Bauturile Spirtoase

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Istoric 3
2. Capitolul I Dispozitii generale 4 
3. Capitolul II Definitii 5
4. Capitolul III Definirea,descrierea si prezentarea bauturilor spirtoase 8
5. Conditiile pentru punerea in vanzare a bauturilor spirtoase 16
6. Etichetarea bauturilor spirtoase 17
7. Caracteristicile alcoolului etilic de origine agricola 19
8. Efectele asupra organismului 20 
9. Concluzii 22
10. Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

ISTORIC
Bauturile alcoolice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pe papirusurile si pe monumentele vechilor egipteni, cu mai mult de 3000 de ani i.e.n., la fenicieni, asirieni, ca si la alte popoare din Antichitate, se pomeneste de vin ca de o bautura a petrecerii, pentru cinstirea oaspetilor sau pentru indeplinirea ritualurilor religioase.
Cu mult inainte de era noastra, chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez ca si din alte cereale. 
Grecii de odinioara aveau un zeu al veseliei, pe Dionysos. La romani Bacchus, zeul veseliei si al petrecerilor era reprezentat ca un tanar care tine in mana un toiag, impodobit cu iedera si vita de vie, numit tirs.
Unii istorici arata ca grecii au inceput sa cultive vita de vie sub influenta fenicienilor. De la acestia, vita de vie a trecut in Sicilia, extinzandu-se apoi treptat pe toata coasta Marii Mediterane.
In Evul Mediu se consumau mult vinurile si in general bauturile alcoolice, in care se introduceau diferite extrase din plante. Berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora. Pe la mijlocul sec. al XVI-lea, manastirile au pierdut monopolul fabricarii berei, productia acestei bauturi capatand un caracter cvasiindustrial, in special in Germania. Consumul vinului si al berei, atata vreme cat nu era exagerat, nu producea insa consecinte prea grave pentru organismul omenesc. Urmari mult mai periculoase asupra organismului se vor ivi odata cu descoperirea si extinderea rachiurilor, a bauturilor distilate.
In sec. al VIII-lea, alchimistii arabi au descoperit alcoolul pe care l-au obtinut printr-un proces de distilare. De altfel, alcool si alambic sunt cuvinte de origine araba. Cuvantul alcool provine din arabul Al-Kohol(subtil, impalpabil).
In zilele noastre, alcoolul este raspandit sub numeroase forme, care din pacate sunt accesibile tuturor, indiferent de varsta si care aduc consecinte foarte grave asupra organismului omenesc. Desi exista bauturi alcoolice care sunt considerate a fi "fine", pretul lor nu le face catusi de putin mai bune decat celelalte pentru sanatate.
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. - Prezentele norme stabilesc reguli generale cu privire la definirea, descrierea si prezentarea bauturilor spirtoase destinate comercializarii. Acestea se aplica atat bauturilor din productia interna, cat si celor provenite
din import.
Art. 2. - (1) Prin bautura spirtoasa se intelege lichidul alcoolic destinat consumului uman, avand proprietati
organoleptice particulare si o concentratie alcoolica de minimum 15% vol. la 20?C, cu exceptia lichiorului pe baza de ou, denumit avocat, advocat sau advokat, a carui concentratie alcoolica este de minimum 14% vol.
Bauturile spirtoase se obtin prin:
a) distilarea produselor naturale fermentate, cu sau fara adaos de arome;
b) distilarea unui macerat de substante vegetale, cu sau fara adaos de arome, zaharuri sau alte produse indulcitoare;
c) adaugarea aromelor, a zaharului sau a altor produse indulcitoare mentionate la art. 4 alin. (2) si/sau a altor produse agricole la un alcool de origine agricola si/sau un distilat de origine agricola si/sau un rachiu, asa cum sunt definite in prezentele norme;
d) amestecul unei bauturi spirtoase cu:
- una sau mai multe alte bauturi spirtoase;
- alcool etilic de origine agricola, distilat de origine agricola sau rachiu;
- una sau mai multe bauturi alcoolice;
- una sau mai multe bauturi.
(2) Nu sunt considerate bauturi spirtoase bauturile care au urmatoarele coduri: NC 220300, 2204, 2205, 220600 si 2207.
Art. 3. - Agentii economici care desfasoara o activitate in domeniul productiei si comercializarii de bauturi spirtoase au obligatia de a respecta prevederile prezentelor norme.
CAPITOLUL II
Definitii 
Art. 4. - In sensul prezentelor norme, termenii folositi se definesc dupa cum urmeaza:
1. Concentratie alcoolica volumetrica - raportul dintre volumul de alcool in stare pura, la temperatura de +20?C, continut in produs, si volumul total al acestui produs la aceeasi temperatura. Se exprima in procente de volum (%
vol.);
2. Produse indulcitoare - produsele care confera gustul dulce, cum sunt: zaharul semialb, zaharul alb, zaharul alb extra, dextroza, fructoza, siropul de glucoza, zaharul lichid, zaharul lichid invertit, siropul de zahar invertit, zaharul caramelizat, mustul de struguri concentrat rectificat, mustul de struguri concentrat, mustul de struguri proaspeti, mierea de albine, siropul de roscove, precum si alte substante glucidice naturale care au un efect
analog cu acestea;


Fisiere in arhiva (1):

  • Bauturile Spirtoase.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!