Recrutarea personalului într-o instituție publică - Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași - Serviciul de Stare Civilă

Cuprins proiect Cum descarc?

Prezentarea institutiei alese -  Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi | Serviciul de Stare Civila 3
Problema cu care se confrunta institutia -  necesitatea recrutarii 4
Recrutarea interna 5
Recrutarea Externa 6
Obiective ce vor fi atinse ( formulate SMART ) 6
Planificarea 7
Optiuni disponibile 8
Factorii interni si externi ai recrutarii 8
Etapele recrutarii resursei umane: 9
Investigarea corecta a nevoii de resurse umane 9
8.Dificultati posibile 11
9. modalitatile de evaluare a eficientei si eficacitatii procesului de recrutare derulat de organizatie 11
10. studiu de caz 11
Interpretare 12
Interpretarea studiului 13
Concluziile generale ale proiectului 13
ANEXE 14
Bibliografie 18


Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea institutiei alese -  Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi | Serviciul de Stare Civila
Procesul de reforma institutionala privind descentralizarea administratiei publice a fost marcat de profunde transformari structurale si sub aspectul infiintarii si organizarii serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, precum si al stabilirii atributiilor acestora.
Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Iasi denumit ,,Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi" a fost infiintat prin Hotararea Consiliului Local Iasi nr. 572 din 28.12.2004, ca o institutie cu personalitate juridica in subordinea Consiliului Local al Municipiului Iasi si a fost constituit in temeiul art. 1 alin.(1) din O.G. nr. 84/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice de evidenta a persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi a fost constituita prin reorganizarea Serviciului de Stare Civila din aparatul propriu al Consiliului Local al Municipiului Iasi si a Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei a Municipiului Iasi.
Avand in vedere particularitatile evidentiate in demersurile privind transferul competentelor de la structurile centralizate ale Ministerului Administratiei si Reformei Administrative la autoritatile administratiei publice locale, s-a impus adoptarea masurilor de ordin legislativ care sa reglementeze atributiile structurilor infintate, in scopul asigurarii cadrului functional al acestor structuri.
Scopul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi este acela de a exercita competentele ce ii sunt date prin lege pentru punerea in aplicare a prevederilor actelor normative care reglementeaza activitatea de stare civila si evidenta a persoanelor.
Activitatea Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi se desfasoara in interesul legitim al persoanei si al comunitatii, in sprijinul institutiilor si autoritatilor statului, pe baza si in executarea legii.
Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi deserveste locuitorii municipiului Iasi si ai altor 26 de comune arondate, in total o populatie activa de aproximativ 510.000 locuitori:
Municipiul Iasi Comuna Letcani Comuna Tiganasi
Comuna Andrieseni Comuna Miroslava Comuna Tomesti
Comuna Aroneanu Comuna Mogosesti Comuna Trifesti
Comuna Barnova Comuna Movileni Comuna Tutora
Comuna Bivolari Comuna Popricani Comuna Ungheni 
Comuna Ciurea Comuna Probota Comuna Valea Lupului
Comuna Golaesti Comuna Roscani Comuna Victoria
Comuna Holboca Comuna Rediu Comuna Vladeni
Comuna Horlesti Comuna Schitu-Duca Comuna Voinesti
Directia isi desfasoara activitatea in 2 sedii diferite:
- Serviciul de Stare Civila, Compartimentul Resurse Umane si Compartimentul Financiar-Contabilitate functioneaza in imobilul din Iasi, str. Vasile Alecsandri, nr. 8;
- Serviciul Evidenta Persoanelor isi desfasoara activitatea in Iulius Mall, Bdul Tudor Vladimirescu, etaj 2. 
Problema cu care se confrunta institutia -  necesitatea recrutarii
Datorita cresterii volumului de lucru, a cresterii numarului de solicitari din partea cetatenilor atat pentru Serviciul Stare Civila cat si pentru Serviciul Evidenta Persoanelor, s-a constatat ca este necesara demararea unei recrutari pentru 4 posturi de functionari publici,
Principalele probleme intampinate de organizatiile publice privind recrutarea sunt urmatoarele:
- Identificarea calificarilor si aptitudinilor si a candidatilor care corespund posturilor vacante
- Identificarea si atragerea candidatilor competitive folosind cele mai adecvate metode , surse si medii de recrutare
- Respectarea legislatiei in domeniu referitoare la oportunitatile egale de angajare si corectarea practicilor discriminatorii
Inainte de a se lua decizia de recrutare trebuie sa se identifice veridicitatea acesteia si sa se ia in calcul alternativele. In acest sens s-au pus intrbarile:
-  In ce masura este nevoie de cineva pentru un post?
-  Este postul necesar?
-  Este exagerata nevoia de recrutare?
Recrutarea resurselor umane reprezinta confirmarea necesitatii de a angaja sau a efectua schimbari dar si actiunile pentru identificarea candidatilor competitive si capabili.
Desi nevoile de recrutare sunt niste nevoi strategice pentru o organizatie, raspunzand unor nevoi conjuncturale ori sunt legate de miscarile interne de personal, recrutarea are un caracter permanent si sistematic dar si conjunctural. Poate fi spontana ( cand indivizii se orienteaza spre organizatie) sau provocata de nevoile interne.
Recrutarea personalului reprezinta asadar procesul de cautare, localizare, identificare, atragere a potentialilor candidati, dintre care vor fi alesi cei mai capabili.
Recrutarea resurei umane la nivelul institutiei, pe de alta parte, reprezinta procesul managerial de mentinere si dezvoltare a celor mai adecvateresure interne si externe necesare asigurarii cu personal competitive in vederea raealizarii obiectivelor organizationale.
Problema nu este "pe cine" alegem ci " de unde" si "cum" atragem un numar cat mai mare de candidate competitivi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Recrutarea personalului intr-o institutie publica - Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi - Serviciul de Stare Civila.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Managementul Resurselor Umane- Aurel Manolescu, Viorel Lefter, Alecxandrina Deacon, Ed Economica 2007
2. Managementul Resursei Umane. Recrutarea, Selectia Si Dezvoltarea Personalului- Eugenia Campeanu-Sonea, Codruta Luminita Osoian
Ed Presa Universitara Clujana, Cluj-Napoca, 2004
3. *** www.dlep-iasi.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!