Agresivitatea Parintilor Fata de Copii

Extras din proiect Cum descarc?

1. Interesul stiintific si social privind studierea formelor de agresivitate in grupul familial
Interesul examinarii acestui fenomen consta in preocuparea societatii pentru dezvoltarea armonioasa, psihomentala si biologica a individului uman integrat in mediul familial.
Aceasta preocupare se reflecta in studii de specialitate sociologice, economice si chiar criminologice, apoi, la nivelul instutiilor si autoritatilor publice care emit politici speciale in acest sens si asigura supravegherea modului in care parintii se ingrijesc de trebuintele copilului si le formeaza abilitatile, mentalitatea si chiar orientarea profesionala in concordanta cu interesul superior al minorilor si in accord cu interesele societatii in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea de adulti.
Tema comporta un caracter de actualitate intrucat fenomenul violentei in familie, cu precadere asupra minorilor, s-a extins intr-un mod nejustificat si tinde sa devina un pericol social in conditiile in care el nu este eradicat si ameliorat.
2. Mediul familial
Mediul familial presupune cadrul de formare si educare al copiilor si
adolescentilor.
Aportul familiei pe linia realizarii educatiei este pluridirectional si vizeaza formarea copilului sub toate aspectele: pentru ingrijire si autoingrijire, pentru o buna conduita acasa si in lume, pentru respectul altora, pentru dorinta de a cunoaste, pentru actiune si implicare responsabila in comunitate etc. Insa, pana la a face educatie, familia ea insasi trebuie sa devina un model valoric de referinta, sa se configureze in acord cu principii si reguli inalte, sa se calauzeasca dupa repere pe care traditia culturala le-a validat in timp.
Casatoria se intemeiaza pe afectiune si sprijin reciproc intre soti, acestea constituind unele dintre cele mai importante conditii pentru valabilitatea casatoriei si a cresterii si conceperii copiilor.
Transmiterea valorilor credintei si formarea conduitei exemplare se realizeaza in mai multe circumstante si de catre mai multe instante.
Din punct de vedere religios, intr-un discurs care a atins mai multe probleme economice si sociale ale lumii de astazi, Suveranul Pontif a spus ca educatia copiilor are nevoie de un "cadru", in centrul caruia sa fie "familia bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie", si nu intre personae de acelasi sex ceea ce reprezinta "una dintre multiplele amenintari la adresa familiei traditionale", care pun in pericol viitorul umanitatii.
"Aceasta nu este o simpla conventie sociala, ci reprezinta celula fundamentala a oricarei societati. In consecinta, politicile care submineaza valorile familiale pun in pericol demnitatea umana si viitorul umanitatii", a explicat Papa Benedict al XVI-lea.
"Uniunea familiala este fundamentala pentru procesul educational si pentru dezvoltarea indivizilor si a statelor. Prin urmare, e nevoie de politici care sa promoveze familia si sa sprijine coeziunea si dialogul", a mai spus Papa Benedict. 
Relatiile de familie au un caracter de complexitate pe care nu-l gasim la alte categorii sociale, familia fiind "un grup social realizat prin casatorie, alcatuit din persoane care traiesc impreuna, au gospodarie casnica comuna, sunt legati prin anumite relatii natural biologice, psihologice, morale si juridice si care raspund unul pentru altul in fata societatii". 
"In cazul familiei din afara casatoriei, tatal si copilul pot sa nu locuiasca impreuna, sa nu apartina aceleiasi familii in sens biologic, dar sunt legati prin raporturi de familie juridice".


Fisiere in arhiva (1):

  • Agresivitatea Parintilor Fata de Copii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!