Accesul la Apa Nepoluata

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Poluarea apei pag.
II. Denumirea proiectului solutioneaza problema de mediu pag.
1. Durata de desfasurare a proiectului pag.
2. Obiectivele generale ale proiectului pag.
3. Obiectivele specifice ale proiectului pag.
4. Activitatile care duc la realizarea obiectivelor pag.
5. Sursele de finantare pag.
6. Analiza economica pag.
7. Analiza SWOT pag.
8. Analiza de mediu pag.
III. Concluzii si propuneri pag.
IV. Bibliografie pag.


Extras din proiect Cum descarc?

I.Caracterizarea problemei de mediu
Cel mai important factor in echilibrele ecologice il reprezinta APA.
Poluarea apei este o problema aparuta nu de prea mult timp si poate avea implicatii grave sau nu asupra populatiei.
Prin poluarea apei se intelege alterarea caracteristicilor fizice, chimice si biologice ale apei, produsa direct sau indirect de activitatile umane si care face ca apele sa devina improprii utilizarii normale in scopurile in care aceasta utilizare era posibila inainte de a interveni alterarea. 
Tipuri de poluare
Poluarea apelor poate fi naturala sau artificiala. Cea naturala se datoreaza surselor de poluare naturala si care se produce in urma interactiei apei cu atmosfera , cand are loc o dizolvare a gazelor existente in aceasta, cu litosfera, cand se produce dizolvarea rocilor solubile si cu organismele vii din apa. Poluarea artificiala se datoreaza surselor de ape uzate de orice fel, apelor meteorice, namolurilor, reziduurilor, navigatiei.
Putem vorbi si de poluare controlata si necontrolata. Cand spunem controlata ne referim la poluarea datorata apelor uzate transportate prin reteaua de canalizare si evacuate prin anumite puncte stabilite prin proiecte. Poluarea necontrolata provine prin surse de poluare care ajung in emisari pe cale naturala, de cele mai multe ori prin intermediul apei de ploaie.
Mai putem vorbi de poluare normala si accidentala, care reprezinta categorii de impurificare folosite pentru a defini grupuri de surse de ape uzate. Poluarea normala provine din surse de poluare sunoscute, colectate si transportate prin reteaua de canalizare la statia de epurare sau direct la receptor. Cea accidentala apare, de exemplu, ca urmare a dereglarii unor procese industriale, cand cantitati anormale de substante nocive ajung in reteaua de canalizare sau, ca urmare a defectarii unor obiective din statia de epurare sau preepurare. 
Deasemenea, se poate vorbi despre poluare primara si secundara. De exemplu, poluarea primara apare in urma depunerii substantelor in suspensie din apele uzate, evacuate intr-un receptor. Cea secundara apare imediat ce gazele rezultate in urma fermentarii materiilor organice depuse din substantele in suspensie antreneaza restul de suspensii si le aduce la suprafata apei , de unde sunt transportate in aval de curentul de apa. 
Materiile poluante si efectele acestora
Substantele poluante pot fi clasificate, dupa natura lor si dupa impactul generat asupra apei, in urmatoarele categorii:
o Substantele organice, de origine naturala sau artificiala, reprezinta pentru apa poluantul principal. Cele mai importante substante de origine naturala sunt titeiul, taninul, lignina, hidratii de carbon, biotoxinele marine si altele. Substantele organice-poluanti artificiali, provin din prelucrarea diferitelor substante in cadrul rafinariilor( benzina, motorina, uleiuri, solventi organici etc.), industriei chimice organice si industriei pretrochimice( hidrocarburi, hidrocarburi halogenate, detergenti etc).
o Substantele anorganice, in suspensie sau dizolvate sunt mai frecvent intalnite in apele uzate industriale. Dintre acestea mentionam metalele grele (Pb, Zn, Cu, Cr), clorurile, sulfatii, sarurile anorganice. 
o Materialele in suspensie, organice si anorganice, se depun pe patul emisarului formand bancuri care pot impiedica navigatia, comsuma oxigenul din apa daca materiile sunt de origine organica, determina formarea unor gaze urat mirositoare. 
