Aspecte Privind Individul in Dreptul Internatinal Public

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I 4
SUBIECTELE DREPTULUI INTERNATIONAL 4
1.1. Statul - principalul subiect de drept international 5
1.2 Organizatiile internatinale - subiecte derivate ale dreptului international 11
1.3. Individul intre a fi sau a nu fi subiect de drept international 12
Capitolul II 15
ASPECTE PRIVIND CETATENIA IN DREPTUL INTERNATIONAL 15
2.1 Moduri de dobandire a cetateniei 16
2.2 Moduri de pierdere a cetateniei 18
2.3 Bipatridia si apatridia 21
Capitolul III 25
ASPECTE PRIVIND POPULATIA IN DREPTUL INTERNATIONAL 25
3.1. Expulzarea 27
3.2. Extradarea 28
3.3. Minoritatile in dreptul international 29
Capitolul IV 31
PROMOVAREA SI RESPECTAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE CETATEANULUI 31
4.1 Organizatii si organisme internationale cu activitati in promovarea si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului 32
4.2 Principalele instrumente juridice internationale care reglementeaza promovarea si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului 37
Capitolul V 49
COOPERAREA STATELOR PRIVIND COMBATEREA CRIMINALITATII INTERNATIONALE 49
CONCLUZII 67


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
SUBIECTELE DREPTULUI INTERNATIONAL
Subiectele de drept international se disting de cele ale dreptului intern prin continutul juridic si sfera de aplicare.
Astfel, subiectul de drept intern este titular de drepturi si obligatii , a carui capacitate de a participa la raporturi juridice este prevazuta de lege.
Conform legii subiecte de drept intern sunt persoanle fizice si persoanele juridice.Calitatea de subiect al dreptului international defineste situtia juridica a unei entitati si titular de drepturi si obligatii.
Aptitudinea de a avea drepturi si obligatii internationale si manifestarea acestora in sfera raporturilor interstatale determina continutul principal al statutului juridic , al statului si al altor entitati internationale. 
Relatiie la care participa statele si alte entitati internationale sunt prevazute in normele dreptului international capatand caracterul unor raporturi juridice de drept international ,continut juridic si obiect.
De aceea, statul, principalul subiect , poseda aceasta calitate in virtutea suveranitatii sale, in baza careia participa, prin acordul de vointa cu alte state , la procesul normativ, la crearea raporturilor internationale si la determinarea situatiilor juridice a altor entitati pe plan international.
Doctrina si practica dreptului international contemporan recunosc drept subiecte ale dreptului international urmatoarele :statele, organizatiile internationale si natiunile care lupta pentru eliberare.
1.1. Statul - principalul subiect de drept international 
Statele constituie principalele subiecte de drept international, in baza suveranitatii lor.
Pentru definirea situtiei juridice a statului in cadrul comunitatii internationale vor fi prezentate unele probleme , cum sunt : calitatea de subiect de drept international a statului si a altor entitati determinate ca atare prin acordul statelor , a statelor cu neutralitate permanenta , recunoasterea si succesiunea ca momente importante ale manifestarii personalitatii juridice internationale a statului. 
In sistemul subiectelor de drept international, statul constituie un subiect fundamental , avand aceasta calitate in baza situatiei sale de entitate politica suverana , care, prin acordul de vointa , creaza dreptul international si determina statutul juridic al altor participanti la relatiile internationale.
Personalitatea internationala a statului este o consecinta directa a faptului ca acesta constituie o entitate politica de sine statatoare care are loc central si o insemnatate majora in relatiile internationale. 
Temeiul politic si juridic al calitatii sale de subiect al dreptului international il formeaza suveranitatea de stat care determina caracterul si sfera de manifestare a acestei calitati.
Suveranitatea defineste situatia statului ca entitate independenta, ca participant in conditii de deplina egalitate in drepturi la raporturile interstatale si reprezinta,totodata, un criteriu obiectiv al personalitatii sale internationale.
Statele participa direct prin vointa lor consimtita la formarea si aplicarea normelor dreptului international avand capacitatea de a beneficia de drepturi si de a-si asuma obligatii de aceea, le numim subiecte principale.
Elementele componente ale statului care-l individualizeaza si ii contureaza personalitatea de entitate statatoare ,sunt :
- populatia ,care constituie o colectivitate disticta, organizata ce justifica ratiunea statului de a exista ;
- teritoriul reprezinta cadrul natural in care populatia individualizeaza si diferentiaza statele , unele in raport de altele, integritatea teritoriala a statelor fiind recunoscuta ca un drept exclusiv si intangibil ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Privind Individul in Dreptul Internatinal Public.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!