Infractiuni Privitoare la Viata Sexuala - Seductia

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS :
Cap.I Continutul legal si Conditii Preexistente. 3-4
Sectiunea I -Continutul legal 3
Sectiunea II-Conditii preexistente 3
(1) Obiectul infractiunii 3
(2) Subiectii infractiunii 4
Cap.II Continutul constitutiv 5-7
Sectiunea I -Latura obiectiva 5
(1)Element material 6
(2)Urmare imediata 6
(3)Legatura de cauzalitate 6
Sectiunea II -Latura subiectiva 7
Cap. III Forme.Modalitati.Sanctiuni 8
Sectiunea I-Forme 8
Sectiunea II-Modalitati 8.
Sectiunea III-Sanctiuni 8
Cap.IV Aspecte procesuale si Practica judiciara 9
Sectiunea I-Aspecte procesuale 9
Sectiunea II-Practica judiciara 9
BIBLIOGRAFIE 10


Extras din proiect Cum descarc?

Lucrarea de fata, prezinta o forma particulara a infractiunilor privitoare la viata sexuala, care incrimineaza o ramura speciala de comitere prin frauda a raportului sexual cu o persoana de sex feminin.
Comiterea unei astfel de infractiuni genereaza dreptul statului de a trage la raspundere penala pe faptuitor, ajungandu-se intr-un final si la aplicarea unei sanctiuni.
Pe parcursul acestei lucrari vor fi analizate conditiile preexistente unei astfel de infractiuni, continutul, formele si modalitatile de comitere cat si sanctionarea acestora.
Se vrea a fi o tema dezbatuta la nivelul unui student din anul III la Drept, care cu ajutorul unor autori cunoscuti in acest domeniu a disecat art.199 Cod Penal Parte Speciala astfel incat sa se sesizeze toate aspectele ce reies din lege si nu numai. 
SEDUCTIA
Cap.I Continutul legal si Conditiii preexistente
Sectiunea I-Continutul legal
Sub denumirea de seductie, art.199 C.Pen. delimiteaza o alta forma speciala de comitere prin frauda a raportului sexual cu o femeie. Intr-adevar, potrivit art.199 alin.1 C.Pen., constituie infractiune de seductie fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani de a avea cu el raport sexual.
Prin incriminarea acestei fapte se urmareste ocrotirea persoanelor de sex feminin, care nu au atins pragul majoratului si care, din cauza lipsei de experienta de viata, pot fi induse in eroare, pentru a accepta raportul sexual prin promisiuni de casatorie.
Sectiunea II-Conditii preexistente
(1)Obiectul infractiunii
A)Obiectul juridic special, il constituie relatiile sociale referitoare la libertatea si inviolabilitatea sexuala a unei persoane de sex feminin mai mica de 18 ani, impotriva faptelor de inducere in eroare a victimei, prin promisiuni de casatorie, spre a consimti la raport sexual. Legiuitorul a urmarit sa ocroteasca libertatea femeii de a avea raporturi fara a i se obtine consimtamantul, prin inducere in eroare. Prin manoperele autorului, victima este convinsa sa accepte relatii sexuale, crezand ca-i va deveni sotie.
Desi raportul sexual are loc cu acordul persoanei de sex feminin, acest consimtamant nu este considerat de lege ca fiind valabil, pentru ca a fost obtinut prin inducerea victimei in eroare, cu ajutorul promisiunilor de casatorie. Obtinut in felul acesta, consimtamantul echivaleaza cu lipsa acestuia, ca si in cazul violului sau cu consimtamantul obtinut in mod abuziv, in cazul actului sexual cu un minor. Dar, spre deosebire de aceste doua infractiuni, in cazul seductiei, libertatea si inviolabilitatea sexuala a persoanei de sex feminin nu sunt incalcate prin exercitarea unor acte de constrangere si nici profitandu-se de varsta frageda a victimei ori prin folosirea de catre faptuitor a calitatii sale speciale, ci prin inducerea in eroare a victimei cu ajutorul unor promisiuni mincinoase de casatorie.
B)Obiectul material consta in corpul persoanei de sex feminin care nu a implinit varsta de 18 ani, deoarece asupra acestuia se exercita nemijlocit actiunea incriminata, adica raportul sexual.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infractiuni Privitoare la Viata Sexuala - Seductia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!