita inferioritatii acesteia fata de sexul masculin. Incepind cu sec. XIX-lea, perioada cind miscarea de emancipare a femeii incepe sa renasca, feministele au incercat si continua sa incerce sa demonstreze ca femeia este egala in toate aspectele cu barbatii, aducind diferite argumente, precum si teze absurde in favoarea acestei egalitati. In ciuda miscarilor feministe privind eglitatea sexelor, intre barbati si femei exista diferente de ordin anatomic, fiziologic, psihologic, intelectual, precum si moral, diferente care influenteaza asupra formei si genului criminalitatii, generind ideea unei criminalitati specifice fiecarui sex.


Fisiere in arhiva (1):

  • Criminalitatea Feminina in Republica Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!