Siguranta Asezamintelor de Detentie

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuvant inainte pag. 1
Capitolul I PREVEDERI PRIVIND ORGANIZAREA ASEZAMINTELOR
DE DETINERE
1.1 Documente internationale referitoare la asezamintele de detinere pag. 2
1.2 Prevederi interne cu privire la siguranta materiala si sigurantadinamica a asezamintelor de detentie pag. 5
1.2.1 Codul Penal pag. 6
1.3 Practica unor state privind organizarea asezamintelor de detinere pag. 12
Capitolul II ASEZAMINTE DE DETENTIE IN ROMANIA
2.1 Organizarea interioara a asezamintelor de detinere pag. 16
2.2 Clasificarea asezamintelor de detinere pag. 18
2.3 Documente necesare asigurarii sigurantei asezamintelor de detinere pag. 19
Capitolul III ORGANIZAREA SI EXECUTAREA SERVICIULUI DE PAZA
3.1 Organizarea serviciului de paza . pag. 29
3.2 Executarea serviciului de paza pag. 32
3.3 Organizarea apararii asezamintelor de detinere pag. 33
3.4 Grupa de interventie in asezamintele de detinere pag. 39
3.4.1 Grupa de interventie in penitenciarele de maxima siguranta pag. 39
3.4.2 Grupa de interventie in celelante penitenciare pag. 42
Capitolul IV PERSONALUL DIN SERVICIUL DE PAZA
4.1 Recomandari internationale privind personalul din penitenciare pag. 44
4.2 Indatoriri generale ale personalului din serviciul de paza pag. 45
4.2.1 Indatoririle loctiitorului cu siguranta detinerii si regim penitenciar pag. 48
4.2.2 Indatoririle ofiterului instructor paza pag. 48
4.2.3 Indatoririle sefului de tura pag. 49
4.2.4 Indatoririle loctiitorului sefului de tura pag. 51
4.2.5 Indatoririle subofiterilor din serviciul de paza pag. 60
perimetrul asezamantului de detinere pag. 66
Capitolul V SITUATII DEOSEBITE PREZENTE IN ASEZAMINTELE DE DETINERE
5.1 Locuri vulnerabile pag. 67
5.2 Momente vulnerabile pag. 69
5.3 Modul de actiune al personalului in diferite situatii pag. 70
Capitolul VI MIJLOACE TEHNICE AJUTATOARE LA PAZA SI IMOBILIZARE
CE SE FOLOSESC IN SERVICIUL DE PAZA
6.1 Mijloace tehnice de legatura si de alarmare. pag. 78
6.2 Mijloace necesare functionarii pazei pag. 80
6.3 Mijloacele de imobilizare. pag. 83
Capitolul VII SISTEMUL INFORMATIZAT DE PAZA
7.1 Protectia perimetrala. pag. 90
7.2 Sistemul de supraveghere video pag. 94
7.3 Sistemul de blocare a accesului. pag. 95
7.4 Dispeceratul de securitate . pag. 96
CONCLUZII . pag. 97
BIBLIOGRAFIE. . pag. 99


Extras din proiect Cum descarc?

