Drepturile si Obligatiile Functionarilor Publici

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1.
ADMINISTRATIA PUBLICA IN CADRUL AUTORITATILOR STATULUI
1.1 Notiunea de administratie publica si caracteristicile ei 
1.2 Functiile administratiei publice in statul de drept 
1.3 Organele administratiei publice 
CAPITOLUL 2
CONSIDERATII GENERALE PRIVIND FUNCTIONARUL PUBLIC
2.1 Notiunea de functionar al administratiei publice
2.2 Scurta privire istorica asupra institutiei functionarului public
2.3 Conditiile de acces la functiile din cadrul organelor administratiei public
CAPITOLUL 3
DREPTURILE SI OBLIGATIILE FUNCTIONARULUI PUBLIC
3.1 Drepturile functionarului public
3.2 Obligatiile functionarului public
CAPITOLUL 4
CONSIDERATII FINALE
4.1 Cateva observatii in legatura cu unele prevederi ale statutului functionarului public
4.2 Tendinte de perspectiva ale administratiei publice 
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
ADMINISTRATIA PUBLICA IN CADRUL AUTORITATILOR STATULUI
Sectiunea 1.1 
Notiunea de administratie publica si caracteristicile ei.
In cadrul conceptiei traditionale administratia era considerata intruchiparea actiunii executive prin procedee de putere publica.
Ca atare, seful puterii executive, regele sau presedintele, autoritatile guvernamentale si administrative, care depindeau direct de aceasta, aveau drept unica misiune, executarea legii.
Aceasta insemna, printre alte competente, de la publicarea legilor si indeplinirea atributiilor conferite d guvern si pana la mentinerea ordinii publice, dar mai ales executarea legii si folosirea fortei pentru asigurarea executarii sale.
Administratia in acest context, era de asemenea, explicata in doua sensuri: in sens organic ca ansamblu de persoane, organe sau autoritati care indeplinesc anumite sarcini administrative, si in sens material, de activitate.
Referindu-se la conceptul teoretic de administratie publica, 
Paul Negulescu preciza ca in statul modern atributiile acestuia sunt impartite in trei categorii, care corespund celor trei functii ale sale: de a legifera, de a executa, si de a distribui justitia, toate trei fiind atribute ale suveranitatii. Cu toate acestea, se sublinia ca numai doua din cele doua trei categorii de organe ale statului au caracter politic, legislativul si executivul, organe menite sa vegheze la realizarea intereselor generale si sa asigure existenta si integritatea statului. Cat priveste puterea executiva, se retineau doua categorii de activitati in continutul acesteia, pe care le mentiona prin referire la guvernare, Guvern, pe de o parte, si administrare, administratie, pe de alta parte.
Administratia publica era si poate fi definita ca o institutie completa care reuneste toate serviciile publice destinate sa satisfaca anumite interese generale, regionale sau comunale, precizandu-se ca sunt administratii publice statul, judetul si comuna.
Amploarea schimbarilor intervenite in structura organelor statului, dar mai ales a principiilor care le guverneaza, dupa adoptarea Constitutiei Romaniei in anul 1991 si aprobarea sa prin referendum , au produs, in mod obiectiv, transformari de esenta si in planul administratiei publice, in general si al organizarii si functionarii sale, in special.
In acest cadru, prevederile constitutionale devin deosebit de importante, atat din punct de vedere teoretic cat si practic, impunand din aceasta perspectiva, abordarea cercetarii administratiei publice, mai intai, prin clarificarea unor concepte si notiuni cum sunt: statul, administratia , administratia publica, organ al administratiei publice, autoritatea publica.
In opinia lui Eric Weil, doua elemente sunt specifice statului modern: faptul ca legea este formala si universala, ca ea se aplica deopotriva tuturor cetatenilor, fara exceptie si faptul ca pentru deliberare si executie guvernarea se sprijina pe administratie. De altfel afirma Weil, este foarte clar ca statul modern n-ar putea fi pura administratie. 
Printre alte sensuri ale termenului de administratie, pe cel de administratie publica il regasim ca o sintagma explicata in unele dictionare si lucrari de specialitate americane, prin:
? Functia executiva in Guvern; executarea politicii publice;
? Organizarea si conducerea poporului si a altor resurse pentru atingerea obiectivelor guvernarii;
? Arta si stiinta conducerii aplicata la sectorul public.


Fisiere in arhiva (2):

  • Drepturile si Obligatiile Functionarilor Publici.doc
  • PagGarda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!