Simbolurile Uniunii Europene

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Uniunea Europeana reprezinta un proiect de integrare europeana creat de mai multe state occidentale, cu scopul de a intari legaturile economice, sociale si politice dintre statele participante in vederea realizarii unei uniuni din ce in ce mai stranse intre popoarele europene. 
Conform Constitutiei Europene, simbolurile Uniunii Europene se refera la drapelul, imnul, deviza, moneda unica euro si ziua Europei, prin toate acestea identificandu-se entitatea Uniunii Europene. 
1. Steagul European
Cele 12 stele aurii pe fond albastru sugereaza unitatea si identitatea comuna a popoarelor europene, neavand nici o legatura cu numarul de state membre ale Uniunii Europene, cercul reprezentand armonia si solidaritatea, iar stelele perfectiunea. Cea mai recenta propunere de schimbare a steagului Uniunii dateaza din 2002 si apartine arhitectului olandez Rem Koolhaas, dar nu a fost acceptata.
Istoria steagului Uniunii Europene incepe in 1955, el fiind initial folosit de Consiliul Europei, o organizatie internationala infiintata in 1949 pentru a apara drepturile omului si pentru a promova valorile europene. Ulterior, conducerea acestei organizatii a incurajat si alte institutii europene sa adopte aceeasi emblema. In 1983, Parlamentul European a dezbatut indelung ideea si doi ani mai tarziu, in cadrul unui summit ce a avut loc la Milano, steagul a fost adoptat ca insemn oficial al Comunitatilor Europene si al institutiilor adiacente, care au inceput sa-l foloseasca din 1986. 
Consiliul Europei dorea sa adopte un simbol care sa-l reprezinte. Dupa multe discutii, a fost adoptata aceasta emblema - un cerc format din douasprezece stelute aurii pe un fond albastru. In diferite traditii, cifra doisprezece simbolizeaza perfectiunea. Desigur, reprezinta si numarul lunilor anului si al orelor de pe cadranul ceasului. Cercul este, de asemenea, un simbol al unitatii. Astfel a fost creat drapelul european, simbol al idealului de unitate al popoarelor Europei.
Toate institutiile europene il utilizeaza incepand din 1986. Drapelul european este singura emblema a Comisiei Europene, bratul executiv al UE. Alte institutii si organe ale UE folosesc, pe langa drapelul european, o emblema proprie .


Fisiere în arhivă (1):

  • Simbolurile Uniunii Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  http://www.infoeuropa.ro
-  http://www.9mai.ro
-  http://www.descoperaeuropa.ro
-  http://www.europedirect-mizil.ro
-  http://europa.eu


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!