Pensiile și alte drepturi de asigurări sociale ale polițiștilor

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuvant inainte . pag 1
CAPITOLUL I
Caracteristici ale pensiilor de stat si alte drepturi de asigurari sociale 
ale politistilor .pag 7
CAPITOLUL II
Categoriile pensiilor de stat ale politistilor .pag 15
II.1. Pensia de serviciu . .pag. 15
-Pensia de serviciu pentru limita de varsta .pag 15
- Pensia de serviciu anticipata . .pag. 17
- Pensia de serviciu anticipata partiala.pag 18
- Pensia de serviciu anticipata sau anticipata partiala 
pentru politistii care isi desfasoara activitatea in conditii de munca deosebite sau speciale---------------------------pag. 19
-Alte aspecte privind pensia de serviciu.pag. 19
II.2. Pensia de invaliditate .pag. 23
-Conditiile de pensionare. .pag. 23
-Gradele de invaliditate.pag. 25
-Calculul pensiei.pag. 27
-Revizuirea medicala.pag. 28
II.3. Pensia de urmas. . pag. 29
-Pensia de urmas pentru copii. .pag. 29
-Pensia de urmas pentru sotul 
supravietuitor. .pag. 30
-Cuantumul pensiei de urmas. .pag. 33
II.4. Alte repturi de asigurari sociale. .pag. 34
CAPITOLUL III
Actualizarea , stabilirea si plata pensiilor
III.1. Actualizarea pensiilor. .pag. 35
III.2. Stabilirea si plata pensiilor. .pag. 36
-Data la care se acorda dreptul la pensie. .pag. 36
-Decizia de pensie. .pag. 38
-Plata pensiilor. .pag. 39
-Cumulul pensiei de urmas cu veniturile 
realizate dintr-o activitate profesionala. .pag. 43
-Stabilirea drepturilor la pensie. .pag. 43
-Solutionarea cererilor de pensie. . .pag. 45
CAPITOLUL IV
Raspunderea juridica. .pag. 46


Extras din proiect Cum descarc?

CUVANT INAINTE 
Dintotdeauna oamenii au avut nevoia unei securitati individuale si colective incercand din cele mai vechi timpuri sa-si asigure propria protectie dar si a persoanelor aflate in grija lor impotriva unor pericole.
Odata cu industrializarea si expansiunea demografica a aparut o noua clasa , respectiv cea a muncitorilor care nu puteau conta pentru a-si asigura traiul doar pe salariu astfel au incercat sa ia anumite masuri pentru a-si asigura protectia .
La inceput eforturile de intrajutorare au fost fragmentare : case de asigurari incurajate de stat , masuri legale care sa oblige patronii sa intretina intr-o anumita forma muncitorii bolnavi sau accidentati , societati mutuale care asigurau asistenta in caz de boala sau de deces .
Nefiind suficiente astfel de masuri , in tarile industrializate au inceput sa apara , odata ce lumea muncii a devenit tot mai organizata si mai puternica , programe de protectie sociala care uneori aveu caracter obligatoriu dar , la origini se aplicau numai unor categorii de muncitori . ulterior odata cu dezvoltarea , in mod progresiv a fost extins la nivelul intregii populatii .
Protectia sociala constituie un fenomen definit prin aparitia si dezvoltarea , in fiecare tara si si intr-o anumita perioada a unor institutii ce vizau asigurarea indivizilor si a grupurilor familiare a unei securitati materiale datorita accesului acestora la bunuri si servicii considerate vitale.
Importante documente internationale , inclusiv Conventia nr. 102 /1952 a Organizatiei Internationale a Muncii utilizeaza expresia de securitate sociala si ii precizeaza continutul , acestea referindu-se la o serie de evenimente care determina puterea statala sa asigure protectia totala sau partiala a populatiei sale iar astfel de evenimente sunt :
-boala;
-maternitatea;
-invaliditatea;
-batranetea;
-accidentul de munca si boala profesionala;
-decesul (protectia urmasilor);
-sarcinile familiale;
-somajul.
Aceasta notiune de securitate sociala este asociata unei liste de evenimente care in ciuda unei varietati aparente prezinta caracteristici comune , ele fiind de fapt riscuri sociale care determina reducerea sau suprimarea capacitatii de castig a persoanelor , a salariatilor in primul rand iar aceste riscuri pot fi impartite in :
-riscuri de ordin fizic;
-riscuri de ordin economic;
Riscurile fizice apar atunci cand forta de munca este alterata , redusa sau pierduta , totodata aceste riscuri se imapart in riscuri de origine profesionala (accident de munca si boala profesionala ) si riscuri de origine extraprofesionala ( boala , maternitate , invaliditate , batranete , deces )
Riscurile economice sunt generate in situatia in care forta de munca nu este alterata deci fizic se poate exercita dar acest lucru este facut imposibil de lipsa locurilor de munca , aici fiind inclusi somerii .
Deasemenea s-a mai considerat ca securitatea sociala maiu constituie o garantie contra riscurilor de ordin :
-psihologic (boala , maternitate , invaliditate , deces , batranete ,etc;
-profesional (accidente de munca si boli profesionale) .
Inca din timpul celui de -al doilea razboi mondial au fost la nivel international au fost elaborate mai multe declaratii internationale ce afirmau in mod solemn responsabilitatea ce o au statele pe plan economic si social , astfel de documente fiind : Charta Atlanticului , Declaratia de la Philadelphia , Charta Natiunilor Unite , etc.
Declaratia Universala a drepturilor Omului , adoptata la data de 10 Decembrie 1948 de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite , prevede la art. 22 ca fiecare persoana , in calitate de membru al societatii are dreptul la securitate sociala , fiind indreptatita sa obtina satisfacerea drepturilor economice , sociale si culturale iar la art . 5
prevede ca orice persoana are dreptul la un nivel de viata suficient pentru asigurarea sanatatii , bunastarii sale si a familiei in special in ceea ce priveste alimentatia , imbracamintea , locuinta ingrijirile medicale precum si serviciile sociale necesare ; aredreptul la securitate in caz de somaj , boala , invaliditate , vaduvie , batranete si in alte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta ca urmare a unor imprejurari independente de vointa sa .
Organizatia Internationala a Muncii a adoptat mai multe norme in aceasta materie , de exemplu : Recomandarea nr. 67 / 1944 asupra mijloacelor de existenta , Recomandarea nr. 69 / 1945 asupra ingrijirilor medicale , Conventia nr. 102 / 1952 privind securitatea sociala.
Aceasta conventie nr. 102 / 1952 a marcat o noua etapa in legislatia internationala a securitatii sociale introducand obiectivul unui nivel minim de securitate realizabil in toate tarile lumii , reunind intr-un instrument unic toate ramurile securitatii sociale , anterior impartite in mai multe texte distincte .


Fisiere în arhivă (3):

  • coperta.DOC
  • Pensiile si Alte Drepturi de Asigurari Sociale ale Politistilor.doc
  • planul lucrarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!