Protectia Internationala a Mediului Inconjurator

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Particularitatile dreptului mediului sub aspect international.
2. Principiile securitatii ecologice internationale.
3. Problemele de mediu la nivel international.
4. Responsabilitatea internationala a statelor in dreptul mediului.
5. Cooperarea internationala institutionala in domeniul protectiei mediului.
6. Implicarea Republicii Moldova in procesele internationale privind mediul inconjurator.
7. Integrarea cerintelor europene de protectie a mediului in Republica Moldova.


Extras din proiect Cum descarc?

1. Particularitatile dreptului mediului sub aspect international
Diversitatea si profunzimea actelor normative adoptate la nivel national si international, mai ales dupa 1972, au condus la edificarea unui fascicul important de reglementari ce tin de protectia si conservarea mediului, armonizarea relatiilor intre societatea umana si natura. Aceste avansari evolutive s-au reflectat si in domeniul stiintelor juridice, prin delimitarea unui nou obiect al reglementarilor dreptului in cadrul unor procese specifice. Analiza actualului stadiu de dezvoltare al dreptului international al mediului releva o serie de trasaturi specifice, care decurg mai ales din obiectul si natura sa.
Protectia mediuolui inconjurator are ca scop pastrarea echilibrului ecologic nu numai la nivel national, dar si la nivel de Ecosfera, in vederea mentinerii si ameliorarii calitatii valorilor naturale ale tarii, asigurarii conditiilor de viata si de muncatot mai bune generatiilor actuale si viitoare. Ea nu poate fi realizata fara globalizarea fortelor juridice in domeniul conservarii biodiversitatii si utilizarii rationale a resurselor biologice naturale.
La nivel international s-a format deja un consens asupra necesitatii conservarii diversitatii biologice, mai ales sub influenta comunitatii stiintifice mondiale, si exprimat in plan juridic printr-o serie de reglementari in materie. 
Numarul crescind de conventii privitor la conservarea diversitatii biologice constituie manifestari concrete de existenta a unui consens al statelor in privinta necesitatii acestei activitati. Totodata, acest consens se realizeaza in legislatiile internationale prin masuri de conservare eficace, acceptind obligatia de acceptare a acestora in baza normelor juridice. 
De la bun inceput, reglementarea juridica a acestei probleme se referea la asigurarea exploatarii unor specii de flora si fauna pe viitor pentru necesitatile economice. Ulterior, se modifica conceptiile existente si sunt elaborate tratate internationale, care proclama necesitatea protectiei tuturor speciilor vietii salbatice.
Astazi omenirea este departe de a sti totul despre mediu. Problemele poluarii si deteriorarii calitatii mediului nu recunosc hotarele de frontiera. O serie de fenomene, asa ca efectul de sera, diminuarea stratului de ozon, afecteaza in egala masura intreaga umanitate. Toate acestea impun studii atente si minutioase, colaborarea cercetatorilor din mai multe tari si coordonarea cercetarilor in cauza. Supravegherea calitatii mediului si evaluarea datelor obtinute sunt operatii, care implica o conlucrare la nivel regional si international. Acetse activitai necesita o permanenta continuitate in colaborare, care nu pot fi asigurate decit prin elaborarea si semnarea tratatelor si conventiilor intrenationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Internationala a Mediului Inconjurator.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!