Aspecte Fizologice și Etnobotanice ale Plantelor Medicinale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 20 în total
Mărime: 10.31MB (arhivat)
Publicat de: Ariadna Iorga
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anisoara Stratu
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IAŞI FACULTATEA DE BIOLOGIE

Cuprins

  1. Introducere
  2. CAP.I Consideraţii generale privind cercetările etnobotanice
  3. CAP.II Caracterizarea fizico-geografică a localităţii Podu-Turcului
  4. CAP.III Caracterizarea morfologică, ecologică şi importanţa economică a speciilor luate în studiu
  5. CAP.IV Date din literatură privind indicatorii fiziologici analizaţi
  6. CAP V Rezultatele investigaţiilor proprii
  7. Concluzii
  8. Bibliografie

Extras din proiect

- investigarea cunoştinţelor localnicilor din satul Căbeşti–comuna Podu-Turcului (judeţul Bacău), referitoare la plantele medicinale, cu scopul de a da o explicaţie ştiinţifică acestora, prin prisma datelor de fiziologie vegetală şi biochimie, de a evidenţia importanţa acestor cunoştiinţe în contextul actual al dezvoltării durabile şi a afla care sunt cele mai cunoscute şi des utilizate specii medicinale; - realizarea unei liste cu formule de ceaiuri şi cu produse naturiste ce au în compoziţia lor speciile luate în studiu pentru a evidenţia valoarea medicinală a acestora; - studierea influenţei extractelor vegetale obţinute din Achillea millefolium asupra germinaţiei seminţelor la specii de dicotiledonate.

Investigaţiile etnobotanice au fost efectuate în perioada iulie 2009 - aprilie 2010 în satul Căbeşti Au fost intervievate un număr de 13 persoane cu vîrsta cuprinsă între 40 şi 89 ani, dintre aceştia 3 fiind barbaţi iar 10 fiind femei. Localnicii din satul Căbeşti au recunoscut un număr de 23 de specii plante medicinale aparţinînd a 14 familii diferite.

Localnicii cunosc plantele medicinale şi le folosesc atît în scop terapeutic cît şi în scop alimentar dar şi în diferite tradiţii şi obiceiuri moştenite din moşi-strămoşi.

Cele mai cunoscute plante de către oamenii din sat sunt coada-şoricelului şi sunătoarea,plante care au fost cercetate îndeosebi din punct de vedere fiziologic atît în ţară cît şi în străinătate.

Conținut arhivă zip

  • Aspecte Fizologice si Etnobotanice ale Plantelor Medicinale.ppt

Ai nevoie de altceva?