Cuvant inainte
De-a lungul timpurilor si in contexte socio-culturale diferite, intalnim diferite moduri de reglementare a prevederilor privind executarea pedepsei inchisorii. Penitenciarul are in prezent o semnificatie politica deosebita; tratamentul detinutilor este o ilustrare directa a modului cum se respecta drepturile omului, iar viata institutionala este un indicator al democratizarii aparatului de stat. Mai mult, un popor este considerat civilizat sau nu dupa modul cum se poarta cu categoriile defavorizate: minori, handicapati, batrani, someri, imigranti si nu in ultimul rand cu detinutii.
Nu putem vorbi despre modernizarea penitenciarului daca nu trecem la optimizarea structurilor, informatizarea activitatilor, transformarea institutiei intr-o institutie civila deoarece acesta este si scopul penitenciarului - de a servi societatea civila.
Noile criterii ale performantei organizationale trebuie sa fie si pentru penitenciare coerenta interna a subsistemelor, corectitudinea criteriilor de evaluare, calitatea resurselor umane, rezultate masurabile pentru functiile sociale indeplinite, existenta unui sector specializat in diagnoza si prognoza, existenta unui cod deontologic viu si credibil si in primul rand imaginea publica.
Cineva spunea ca imaginea publica a penitenciarului se construieste mai intai in interior, un personal selectionat si valorizat adecvat, informat in timp util cu toate problemele de munca, promovat si recompensat pe criterii etice si profesionale previzibile, acestea sunt ca si conditii indispensabile pentru existenta unor opinii corecte in comunitatea din jurul inchisorii.
Lucrarea de fata nu face altceva decat sa prezinte o parte din activitatiile cu care se confrunta lucratorul de penitenciar, segmentul legat de paza si siguranta detinerii, prezentarea personalului implicat direct in executarea serviciului de paza, indatoririle acestora precum si documntele necesare executarii serviciului de paza. 
Capitolul I
PREVEDERI PRIVIND ORGANIZAREA ASEZAMINTELOR
DE DETINERE
1.1 Documente internationale referitoare la asezamintele de detinere.
1.1.1 Regulile europene pentru penitenciare.
In ceea ce priveste Recomandarea nr. R(87)3 adoptata de Comitetul Ministrilor Consiliului Europei, aceasta face o serie de relatari considerand importanta stabilirii unor principii comune in ceea ce priveste politica penala in cadrul statelor membre ale Consiliului Europei. 
Desi s-a facut un progres considerabil in dezvoltarea alternativelor necustodiale in privinta delicventilor, privarea de libertate ramane o sanctiune necesara in sistemele juridice penale, tinand seama de faptul ca dezvoltarea si evolutia societatii precum si schimbarile survenite in legatura cu tratamentul detinutilor si in conducerea penitenciarelor, a facut posibila reformarea unui Standard Minim de Reguli pentru tratamentul detinutilor, astfel incat sa constituie un suport, sa incurajeze cele mai bune dezvoltari si sa ofere un scop procesului ulterior 
Standardele recomanda guvernelor statelor membre sa se ghideze in alcatuirea legislatiei lor interne cat si in practica pe principiile ce reies din textul Regulilor Europene pentru Penitenciare care figureaza ca apendix la prezenta Recomandatie cu o punere in practica in vederea implementarii progresive a acestora, o detaliere pe larg a scopurilor ce apar in introducere precum si a principiilor de baza ale prezentei recomandari. Regulile se vor aplica impartial.
Nu va exista nici o discriminare fata de rasa, culoare, sex, limba, religie, politica sau alte opinii, origine nationala sau sociala, nastere, statut economic sau altfel de statut. Convingerile religioase si perceptele morale ale grupului caruia ii apartine detinutul vor fii respectate.
Prezentarea acestei Recomandari este sumara iar pentru intelegerea acestor principii, in continuarea acestora, Regulile Europene pentru Penitenciare relateaza sistemele de conducere ale penitenciarelor prin care se materializeaza prevederile Recomandarii dupa cum urmeaza: primirea si inregistrarea; impartirea si calificarea detinutilor; cazarea; igiena personala; imbracamintea si asternutul; hrana; servicile medicale; disciplina si pedeapsa; caile de constrangere; informarea detinutilor si plangerile acestora; contactul cu lumea exterioara precum si asistenta morala si religioasa 
Urmand si ghidandu-se dupa aceste sisteme lucratorul de penitenciar va avea mai putine probleme privind siguranta locului de detinere, deoarece satisfacand trebuintele minime ale detinutilor acestia vor intelege ca se afla intr-un aseazamant institutionalizat si trebuie sa se comporte ca atare neavand nici un motiv de nesupunere. Cunoasterea detinutului in toate ipostazele puse (enumerate mai sus) la dispozitia lucratorului de penitenciar ii va fi de folos acestuia pentru anticiparea miscarilor detinutului astfel incat prevenirea evenimentelor negative la locul de detinere se va realiza prin efortul detinutilor si prin cel al personalului.


Fisiere in arhiva (3):

  • Bibliografie.doc
  • Cuprins.doc
  • Lucrare de diploma.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!