Actiunile

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
ACTIUNILE 3
1.1.Caracteristicile actiunilor 4
1.2.Clasificarea actiunilor 4
1.3.Analiza actiunilor 6
1.4. Actiunile si tehnica emiterii acestora 8
1.5. Metode de emisiune a actiunilor 11
1.6. Modalitati de inregistrare a actiunilor 14
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Piata financiara este piata pe care sunt emise si negociate titlurile pe termen lung. Emisiunile de noi titluri se efectueaza pe piata primara in timp ce negocierile de titluri mai vechi se efectueaza pe piata secundara. Distinctia intre aceste doua categorii de operatiuni este necesara intrucat noile emisiuni au ca obiect transferarea de mijloace de finantare de la cei ce economisesc debitorii finali, iar negocierea titlurilor vechi asigura creditorilor lichiditati pentru plasamentele lor. Piata primara favorizeaza debitorii, in timp ce piata secundara este in serviciul creditorilor.
Piata primara: este piata emisiunilor de titlurilor financiare. Acest prim sector (compartiment) al pietei indeplineste o functie de finantare. Piata primara pune in relatie agentii cu deficit de finantare intreprinderilor productive si statul ce realizeaza investitii superioare fata de sumele economisite acumulate, de unde nevoia de finantare exterioara care se manifesta printr-o oferta de titluri financiare .
Titlurile primare sunt instrumente financiare, negociabile, emise in forma materiala sau prin inscrisuri in cont ce dau posesorilor drepturi asupra emitentului conform legii si conditiilor de emisiune. Aceste drepturi se refera in primul rand la o remunerare a capitalului investit respectiv dobanda sau dividendul. In familia titlurilor primare se inscriu in primul rand doua mari categorii de active financiare. Pe de o parte, actiunile care sunt active financiare ce confera drepturi asupra activului emitentului care in acest caz este societatea comerciala pe actiuni si a caror remunerare este dividendul, iar pe de alta parte obligatiunile ce sunt active de capital de imprumut emise de societati comerciale, autoritati locale sau de guvern si care ofera o dobanda. Titlurile primare sunt in acelasi timp valori mobiliare cu toate proprietatile pe care aceasta categorie de instrumente financiare le au.
In acest studiu ne-am propus sa analizam actiunile deoarece acestea presupun o atentie deosebita, au o importanta mare si un rol important in viata fiecarui actionar.
ACTIUNILE
Actiunile sunt "fractiuni ale capitalului social si desemneaza raportul juridic dintre actionar si societatea emitenta". 
Actiunile, considerate valori mobiliare, reprezinta o cota parte din capitalul social al unei societati comerciale pe actiuni, care incorporeaza drepturi sociale si patrimoniale. Ele dau dreptul detinatorului de a participa cu vot deliberativ la adunarea generala a actionarilor de a lua parte la administrarea si controlul societatii, respectiv de a participa la impartirea profitului.
Totodata, confera si alte drepturi cum ar fi: dreptul de subscriere, de posesie, de transmitere, de preferinta. Actiunile ofera drepturi asupra unei parti din activul societatii. De asemenea actiunea genereaza si anumite obligatii care se refera in principal la varsarea sumei subscrise si aderarea la statutul societatii.
Actiunile sunt titluri financiare emise de o companie sau o societate comerciala pentru constituirea, marirea sau restructurarea capitalului propriu. In literatura anglo-saxona, notiunea este definita prin evidentierea a doua elemente :
- dreptul de actionar, care exprima drepturile detinatorului - actionar - asupra societatii emitente si este reprezentat printr-un document numit certificat de actionar;
- actiunea, ca unitate a dreptului actionarului si care reprezinta o parte indivizibila, de valoare egala, din capitalul social al firmei emitente.
Stocul detinut de un investitor este materializat in certificatul de actiuni, cu indicarea numelui companiei emitente, a valorii nominale, a numarului de actiuni emise si a numarului de actiuni asupra carora poarta certificatul. Un drept de actionar poate purta asupra uneia sau mai multor actiuni; dreptul poate fi transferat, in totalitate sau in parte, prin vanzarea/cumpararea actiunilor pe piata bursiera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actiunile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!