o Substantele toxice nu pot fi retinute de instalatiile de tratare a apelor si o parte din ele pot ajunge in organismul uman provocand imbolnaviri.
o Substanele radioactive, radionuclizii, radioizotopii si izotopii radioactivi sunt unele dintre cele mai periculoase substante toxice. Efectele substantelor radioactive asupra organismelor depind atat de concentratiile radionuclizilor, cat si de modul cum acestea actioneaza, din exteriorul sau din interiorul organismului, sursele interne fiind cele mai periculoase.
o Substantele cu aciditate sau alcalinitate pronuntata, evacuate cu apele uzate, conduc la distrugerea florei si faunei acvatice, la degradarea constructiilor hidrotehnice, a vaselor si instalatiilor necesare navigatiei, impiedica folosirea apei in agrement, irigatii, alimentari cu apa etc.
o Colorantii, proveniti indeosebi de la fabricile de textile, hartie, tabacarii etc, impiedica absorbtia oxigenului si desfasurarea normala a fenomenelor de autoepurare si a celor de fotosinteza 
o Energia calorica, caracteristica apelor calde de la termocentrale si de la unele industrii, aduce numeroase prejudicii in alimentarea cu apa potabila si industriala si impiedica dezvoltarea florei si faunei acvatice. Datorita cresterii temperaturii apelor scade concentratia de oxigen dizolvat, viata organismelor acvatice devenind dificila.
o Microorganismele de orice fel, ajunse in apa receptorilor, fie ca se dezvolta necorespunzator, fie ca deregleaza dezvoltarea altor microorganisme sau chiar a organismelor vii. Microorganismele provenite de la tabacarii, abatoare, industria de prelucrare a unor produse vegetale, sunt puternic vatamatoare, producand infectarea emisarului pe care il fac de neutilizat.
Principalele surse de poluare
Sursele de poluare sunt in general aceleasi pentru cele doua mari categorii de receptori: apele de suprafata si apele subterane.
Impurificarea apelor de suprafata sau subterane este favorizata de urmatoarele elemente:
o starea lichida a apei la variatii mari de temperature, ceea ce face ca ea sa antreneze in curgerea sa diferite substante impurificatoare;
o apa e un mediu propice pentru realizarea a numeroase reactii fizico-chimice;
o faptul ca in natura apa se gaseste sub forme diferite ii mareste sensibil domeniul de aplicare;
o apa este unul din factorii indispensabili vietii pe pamant.
Sursele de poluare se impart in doua categorii distincte:
o sursele organizate care produc murdarirea in urma evacuarii unor substante in ape prin intermediul unor instalatii destinate acestui scop, cum ar fi canalizari, evacuari de la industrii sau crescatorii de animale;
o surse neorganizate care produc murdarirea prin patrunderea necontrolata a unor substante in ape.
Dupa actiunea lor in timp, sursele de poluare pot fi impartite in:
o surse de poluare permanente;
o surse de poluare nepermanente;
o surse de poluare accidentale.
Dupa modul de generare a poluare, sursele de poluare pot fi:
o surse de poluare naturale. Acestea sunt surse cu character permanent, provocand adesea modificari importante ale caracteristicilor calitative ale apelor, influentand negativ folosirea lor.
Principalele conditii in care se produce poluarea naturala a apelor sunt:
- trecerea apelor prin zone cu roci solubile constituie principala cauza de patrundere a unor saruri, in cantitati mari, in apele de suprafata sau in straturile acvifere;.
- trecerea apelor de suprafata prin zone cu fenomene de eroziune a solului provoaca impurificari prin particule antrenate, in special daca solurile sunt compusr din particule fine, cum sunt cele din marne si argila, care se mentin mult timp in suspensie;
- vegetatia acvatica in special in apele cu viteza mica de scurgere si in lacuri, conduce la fenomene de impurificare variabile in timp, in functie de perioadele de vegetatie;
- vegetatia de pe maluri produce si ea o impurificare, atat prin caderea frunzelor, cat si prin caderea plantelor intregi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Accesul la Apa Nepoluata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!