Caiet de Practica Birou Notarial

Extras din proiect Cum descarc?

II.DESCRIEREA DE ANSAMBLU A ACTIVITATII
Total ore de practica: 70
Perioada de desfasurare: 23.05.2011 - 12.06.2011
Program de lucru: zilnic de la ora 9,00 pana la ora 14,00
Total ore/zi: 5
SERVICII
SERVICII SI COMPETENTA NOTARIALA
Biroul Notarului Public Socaciu George are competenta teritoriala si materiala generala in ceea ce priveste intocmirea si efectuarea urmatoarelor proceduri notariale:
o redactarea inscrisurilor cu continut juridic
o autentificarea inscrisurilor redactate de notarul public, de parte personal sau de avocat,
o redactarea si autentificarea diferitelor categorii de contracte: vanzari, donatii, imprumuturi, schimburi, intretinere, uzufruct, renta viagera, habitatie, superficie, ipoteci, testamente, declaratii, procuri,
o certificari de fapte, in cazurile prevazute de lege;
o darea de data certa a inscrisurilor prezentate de parti;
o legalizari de copii, legalizarea semnaturii de pe inscrisuri, a semnaturii traducatorului;
o eliberarea de duplicate de pe actele notariale pe care le-a intocmit;
o orice alte operatiuni notariale prevazute de lege.
o Consultatii juridice gratuite in materie notariala :
o Consultatii in vederea perfectarii si intocmirii procedurilor notariale;
o Redactarea, tehnoredactarea si autentificarea actelor notariale: declaratii, procuri, invitatii, conventii;
o Rectificari, adaugiri, modificari si adaptari, din oficiu sau la cererea oricarei persoane interesate, impuse de legalitatea actului notarial;
o Certificari de fapte;
o Eliberarea de duplicate de pe actele notariale pe care le-a intocmit;
o Legalizari de copii, semnaturi, specimene de semnatura, sigilii;
o Succesiuni-emiterea certificatului de mostenitor legal, testamentar, executor testamentar, certificat de calitate; a suplimentelor de certificat de mostenitor
o Testamente;
o Autentificarea contactelor de vanzare-cumparare, donatii, schimburi, dezmembrari, alipiri, partaj, ipoteci, imprumut, antecontracte de vanzare-cumparare, contracte de intretinere, de renta viagera, de uzufruct, de habitatie viagera, de comodat, de inchiriere, de mandat, de arenda, si orice alte contracte reglementate de lege
o Darea de data certa documentelor prezentate si incheiate de parti;
o Primirea in depozitul notariatului a documentelor, valorilor si inscrisurilor.
Actele notariale solicitate biroului nostru, pot fi indeplinite si in afara sediului notariatului, prin deplasarea notarului public si a secretarului, daca persoana sau persoanele in cauza nu se pot deplasa la biroul nostru, din motive obiective ( sanatate, etc.), pe baza unei cereri si cu o programare prealabila.
SERVICII DE TRADUCERI 
Biroul notarial ofera servicii de traduceri, din si in limba engleza, franceza, italiana, spaniola,turca, chineza, araba, ebraica, rusa, bulgara, polona, ceha, colaborand cu traducatori autorizati de Ministerul Justitiei.
SERVICII DE CADASTRU
Biroul notarial colaboreaza cu experti cadastristi autorizati in vederea intocmirii documentatiei cadastrale si a intabularii dreptului de proprietate la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara competent.
o Consultatii juridice in domeniul comercial, in vederea perfectarii actelor si procedurilor notariale;
o Acte constitutive, Hotarari A.G.A., acte aditionale ale societatilor comerciale;
o Redactarea, tehnoredactarea si autentificarea declaratiilor din partea asociatilor, administratorilor, procurilor, conventiilor, etc.;
o Rectificari, adaugiri, modificari si adaptari, impuse de legalitatea actului notarial;
o Certificari ale proceselor verbale incheiate de societatile comerciale;
o Legalizari de copii, semnaturi, specimene de semnatura, sigilii;
o Autentificarea contactelor de vanzare-cumparare, donatii, schimburi, alipiri, dezmembrari, partaj, ipoteci, impumut, antecontracte de vanzare-cumparare, de comodat, de inchiriere, de mandat, de arenda, si orice alte contracte reglementate de lege si
o Darea de data certa a documentelor prezentate si incheiate de parti.
SERVICII DE TRADUCERI
Biroul notarial ofera si servicii de traduceri, din si in limba engleza, franceza, italiana, spaniola,turca, chineza, araba, ebraica, rusa, bulgara, polona, ceha, colaborand cu traducatori autorizati de Ministerul Justitiei.
SERVICII DE CADASTRU
Biroul notarial colaboreaza cu experti cadastristi autorizati, pentru intocmirea documentatiei cadastrale si a intabularii dreptului de proprietate la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara competent.
Biroul Notarial sesizat cu o cerere de deschidere a procedurii notariale succesorale va putea dezbate si solutiona respectiva succesiune, numai daca defunctul a avut ultimul domiciliu pe raza judetului Brasov, a judecatoriei Brasov .Celelalte exceptii de la competenta generala a notarului public, sunt prevazute de Legea 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale.
SCURTA INTRODUCERE
Biroul notarial a fost infiintat in anul 1995 de catre notarii publici Bojan Elena Luminita si Cojocaru Sarlota. Biroul notarial are un numar de 9 angajati, precum si traducator autorizat de Ministerul de Justitie pentru limba engleza si limba franceza. Notarii publici din cadrul biroului notarial au si competenta in activitatea de mediere, fiind autorizati de Consiliul de Mediere. Biroul notarial Cojocaru Sarlota are competenta materiala generala, precum si teritoriala, cu exceptia succesiunilor, caz in care competenta teritoriala se limiteaza la circumscriptia judecatoriei Brasov. 
23.05.2011
-In data de 12.05.2011, ora 8,55 m-am prezentat la sediu Biroului Notarial de pe strada Magurii Nr 2 din localitatea Codlea, judetul Brasov.
-In prima zi mi s-a explicat in mare activitatile ce se desfasoara in cadrul biroului notarial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica Birou Notarial.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!