Ape Reziduale Contaminate cu Acid Acetic

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Scopul acestei lucrari este evidentierea industriilor care polueaza cu acid acetic apele reziduale, metodele de epurare ale acestora, precum si metode de recuperare a acidului acetic in conditii rentabile din punct de vedere economic.
Este prezentat de asemenea fisa de securitate a acidului acetic.
Definirea termenilor de specialitate ai acestei lucrari
Conjunctura tehnico-economica reprezinta totalitatea factorilor de ordin obiectiv si subiectiv, de conditii si de imprejurari care exercita o influenta asupra evolutiei unui fenomen tehnico-economic sau asupra unei situatii tehnico-economice la un moment dat. 
Apele reziduale rezulta dupa folosirea apei in diverse scopuri, gospodaresti sau industriale, se caracterizeaza prin aceeasi indicatori fizico-chimici ca si apele de suprafata, indicatorii specifici caracterizarii apelor uzate fiind raportati la numarul de locuitori si zi. Compozitia apelor uzate depinde de provenienta acestora clasificandu-se in: 
- ape uzate menajere 
- ape uzate industriale. 
Poluare O definitie atotcuprinzatoare nu putem afirma ca exista inca, desi in decursul timpului, s-au mai dat multe, cea mai completa dintre toate fiind considerata cea formulata de CONFERINTA MONDIALA a O.N.U. asupra mediului si anume: modalitatea componentilor naturali sau prezenta unor componente straine, ca urmare a actiunii omului si care in lumina cunostintelor noastre actuale provoaca prin natura lor , prin concentratia in care se gasesc si prin timpul cat actioneaza, efecte nocive asupra sanatatii , creeaza disconfort sau impieteaza asupra diferitelor utilizari ale mediului la care acesta putea servi in forma sa anterioara (Stockholm-1972).
Acid acetic (CH3COOH) , masa moleculara 60 , lichid incolor cu miros patrunzator p.t.16,6?C , p.f. 118,1 ?C. Acidul pur (anhidru) se numeste glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate prin racire. In solutii diluate (3-6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie. Acidul acetic este miscibil cu apa si cu majoritatea solventilor organici uzuali. Este insolubil in sulfura de carbon. Acidul acetic are un coeficient de partitie mai mare in solventi polari nemiscibili cu apa decat in apa si de aceea se poate extrage din solutii apoase in eter sau acetat de etil. La randul sau acidul acetic este un bun solvent utilizat frecvent la dizolvarea rasinilor si a uleiurilor esentiale.Densitatea soluttiilor apoase de acid acetic prezinta un maxim la o concentratie de 77% acid , corespunzator unui raport molar 1:1 , datorita formarii unor combinatii echimolare neizolabile acid acetic-apa , legata prin legaturi de hidrogen.
Bilantul de materii si/sau energii reprezinta indicatori tehnico-economici de baza ai oricarei procesari agroalimentare si au importanta majora in evaluarea cantitativa a starii de sanatate a tehnologiei analizate. Ambele tipuri de bilanturi se bazeaza pe legea conservarii masei si energiilor.
Schema bloc de operatii reprezinta reprezentarea schematica simpla a unui aparat, sistem sau instalatie, prin blocuri functionale, folosita pentru studiul principiilor de functionare ale acestora.
Flux de materiale reprezinta circulatia continua a purtatorilor de utilitati materiale in succesiunea operatiilor dintr-un proces tehnologic.
Studiu de literatura
1. Acid Acetic (E260)
Origine: acid natural, prezent in majoritatea fructelor. Este produs prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica, din aldehida acetica. 
Functii & caracteristici: este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Se adauga in maioneza pentru a inactiva Salmonella. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. 
Produse: diferite produse acide. 
Doza zilnica acceptata: nelimitata. 
Efecte secundare: nu prezinta efecte secundare, este un compus normal al celuleluor organismului. Ar trebui evitat de catre persoanele (foarte rar) care prezinta intoleranta la otet. 
Restrictii dietetice: nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool. 
Sub forma de solutii diluate (3-15%), se obtine prin fermentatia oxidativa a solutiilor diluate de etanol. Se poate obtine si prin fermentarea zerului degresat si deproteinizat. Otetul alimentar are 3-6 % acid acetic.
Se utilizeaza ca si condiment si conservant in domeniul alimentar,atat el, cat si sarurile sale de Na si Ca. Clorura de sodiu potenteaza efectul conservant. Se uti1izeaza pentru conservarea produselor vegetate, produselor de panificatie, salamurilor si branzeturilor, fiind activi fata de bacterii si drojdii (mai putin fata de mucegaiuri). Se pot incorpora in foliile de ambalaj la unt, margarina, branza.. Se mai folosese la fabricarea unor preparate din carne, a


Fisiere in arhiva (1):

  • Ape Reziduale Contaminate cu Acid Acetic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!